SOUTĚŽ: vyhodnocení soutěže O dětskou knihu

Článek od: Monika Slíva - 04.09.2012

Ani potřeba velmi specifických odborným znalostí vás neodradila od sotěžení a naprosto správných odpovědí přišlo celkem 68! Skoro si myslím, že vypisovat je zde bude nošením vody do rybníka, ale přece jen pro ty, kteří si třeba netroufli, protože si nebylo jisti:-) Hlavními hrdiny pohádky O perníkové chaloupce jsou Jeníček a Mařenka, se Sněhurkou se přátelilo sedm trpaslíků, podle Večerníčků byla napsána Strašidla na Kulíkově, Matylda je užvaněná kachna a bratři Čapkové nenapsali Příběhy včelích medvídků.

A štěstěna se usmála na pět soutěžících:

Luboš Branda

Alžběta Rumlová

Veronika Pavlisová

Daniel Hrozek

Elena Hnízdilová

V nejbližší době mohou očekávat poštovní zásilku a ať už jsou sami dětmi, nebo rodiči (či jinými příbuznými), kteří si pro ně zasoutěžili, přejeme všem příjemnou cestu říší pohádek.

 


Prázdniny jsou fuč, zcela definitivně a nefalšovaně a začíná řehole! Pro rodiče možná ještě větší než pro děti. Ony ty naše ratolesti z duše nenávidí psaní úkolů a ranní vstávání a vůbec! Kdo tu školu vymyslel, ať se smaží v pekle! No a to nemají většinou ani stín tušení, jak moc nenávidíme tohle všechno my (pokud se mezi ně také počítáte, víte o čem mluvím a pokud zatím ne, časem mi dáte za pravdu), rodiče:-D Ne, že by se nám ráno špatně vstávalo, za ta léta plahočení se za výdělkem si na to už valná většina z nás zvykla, ale koho má bavit ty naše drahoušky ráno zbavovat peřin a honit je, aby si vyčistili zuby, jinak že hrozí paní učitelce omdlení hned mezi dveřmi, že?

Jistě jste si všimli, že jsme první zářijový týden na Sardenu oblékli do dětského hávu, abychom i těm, kteří již mají školu dávno za sebou a ratolesti školou povinné v nedohlednu časové roviny ať už na jednu či druhou stranu, připomněli, zač je toho hyperprostorová míle.

Dalším nepochybným příspěvkem na dětskou notu je tedy i tato soutěž, neboť se v ní tentokrát jedná o ryze odborná témata a kdo není znalý, nechť si nějaké to dítko na zodpovězení otázek obstará:-)

Nakladatelství Fragment v těchto dnech vydává pohádkovou knížku pro děti s roztomilým názvem S Blbounem do říše pohádek a poskytlo nám pro vás 5 (slovy: pět) výtisků této knihy. Výměnou za zodpovězené otázky a pokud budete vylosováni, samozřejmě! A když se na vás usměje štěstěna, počtete si o originální cestě říší pohádek. Naše otázky nesměřují přímo do knihy, ale do pohádkového světa obecně. Pět výherců - pět otázek, to je férová nabídka, ne?

1. Jaká jsou jména hlavních hrdinů pohádky „O perníkové chaloupce“?

a)      Křemílek a Vochomůrka
b)      Jeníček a Mařenka
c)      Štaflík a Špagetka

2. Jaké bytosti se spřátelily se Sněhurkou?

a)      7 havranů
b)      7 statečných
c)      7 trpaslíků

3. Která z uvedených knih byla napsána podle příběhů z Večerníčků?

a)      Strašidla na Kulíkově
b)      Honzíkova cesta
c)      Šíleně smutná princezna

4. „Matylda“ je kniha o jedné ze známých postav televizního Večerníčku. O jaké zvíře se jedná?

a)      Žížala
b)      Kachna
c)      Slepice

5. Bratři Karel a Josef Čapkovi vymysleli několik knih pro děti.  Která mezi ně nepatří?

a)      Devatero pohádek
b)      Dášeňka, čili život štěněte
c)      Příběhy včelích medvídků

Svoje odpovědi zasílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do pondělní půlnoci 10.9. 2012. Do předmětu uveďte heslo "Blboun" a nezapomeňte na svojí adresu!! Někteří z vás nám pilně mailují odpovědi, ale adresa (a občas i podpis) chybí!!! Pět vylosovaných odborníků na pohádkovou říši obdrží po jednom výtisku.

Komentáře