FILM: Filmy roku 2012 - Ivo Fencl

Článek od: Ivo Fencl - 02.01.2013

Co se týká filmů toho žánru, kterému se věnuje Sarden, zamiloval jsem se roku 2012 hlavně do snímku Abraham Lincoln, lovec upírů. Ten vytvořil předpole pro Spielbergův oscarový opus Lincoln, ale nehlasuji z toho důvodu. Hlasuji tedy snad jako (další) provokatér?

FILM: Prometheus

Článek od: Anonym - 15.06.2012

Pozemšťané se vydávají dvouletou cestu na daleký měsíc na základě "pozvánek", které nalezli v pozemských vykopávkách. Chtějí zde objevit vyspělou rasu, která jim ty pozvánky zanechala, ale objeví něco poněkud jiného.

FILM: Kinovýhled - červen (jún) 2012

Článek od: Martin Kochlica - 01.06.2012

Tento mesiac to nebude v kinách vôbec prepchaté fantastikou a vlastne ani nežánrovými trhákmi. Veď kto by si trúfal ísť do súboja s dlhoočakávaným Prometheom Ridleyho Scotta? Jedine tutovkové animáky pre deti (Madagascar 3, Doba ľadová 4) a nespútaný šialenec John Gulager so svojou Piraňou 3DD.

SLOUPEK: Hollywood v krizi

Článek od: Martin Stručovský - 15.04.2012

Nevím, jak pro jiné čtenáře, ale pro mě byl Hollywood od okamžiku, kdy jsem coby capart propadl filmu, synonymem pro místo, kde se sny stávají skutečností. Místem, z něhož tyto sny vyrážejí do světa a pronikají k divákům skrz stříbrné plátno. Jenže v posledních zhruba třech letech mám pocit, že z Hollywoodu odešel jeho velký tvořivý duch

FILM: Sci-fi na plátně v nejbližší budoucnosti

Článek od: Monika Slíva - 11.04.2012

Při brouzdání mořem internetu jsem narazila na hezkých pár scifíček, která mě zaujala. Tak proč se s vámi nepodělit. Vybrala jsem tři na nejbližší tři měsíce. Filmů obecně se na nás valí velmi mnoho a to, co zaujme jednoho, se nezavděčí druhému. Nezapomeňte tedy, že se jedná o soukromý výběr z hroznů!

Přihlásit se k odběru RSS - Prometheus