RECENZE: Jack McDevitt, Čindi

Článek od: Alča - 02.05.2010

Dostává se nám do rukou kniha, která nás zcela jistě nebude chtít ohromit svým námětem. Téma pátrání po mimozemských civilizacích a případných kontaktech s nimi je často zpracovávané a čtenářsky vděčné.

RECENZE: Jack McDevitt, Čindi

Článek od: Alča - 30.04.2010

V jistém smyslu se stále tísníme kolem táborových ohňů. Vyprávíme si příběhy a přemýšlíme o tom, co se skrývá ve tmě. A pořád to nevíme. Pořád nevidíme dál než tam, kde končí bledá záře mihotavého světla.

RECENZE: Jack McDevitt, Čindi

Článek od: Jiří Halama - 19.04.2010

Je docela příjemné se znovu setkat se starou známou – zvláště je-li docela hezká a přitom skromná (jak sama uvádí, když se namaluje a upraví, tak je i konkurenceschopná), navíc v nejlepších letech (i když je otázkou, kdy má mladá žena na počátku třiadvacátého století, kdy vitalita ve druhé a někdy i ve třetí stovce není ničím neobvyklým, svá nejlepší léta), a hlavně se s ní člověk nikdy nenudí.

UKÁZKA: Jack McDevitt, Čindi

Článek od: Redakce - 02.04.2010

Při běžné průzkumné misi zkoumající neutronovou hvězdu zachytí kosmické plavidlo Akademie signál odvysílaný v neznámém jazyce. Ještě než loď z oblasti odletí, vypustí několik satelitů, aby signál našly - a případně odhalily jeho původ.

Přihlásit se k odběru RSS - Čindi