MEJLEM: Nová edice nakl. Laser-books

Článek od: Martin Šust - 13.06.2012

Již brzy se nakladatelství Laser-books chystá vydat první svazek nové ediční řady STYLE, v níž bude vycházet zábavná a čtivá zahraniční fantastika různých žánrů, zpočátku především městská fantastika, ale nejen ta. Nepůjde však o paranormální romance, které se občas s urban fantasy zaměňují.

Kevin Hearne: Prohnaný (Hounded, 2011)
Vyjde jako první kniha z řady Style.
brožovaná, překlad Roman Tilcer, obálka Gene Molicca, 272 stran, 259 Kč

Anotace:

Atticus O'Sullivan, poslední druid, si poklidně žije v Arizoně, provozuje okultní knihkupectví a ve volném čase na sebe bere zvířecí podobu a vyráží na lov se svým irským vlkodavem. Sousedé a zákazníci ho znají jako pěkného potetovaného jednadvacetiletého Ira – ale ve skutečnosti mu není jednadvacet let, ale jednadvacet století. Nemluvě o tom, že čerpá sílu ze země, oplývá břitkým rozumem a nosí ještě břitčí meč známý jako Fragarach neboli Odpovídač.

Po tom však touží jeden pořádně naštvaný keltský bůh, který nahání Attika po celá staletí. Nyní ho konečně vystopoval a Atticus bude potřebovat všechnu svoji sílu a k tomu pomoc svůdné bohyně smrti, upířího a vlkodlačího právníka, sexy barmanky a trochu toho starého dobrého irského štěstí, aby se mu podařilo nakopat pár keltských zadků a zachránit si krk.

Svižná a zábavná městská fantasy se v zahraničí dočkala bouřlivého úspěchu a potěší všechny ctitele dobrodružných příběhů, obzvláště pak fanoušky Simona R. Greena a Jima Butchera.

ISBN 978-80-7193-352-6  

Prodejní cena 259 Kč


STYLE – Knihy, které mají jiskru

Komentáře

Původně jsem viděl knížku v edičáku L-S jako první díl řady "Urban fantasy" a hned jsem věděl, o co se bude jednat.

Teď když se místo ní vytvořila edice "Style" tak její jméno uvidím a nevědět o co se jedná, jsem naprosto zmatený a myslím si, že jde o nějakou vypatalnou knížku pro náctileté holčičky zabývající  se vším jen ne fantastikou. Chápu, že pojmenovat řadu "Style" je pěkně fancy & cool což možná cílovka ocení, ale zároveň mi to přijde opravdu nic neříkající.

Známkou dobrého štábu je, že se admirál o bitvě dozví až ve chvíli, kdy jí štáb vyhrál.

Tuto edici v Laseru připravujeme už druhým rokem a od začátku jsme věděli, že nepůjde pouze o knihy subžánru urban fantasy. Onen název v edičním plánu byl pouze takovým žertem či spíše menší provokací k vyvolání reakcí typu "už i Laser-books, proboha?" či "Hurá, skvěle!". Věříme, že v téhle edici si nakonec své najdou obě skupiny. Hledali jsme jméno, které by přesně odpovídalo záměru, tj. zachytit charakter ediční řady, která by měla nabízet čtenářsky vysoce atraktivní tituly bez toho, aby se musely "vecpat" jen do nějakého úzkého rámce, jejíž překročení by mohlo čtenáře mást či dokonce zklamat. V současné době máme do edice připraveny knihy hned čtyř nových autorů, jejichž tituly budeme postupem času odkrývat a věřte, bude to určitě stát za to. Jméno edice tomu zcela odpovídá a o to přece jde.

Přidat komentář