LITERATURA: Květnovou Pevnost doporučují Tony Stark i Pavel Renčín

Článek od: David P. Stefanovič - 17.05.2013

Měsíčník Pevnost, který se věnuje science fiction a fantasy knihám, filmům a hrám, přežil vlastní zánik. Jeho vydávání převzala původní redakce. A nyní každé nové číslo propaguje s pomocí sociálních sítí a virálního videa.

Časopis Pevnost je na trhu už jedenáct let. Až do konce roku 2012 jej vydávala společnost K4K Publishing, do jejíhož portfolia patří ještě časopisy Meduňka a Jezdectví.

"Oficiálním důvodem zániku časopisu byla jeho nerentabilita. Dosavadní redakci přišlo líto zahodit víc než deset let práce, a proto jsme se rozhodli převzít vydávání časopisu sami. Jsme totiž přesvědčení, že má dost velkou čtenářskou základnu na to, aby bylo jeho vydávání ziskové," uvedl Tomáš Němec, jeden ze šéfredaktorů časopisu.

Vydavatelem obnoveného časopisu se stala jeho bývalá marketingová ředitelka Kristina Nowakowska. Redakci postavenou na externích redaktorech, kteří se rekrutují z profesionálních novinářů, publicistů a známých spisovatelů fantastiky, jako jsou Petra Neomillnerová, Pavel Renčín, Petr Janeček či záhadolog Otomar Dvořák, vedou společně Tomáš Němec a Alžběta Lexová.

"Protože za sebou nemáme silného vydavatele, hledáme alternativní a bezplatné způsoby propagace, jako jsou sociální sítě, žánrové weby a také virální video. To první jsme pojali jako informaci o tom, že jsme zpátky ve hře. Každý měsíc by novou Pevnost měla propagovat videa se známými spisovateli, herci a fanoušky fantastiky a samozřejmě našeho časopisu," vysvětluje Alžběta Lexová.

 

Druhé, v němž aktuální číslo propaguje sám guru české městské fantasy, přibylo tento týden.

 

 

 

Časopis Pevnost má 84 stran a stojí 59 korun. Vychází také ve verzi s knižní přílohou z žánru sci-fi či fantasy.

Přidat komentář