Autogramiáda a křest knihy Kevina Hearneho

Článek od: Redakce - 26.04.2015

Příhody nesmrtelného druida Attica a jeho věrného vlkodava Oberona z pera Kevina Hearneho si oblíbili čtenáři ve světě i u nás. Při příležitosti celosvětově prvního souhrnného vydání povídek s tímto hrdinou přijede autor Českou republiku navštívit a knihu Gaiin štít pokřtít. Poznat svého oblíbeného spisovatele osobně můžete na autogramiádě v Praze a v Brně i vy.

RECENZE: Lauren Beukesová, Zoo City

Článek od: Jan Žlebek - 06.05.2013

Africe se říká černý kontinent. Bez ohledu na barvu pleti většiny původních obyvatel či příšeří skryté v jejích hustých pralesích ta temnota spočívá v něčem jiném. V pověrách, které vedou lidi k tomu věřit, že sex s pannou může vyléčit AIDS. V nesmyslných kmenových válkách o nic. V krvavých diamantech, za které si může kdejaký diktátor koupit respekt západu. Ve slumech, jež jako rakovinové nádory vybujely kolem čerstvých metropolí.

RECENZE: Kevin Hearne, Praštěný

Článek od: Jan Žlebek - 09.04.2013

Kristepane na nebi, to je ale slátanina. U Ódinových koulí, vždyť tam se mytologie a popkultura míchají divočeji než ingredience v recepturách pejska a kočičky. A ani Síla sama nedonutí všechny ty tisícileté druidy, staleté upíry a dávné bohy nechovat se jako teenageři. Jenže na druhou stranu, všem těm fórkům ze života a vtipným narážkám by neodolal ani Velký Cthulhu. Tedy pokud by nespal kdesi v hlubinách.

UKÁZKA: Lauren Beukesová, Zoo City

Článek od: Anonym - 28.03.2013

Všude s sebou vláčí lenochoda, ale není to žádná plyšákofilní holčička. Žije mezi mrakodrapy, ale prohání se na stránkách fantasy románu. Autorka je Jihoafričana, ale ovace sklízí po celém světě. Co to je?

PR+LITERATURA: Lauren Beukesová, Zoo City

Článek od: Jan Žlebek - 24.03.2013

Všude s sebou vláčí lenochoda, ale není to žádná plyšákofilní holčička. Žije mezi mrakodrapy, ale prohání se na stránkách fantasy románu. Autorka je Jihoafričana, ale ovace sklízí po celém světě. Co to je? Nová kniha nakladatelství Laser-books Zoo City spisovatelky Lauren Beukesové.

RECENZE: Kevin Hearne, Proklatý

Článek od: Jan Žlebek - 21.12.2012

Hej, kámo, znáš Attika? Hustej tejpek. Poslední druid na světě, ale zapomeň na nějaký páprdy s artritidou v kostech a fousama po kolena. Tenhlencten Atticus O'Sullivan je fakt cool, nosí hóóódně drsnej meč, castí druidský kouzla, vypadá na jednadvacet (a nikoliv století) a žere Hvězdné války. A klíďo píďo by do skonání světa prodával čarovný býlí ve svým arizonským krámě, jenže to by se mu nesměly imrvére valit na hlavu problémy. A co se potíží týče, předpověď hlásí pro tenhle díl série solidní průtrž sračen.

RECENZE: Kevin Hearne, Prohnaný

Článek od: Renata Heitelová - 29.07.2012

Americký autor Kevin Hearne, sběratel komiksů a učitel angličtiny, po neúspěšných pokusech o epickou fantasy prorazil na trh s moderní urban fantasy. Do jejího centra vcelku nevšedně usadil jednadvacet století starého druida Attika, který se tváří, že mu ty dvě nuly ve věku chybí, obklopil ho tvory z keltských mýtů a vše zabalil do humorného hávu. Recept se podařil a další díly rychle následovaly, není tedy divu, že se Kronik železného druida chytlo i nakladatelství Laser-books a vytvořilo pro ně novou řadu Style.

MEJLEM: Nová edice nakl. Laser-books

Článek od: Martin Šust - 13.06.2012

Již brzy se nakladatelství Laser-books chystá vydat první svazek nové ediční řady STYLE, v níž bude vycházet zábavná a čtivá zahraniční fantastika různých žánrů, zpočátku především městská fantastika, ale nejen ta. Nepůjde však o paranormální romance, které se občas s urban fantasy zaměňují.

Přihlásit se k odběru RSS - Style