Film: Lovec: Zimní válka

Článek od: Klára Holubovská - 26.04.2016

Po čtyřech letech přichází pokračování Sněhurky a lovce a tentokrát bez Sněhurky. Uškodilo jim to, či naopak pomohlo?

Příběh je prequel i sequel zároveň. Nejprve vypráví o lady Freye (Emily Blunt), sestře Ravenny (Charlize Theron), která ztratí své dítě a ze žalu se u ní projeví schopnost ovládat zimu. Opustí Ravennu, aby si vybudovala vlastní království, unáší děti, aby z nich učinila své bojovníky (Lovce), a zakazuje lásku. Když se dva její nejlepší bojovníci Eric (Chris Hemworth) a Sára (Jessaca Chastain) do sebe zamilují, Freya je nemilosrdně rozdělí. V tu chvíli se děj posune o sedm let později, kdy je Ravenna již poražena a její zrcadlo je posláno do Útočiště. Cestou se však ztratí a Lovec ho má najít a dopravit do místa určení.

Režie se tentokrát ujal Cedric Nicolas-Troyan, pro kterého to byla premiéra, scénář napsali Evan Spiliotopoulos (Hercules) a Craig Mazin (Scary Movie 3 a 4), produkce se ujali Sarah Bradshaw (Maleficent) a Palak Patel (Mocný Vládce Oz) a celé to zaštítila společnost Universal.

Lovec pracuje s původními i novými charaktery, přičemž u královny Freyi nemůže divák s určitostí říct, jestli je opravdu tak zlá, nebo jen tolik trpí ztrátou, ale pravděpodobně jí fandí víc než Ravenně. Sára a Eric jsou jasným romantickým elementem a trpaslíci Gryff (Rob Brydon) a paní Bromwyn (Sheridan Smith) mají být tím vtipným. Jejich špičkování neurazí, ale ani se celé kino neotřásá smíchem.

Hereckým výkonům není co vytknout. Charlize Theron si svou zlou královnu zopakovala s gustem sobě vlastním a Jessica Chastain ukázala, že kladné postavy jí jdou stejně dobře jako ty záporné. Emily Blunt zahrála svou rozpolcenost skvěle a Chris Hemsworth hrál stejně dobře jako vždycky. Pokud půjdete na originální znění s titulky, můžou vám zážitek z filmu trochu pokazit přízvuky herců, neboť britští herci hodně tlačí na anglický přízvuk a Chris Hemsworth na ten svůj australský.

Lovec obsahuje předvídatelné a místy i patetické scény, ale vzhledem k druhu filmu (dobro bojuje se zlem) se jim zřejmě nedá úplně vyhnout. Diváky jistě potěší souboje, kostýmová výprava, speciální efekty, skvělá hudba od Jamese Howarda a hlas Liama Neesona, který je provází filmem od samého počátku a pomáhá jim zorientovat se v časovém skoku.

Závěrem lze říct, že Sněhurka nechyběla. Příběh i přes své mouchy funguje bez ní a ještě líp. Ačkoliv film neoslní, necelé dvě hodiny jsou příjemně strávený čas s příběhem o lásce, která překoná všechno.

 

Lovec: Zimní válka (The Huntsman: Winter's War)

Režie: Cedric Nicolas-Troyan

Scénář: Evan Spiliotopoulos, Craig Mazin

Hrají: Jessica ChastainChris HemsworthSam ClaflinEmily BluntCharlize TheronColin MorganSheridan Smith,

Komentáře

možna kdy\by v tom kine bylo vic než tech deset? tak by se steny třasly:-) jinak dobra recenze

Přidat komentář