PR+AKCE: Advík 2012 – Japonsko je za rohem a chce u vás bydlet!

Článek od: Anonym - 23.07.2012

Takže kdo z Prahy neuteče do 26. července, ten si to všechno pěkně odskáče. Jako invazní pláž si náš oblíbený Japonec ze sousedství opět zvolil KC Zahradu a pokud ho nezastavíte tam, zítra už bude nakvartýrovaný ve vaší ložnici. Pravda, některým věcem ale stejně nezabráníte.

Vojta Čepelák, Róbert Žittňan

A teď už fakta. Protože loni jste se zdárně množili a Advík navštívilo 2482 fanoušků, letos se organizátoři rozhodli festival rozšířit o nové programové linie, další zábavu a více anime.

V průběhu celého festivalu bude paralelně probíhat různorodý program v 15 sekcích, které jsou členěny podle jednotlivých témat – anime, komiks, Japonsko, hry, scifi & fantasy a popkultura. Chybět nebude ani doprovodný program, k jehož hlavním bodům patří soutěže (FANART, ORIGINAL ART, COSPLAY, KARAOKE či DDR). Tradiční součástí Adviku je i rozsáhlá manga čítárna a herna s deskovými i karetními hrami.

Můžete se těšit na víc než 15 filmů jako například Naruto, Cizincův meč, Jak Vycvičit Draka, Kovboj Bebop či Zámek v Oblacích. Program obohatí také zajímavá přehlídka anime. Tradiční součástí Adviku je páteční venkovní festival Matsuri (vstup zdarma), kde opět dojde na ukázky japonské hudby, vaření i bojových umění.

Křty, fantastika, herní turnaje a hodinky s vodotryskem

Zemi vycházejícího slunce divákům přiblíží jak čeští, tak zahraniční hosté, proběhnou také křty mang Bleach 2, Naruto 7, Death Note 4 a Vějíř 4 od Crwe a Kobuty. A pokud jste opravdu otrlí, chystá se po celou dobu conu před KC Zahrada i rozsáhlá herní zábavná show o ceny.

Jako minulý rok se chystá i sekce zaměřená na scifi a fantasy v literatuře a filmu s Františkou Vrbenskou, Janem Kotoučem a Jiřím Walkerem Procházkou.

 V rámci herní sekce se můžete těšit na Mistrovství ČR v PlayStation a turnaje na X-Box 360, PC, PSP a Wii, stejně jako na premiéry herních titulů, které budou k dispozici k volnému hraní po celou dobu trvání festivalu.

Krom jiného na vás čekají nejrůznější side-eventy a soutěže v hrách jako jsou kompletní sety Guitar Hero, Dance Central, Move, Dance Dance Revolution a SingStar. Neméně důležité jsou i exkluzivní prezentace nových titulů a přednášky vedené herními teoretiky a novináři. Tradiční součástí Advíku je i rozsáhlá herna Mephit s deskovými a karetními hrami.

Detaily:

Advik 2012 se uskuteční ve dnech 26. 7. - 29. 7. 2012 v prostorách KC Zahrada, Malenická v Praze. Začíná ve čtvrtek v 17:00 a končí v neděli v 18:00. Stránky www.advik.cz

Přidat komentář