RECENZE: Kevin Sands , Alchymistova šifra 5

Článek od: Petra Elen Mand... - 21.02.2024

Pátý díl fantasy série s názvem Zrádcova dýka nás opět zavede do roku 1666 k přátelům Christopherovi, Tomovi a Sally. Ti se vracejí zpět z Francie do Londýna, kde konečně zavládl klid po morové epidemii. Za odvedené služby jim navíc král Karel II. slíbí nevídané odměny. Potíže si je však najdou i doma…

RECENZE: Tracy Wolffová, Vztek

Článek od: Tereza Kučírková - 02.02.2024

Odešla Touha, přichází Vztek, druhý díl upírského megahitu. A přesně jako touha je citem niterným a intimním, vztek se nikde neskrývá a ovládá akci plnou silou.

Do příběhu se vracíme ve chvilce, kdy na ústřední mileneckou dvojici zaútočí Jaxonův bratr Hudson.

RECENZE: Tracy Wolffová, Touha

Článek od: Tereza Kučírková - 10.11.2023

‚Zakousni se.‘ Láká ze své obálky kniha Tracy Wolffové, americká autorka, která má na kontě desítky publikací mnoha žánrů. Bravurně brouzdá vodami dětské literatury, ale ráda potěší i ženská srdce ryzí červenou knihovnou. Tracy Wolffová je milovnicí draků, upírů a dalších stvůr. Česky jí vyšly dvě harlekýnky a pak přišla Touha.

RECENZE: G. M. Sainová, Temné a kruté lži

Článek od: Jana K. - 25.04.2023

Temné a kruté lži, Young Adult thriller s prvky nadpřirozena, jsou debutem americké spisovatelky Ginny Myers Sainové. Ta roky trávila spoluprací se středoškoláky jakožto režisérka a instruktorka herectví, není proto divu, že se její prvotina týká právě mladých lidí.

RECENZE: Robin Hobb, Dračí domov

Článek od: Eylonwai - 23.09.2020

Že draci ve fantasy patří do starého železa a už nedokážou nabídnout nic nového? Že by se měli tak svěžímu a nápaditému žánru, jako je young adult, vyhýbat obloukem? Pche! Zkuste to říct Robin Hobbové, protože ta vám bez nejmenší námahy dokáže, na jak velkém omylu jste.

Co číst v karanténě: young adult tipy

Článek od: Karolína Poláčková - 11.05.2020

Pokud v čase karantény hledáte ke čtení něco kouzelného, avšak ani příliš dětského, ani příliš „dospěláckého“, spíš tak někde akorát mezi tím, můžete se u nás inspirovat – případně nákupem podpořit svého oblíbeného nakladatele. Vydařené young adult kousky najdete v nabídce nejednoho z nich.

RECENZE: Miriam Petrosjanová: Dům, ve kterém...(II.) Osm dní Šakala

Článek od: Petra Elen Mand... - 11.09.2019

Pokračování série Dům, ve kterém...  s podtitulem Osm dní Šakala je prostředním dílem trilogie od arménské spisovatelky Miriam Petrosjanové. Druhé díly mívají tu nevýhodu, že se ocitají někde mezi. Stávají se jakýmisi převozníky mezi začátkem a koncem, kteří ne vždy čtenáře nadchnou. Dokázala autorka v Osm dní Šakala nastavit téma, které udrží pozornost a zájem?

RECENZE: Natalja Ščerba, Koruna času

Článek od: Karolína Poláčková - 01.08.2019

Série Časodějové míří do finále – napětí mezi rozdělenými frakcemi hodinářů se vyostřuje. Každý má vlastní nevyřízené účty, nenaplněné ambice a soukromé plány. Ve hře není nic menšího než koruna času – a kdo by si ji nechtěl nasadit na hlavu?

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Fragment