PR+CON: XB-1 con aneb pozvánka na palubu vesmírné lodi

Článek od: Redakce - 08.01.2012

Byť je časopis XB-1 stále ještě mladý, o prvních nesmělých krůčcích nemůže být ani řeči. Nedávno redakce oslavila rok existence časopisu a s důvěrou hodnou těch největších žánrových optimistů hledí do budoucna. Ale jakýkoli časopis, XB-1 nevyjímaje, není jenom o redakci, ale především o čtenářích. Nejen je, ale doslova každého příznivce fantastického žánru zveme na pražský Smíchov na historicky první XB-1 minicon!

Jak jistě víte, časopis XB-1 vám v každém svém čísle přináší světovou i domácí fantastiku v prvotřídní kvalitě, ale své místo v něm mají i knižní a filmové recenze a články ze světa literatury, filmu i vědy. O tom, ale i o mnohém dalším (jako třeba s kým se musíte vyspat a kterého patentového úředníka musíte vydírat, pokud chcete v Čechách vydávat literární časopis) přijdou povyprávět a zvídavé dotazy čtenářstva zodpovídat ti nejpovolanější…

  • 15.00 – 15.50: Jaroslav Petr – Věda jako zdroj fantastických zázraků (Ač je fantazie některých tvůrců žánru divoká, realita může být i v porovnání s tím dech beroucí)
  • 16.00 – 16.50: Vlado Ríša – Science fiction literární časopis v Česku (Aneb těžký život šéfredaktora, jenž se pevně drží svého snu)
  • 17.00 – 17.50: Jaroslav Jiran – Domácí fantastika z první ruky (Jak je na tom česká fantastická povídka? Její klady i zápory slovy editora s mnohaletými zkušenostmi.)
  • 18.00 – 19.00: Beseda s redakcí časopisu XB-1 (Ptát se můžete na cokoli a leckdy dostanete i odpověď, aneb trojice redaktorů Ríša-Jiran-Šust pod palbou drsných otázek na tělo i mimo něj.)

Vstup na akci je volný a zcela dobrovolný, tak dobrou náladu s sebou a vzhůru na cestu vesmírem. Odlétáme 20. ledna 2012  ze Smíchova.

Přidat komentář