Geralt klepe na dveře aneb Reklama na rekapitulační video

Článek od: Frecerick - 13.12.2021

Už jsou to dva roky, co jsme se těšili (i když raději nechci mluvit za všechny) z Henryho Cavilla bez supermanovského kostýmu, bez kníru a s dlouhými bílými vlasy. Tehdy totiž poprvé ztvárnil Zaklínače, aka Geralta z Rivie, v netflixovské adaptaci populární knižní série z pera Andrzeje Sapkowského. Doufám, že mi v tomhle krátkém výstupu odpustíte absenci nějakého shrnutí děje, mého hodnocení či snad i recenze samotné, protože o nic z toho tu nejde. I když, o to první vlastně ano, ovšem ne ode mě.

Myslím si, že ani takoví milovníci fantastiky, jakými jsou čtenáři Sardenu, nemají čas sledovat každý seriál dvakrát, třikrát, čtyřikrát a tak dále. Je naprosto normální, že člověk za dva roky částečně zapomene, co se během těch osmi dílů vlastně odehrálo a může mu dělat problém se zorientovat, až bude sledovat novou sérii. To samozřejmě neplatí jen u Zaklínače, ale u většiny seriálů. Tady už ale začíná to podstatné… Zaklínač není jako většina seriálů, protože se vám sám rád připomene – stručně, vtipně a hravě.

Netflix na nás zřejmě myslel a prvního prosince vydal jako takovou předběžnou mikulášskou nadílku šestiminutové video shrnující děj první série Zaklínače. Zmínce neuniknou jak Geraltovy epizodní „mise“ či připomenutí nestvůr, s nimiž se utkal, tak ani zrod Yennefer, vůbec ne pak celý dějový oblouk Ciri zakončený oním osudným setkáním. Nechybí ani připomínka písničky, která by možná ani nepotřebovala býti připomenuta.

Druhá série dorazí na Netflix už v pátek 17. 12. a kromě navrátivších se postav si pozornost zaslouží minimálně ještě herec Kim Bodnia, jenž byl obsazen do role Geraltova zaklínačského učitele Vesemira. Jestli jste tedy stejně časově vytížení jako já nebo se jako já raději podíváte na něco nového, ale i tak nechcete jít do dalšího Zaklínače jako s voknem po nějakém společensky velmi náročném večeru, výše zmíněné video je to pravé pro vás.

Jo, a video lze zhlédnout jak v originále, tak v dabingu, takže opravdu neexistuje žádná překážka!

Komentáře

Připomínat netřeba. Nilfgard oděný ve zbrojích typu dragon scrotum, či potomek filmového (!) barbara Conana vyjadřující se větami "Já, Geralt, udělat." případně "Hrrmpf!" a další perly netflixovské adaptace jsou vskutku nezapomenutelné ;-)

Přidat komentář