FILM: Sci-fi na plátně v nejbližší budoucnosti

Článek od: Monika Slíva - 11.04.2012

Zatím máme za sebou čtvrtinu roku a určitě by neškodilo trochu nahlédnout do nejbližší kalendářní filmové budoucnosti. Při brouzdání mořem internetu jsem narazila na hezkých pár scifíček, která mě zaujala. Tak proč se s vámi nepodělit. Vybrala jsem tři na nejbližší tři měsíce. Filmů obecně se na nás valí velmi mnoho a to, co zaujme jednoho, se nezavděčí druhému. Nezapomeňte tedy, že se jedná o soukromý výběr z hroznů!

Duben už je sice napůl fuč, ale přesto se o jednom dubnovém kousku zmíním. I navzdory tomu, že nejspíš do českých kin vůbec nedorazí. Objevuje se totiž v některých zahraničních očekávaných top 10 letošního roku, a proto mi to nedá. Je jím LOCKOUT (v USA distribuci) alias MS ONE: Maximum Security (v evropské distribuci) a bůh ví, jak by se jmenoval u nás. Učebnicově předpisové Béčko (tedy aspoň podle trailerů a ukázky) slibuje vše, co mají pravověrní béčkaři rádi: Hlavní hrdina (Guy Pearce) je vězeň, bývalý vládní agent falešně obviněný ze spiknutí proti USA a dostane možnost získat znovu svou svobodu. Ovšem jen pokud se mu podaří zachránit prezidentovu dceru (Maggie Grace) z vesmírného vězení (nejpřísnějšího v celém vesmíru pro ty nejnebezpečnější zločince!), nad kterým převzali vládu vzbouření vězni a kam se ona zmíněná dcera nachomýtla úplně náhodou! Co dodat víc?! Snad jen, že na scénáři a produkci se podílel Luc Besson, což by mohlo být jakousi zárukou jakési kvality. Americká premiéra je avizována 20. dubna a nyní je k dispozici kromě trailerů i tato pětiminutová ukázka:

V květnu i do českých kin vtrhnou AVENGERS a (doufám), že nenechají kámen na kameni. (Ano, vím že to není sci-fi, ale nemůžu si pomoct:-) Představovat je zde komukoli, bylo by pověstným nošením klacků do lesa, takže si to ušetřím a předhodím vám raději trailer. A jen dodám, že jsem na ty kluky a holky ušatý takhle pěkně (a konečně) na hromadě (totiž pohromadě) děsně zvědavá! Na režisérskou židličku usedl Joss Whedon, americký režisér, který má na svědomí např. televizní seriály Buffy, nebo Dollhouse - uvidíme tedy, jak se popasoval se superhrdiny. A to dvojnásob, protože se podílel i na scénáři.

No a do třetice. Z amerických premiér chystaných na červen mě chytil za oko PROMETHEUS ( u nás je premiéra plánovaná na 7. června). Po delší době bychom mohli zase vidět pravé nefalšované sci-fi bez „Éček a přidaných glutamátů“. Pod režií Ridlleyho Scotta se budou producírovat např. (opět) Guy Pearce, Noomi Rapace, nebo Charlize Theron. Podle posledních prosáknutých informací (neboť o ději se oficiálně jen špitá) to vypadá, že si intenzivně zavzpomínáme na Vetřelce, i když PRÝ nemá jít o prequel. Inu, nechme se překvapit. Zatím se musíme spokojit pouze se dvěma trailery, které vypadají vskutku šťavnatě:

Máte-li něco proti mému výběru, klidně to napište. A máte-li nějakého svého horkého favorita, sem s ním!

Komentáře

Letos se těším na remake Total Recall, respektive jsem hodně zvědavá, protože původní film mám hodně ráda, pak samozřejmě na dalšího Batmana a taky na Rock of Ages, což nemá vůbec nic společného s fantastikou, ale já jsem prostě trochu nostalgik (což je asi jasné už vzhledem k Total Recall), a hudební film ponořenej do 80. let prostě můžu :)

http://www.youtube.com/watch?v=USxhXb5VC5E

Total Recall vypadá podle trailerů taky zajímavě, ale právě proto že jsem taky nostalgik, mám trochu strach, jak se jim to povedlo. Třeba kolem Johnstonova Vlkodlaka předloni byl velký humbuk a obrovská očekávání a pak to byl takřka nekoukatelný paskvil, u kterého jsem tloukla hlavou o sedadlo v řadě přede mnou.

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář