FILM: Siriusovy Filmové novinky 2

Článek od: Martin Stručovský - 10.10.2011

Týdnem se s týdnem sešel a Sarden vám opět servíruje novinky ze světa filmu…

Mark Millar opět na filmovém plátně

Scénáristu Marka Millara je asi zbytečné českému komiksovému čtenáři či filmovému divákovi představovat. Z jeho bohaté tvorby stačí vyjmenovat Kick-Ass či Mrtvý nebo živý, o němž jsem se ostatně zmiňoval už minulý týden v souvislosti s druhým dílem Wanted. Teď  to vypadá, že by se měl podívat na do kin jeho další komiks Superior. Ten by se mohl zdát jako jakousi verzí Supermana, jen s tím rozdílem, že v civilu je to obyčejný člověk, který podstatnou část svého života strávil na vozíku a bojoval proti roztroušené skleróze, které se ale zbavil a stane se z něj superhrdina.

Zní to cool, co? Tak ještě dodáme, že na zfilmování díla koupil práva Matthew Vaughn, který už má zkušenosti s jiným Millarovým dílem, konkrétně s výše zmíněným filmem Kick-Ass. Otázkou ale zůstává, zda bude Vaughn film režírovat nebo u něj zůstane jen jako producent.

Martinův názor:

Matthew Vaughn zraje jako víno. Oslnil nás Hvězdným prachem, u Kick-Ass nám ukázal, že se nezalekne ani nějaké té kapky krve a letošní První třída pak potvrdila, že by se ho měli ostatní režiséři začít bát, protože od něj můžeme očekávat ještě velké věci. Jako režiséra tohoto filmu bych ho vzal všemi deseti, ale mnohem raději bych od něj viděl dvojku Kick-Ass nebo X-Menů.

První fotka Jor-Ella

V roce 1978 si Supermanova taťku Jor-Ella zahrál sám velký Marlon Brando. V roce 2013 mu poskytne obličej Russell Crowe.

Martinův názor:

Já vím, že srovnávat by se nemělo a že je Donnerův Superman klasika, která nikdy nevyjde z módy. Ale nemůžu si pomoct, mě se prostě Russel Crowe líbí víc.

(Superman: The Man of Steel, 2013)

První trailer k filmu The Raven  

Spisovatele Edgara Allana Poea asi netřeba představovat – stačí zmínit díla jako Jáma a kyvadlo nebo Havran, tedy lahůdky na poli hrůzostrašné literatury. Bývá zvykem, že se točí filmy podle děl samotných (ostatně Havrana a Jámu a kyvadlo zfilmoval Roger Corman), ale nyní si na filmové plátno vyrazí sám velký pan Poe, jemuž v tomto snímku poskytne obličej John Cusack.

Ten bude pomáhat policii řešit sérii vražd, kterou někdo páchá podle jeho děl. Zní to sice jako první epizoda Castla, ale výsledek by mohl stát za to.

Martinův názor:

Tenhle trailer je proklatě cool. Připomíná sice filmy jako Z pekla, Ospalá díra nebo Sherlocka Holmese, ale to nic nemění na faktu, že to vypadá celé hodně dobře a mě osobně se to zamlouvá mnohem víc, než trailer na nového Sherlocka. John Cusack sice díky vousům evokuje Edwarda Nortona z filmu Ilusionista, ale charisma mu prostě upřít nemůžeme. Ve vzduchu pak visí dvě hodně důležité otázky: 1. Dokáže to celé režisér John McTeigue ukočírovat? Z jeho režisérských zářezů na pažbě nás nejvíc oslnila akorát komiksovka V jako vendeta a ta už je nějaký ten pátek stará. 2. Dostane se film vůbec do České republiky a nebo budeme zahraničním divákům závidět?

(The Raven, 2012)

Tak to je pro dnešek všechno. Doufám, že vám tyto novinky poskytly další informace a že si nás nezapomenete naladit opět za týden.


The Raven

Komentáře

Ten trailer na Havrana vypadá fakt dobře, a že se nese v duchu zmíněných filmů je z mého pohledu jedině plus, protože všechny tři se mi líbily a přesně tenhle typ bubu filmů moc dobře snáším:-)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář