(NE)RECENZE: Frank Schätzing, Vzpoura oceánů

Článek od: Lamanai - 16.12.2011

Co je vlastně v sázce? Z počátku se zdá, že jde o ojedinělé útoky zvířat na lidi. Několik vědců (oceánologů, odborníků na mořskou faunu a dalších) však nezávisle na sobě začne pozorovat jisté spojitosti. Je opravdu náhoda, aby se na tolika od sebe vzdálených místech zvířata v jednu chvíli zbláznila? A jak tomu zamezit, když plejtvákovi těžko nasadíte svěrací kazajku a zavřete ho do vypolstrovaného akvária?

UKÁZKA: Frank Schätzing, Limit

Článek od: Anonym - 09.09.2011

Frank Schätzing relativně nedávno ohromil české čtenáře ekothrillerem Vzpoura oceánů. Pár let to trvalo, ale dočkali jsme dalšího jeho románu. Vydejme se do blízké budoucnosti roku 2025, kdy kosmický výtah stojí, ale lidstvo vůbec nepokročilo k idealistickým vizím AC Clarka. Pojďme společně zažít boj o život, nejenom na Zemi, ale i na Měsíci, který je energetickou budoucností modré, nikoli zelené planety...

UKÁZKA: Paul Schätzing, Vzpoura oceánů

Článek od: Anonym - 21.03.2006

V Peru zmizí rybář. Beze stopy. Norští experti na těžbu ropy narazí na podivuhodné organismy, které ovládly stovky čtverečních kilometrů mořského dna. Mezitím se v Kanadě odehraje hrůzná proměna velryb u břehů Britské Kolumbie. Nic spolu zdánlivě nesouvisí. Ale biolog Sigur Johanson nevěří na náhody. A indiánský ochránce velryb Leon Anawak dojde k znepokojujícím závěrům. Blíží se katastrofa. Pátrání po jejím původci konfrontuje vědce s těmi nejhoršími nočními můrami.

Přihlásit se k odběru RSS - F. Schätzing