AKCE: knižní jarmark Knihex

Článek od: Anonym - 30.04.2013

Knihex

Všichni malí nakladatelé na náplavce

V neděli 23. 6. se od 10 do 20 hodin bude konat už třetí knižní jarmark Knihex, který představí malá a menší nakladatelství a jejich produkci pod širým nebem na pražské náplavce pod Rašínovým nábřežím mezi Palackého a železničním mostem.

Kromě toho, že na prodejním trhu budou mít své stánky např. nakladatelství AMU, Apostrof, Artur, Baobab, Brody, Casablanca, Dauphin, Divus, dybbuk, edition lidu, FF UK, Host, Labyrint, Lipnik, Napoli, Petr Štengl, Revolver Revue, Rubato, Verzone, VŠUP, Wo-men čičasopisy A2, Analogon, His Voice, Hrana, Lógr, Pandora, Plav, Psí víno nebo papírnictví Paragraph, budou celý den probíhat také dílny – animační, knihvazačská a sítotisková. Jednotlivá nakladatelství nabídnou i své workshopy a budou prezentovat nové knihy. Celý den doprovodí hudební vystoupení. K dispozici bude i dětský koutek a relaxační zóna. Letošní novinkou budou dvě mobilní knihovny – na náplavku přijedu minibibliobus Oskar Městské knihovny a na místě vznikne taky Librarium Mobile.

Knihex je místem setkání nakladatelů a čtenářů v příjemné atmosféře na břehu Vltavy, kde návštěvníci kromě prohlížení a nakupování knih můžou zabavit sebe i své děti v uměleckých dílnách, poslechnout si dobrou hudbu, posedět, prostě strávit inspirativní neděli.

Pořádá Knihex, o. s.

Komentáře

Díky za info. Jak to, že já, knihomol, o té akci nevím? Už to mám v kalendáři, určitě tam půjdu, často tam v létě chodím jen se projít a myšlenka knižního trhu na takovém fajn místě- wow!

Přidat komentář