RECENZE: Kateřina Surmanová, Zvedá se vítr

Článek od: Madla Pospíšilo... - 04.04.2024

Hodonínská rodačka, novinářka a spisovatelka, toho času žijící v matičce stověžaté, loni čtenáře uhranula svým velmi povedeným románem oscilujícím mezi hororem a thrillerem a s hrůzu nahánějícím názvem Šepot z lesa. Ten jsem si nechala ujít, ale po přečtení autorčina druhého počinu jsem zjistila, že si nutně potřebuju doplnit vzdělání, protože Surmanová se stala mou novou oblíbenou českou spisovatelkou.

UKÁZKA: Zuzana Hartmanová, Kosti pod mechem

Článek od: Redakce - 22.03.2024

Na druhou polovinu března si nakladatelství Host připravilo pro své čtenáře novinku z pera Zuzany Hartmanové. Ta se ve své knize Kosti pod mechem vrací do světa, do něhož zasadila své první dva romány, a představuje v ní své asi nejoblíbenější postavy – minotaury.

RECENZE: Martin Paytok, Láska, smrt a všechno zlý

Článek od: Madla Pospíšilo... - 07.03.2024

Martin Paytok sezval své osazenstvo odsouzené k zániku do strašidelného domu tyčícího se uprostřed lesů nad městečkem s malebným názvem Katův hrob. Na toto čarokrásné místo zasypané sněhem, jež ze všeho nejvíc připomíná starou viktoriánskou vilu, přijede majetku chtivé příbuzenstvo, ježto sem vytáhla závěť po patricharovi rodu, jistém panu Izajáši Havranovi.

RECENZE: Dana Beranová, Zpěv straky

Článek od: ena - 28.01.2024

Je niečo zlé na tom byť čarodejníčkou? Henrieta sa čarodejníčkou má stať. Jej čarodejnícka matka je k nej však často krutá, ponižuje ju a ubližuje jej. Raz sa Henriete naskytne príležitosť vyviazať sa z čarodejníckeho sľubu a svoju šancu nepremárni. Získa tým znalosti a liečiteľské zručnosti veľmajsterky rádu milosrdných. Avšak za všetko sa platí...

RECENZE: Mikuláš Pešta, Třemšínský drak

Článek od: Jan Procházka - 25.01.2024

Třemšínský drak sice není první autorovou knihou, ale je první z těch, které věnuje svému rodnému kraji. Využívá k tomu znalosti získané při dlouholetém studiu historie rožmitálského regionu, jehož je Třemšín neoddiskutovatelnou dominantou. Ale pojďme si o tomto vrchu povědět něco víc.

RECENZE: Tereza Matoušková, Pláč němého boha

Článek od: Tereza Zelinová - 17.11.2023

Když letos vyšla antologie Jiný kraj plná obskurních a netradičních lahůdek, mé srdce zajásalo. Konečně se v domácí fantastice začíná něco dít! Chci víc! Kopat hlouběji! Jenže kde vzít a nekrást? Odpovědí mi naštěstí bylo jedno ze dvou jmen editorek a zároveň přispěvatelek sbírky.

RECENZE: Rovnováha, Petr Švec

Článek od: Madla Pospíšilo... - 04.10.2023

O Petru Švecovi toho příliš známo není, krom toho, že nedělá radost svému jménu a neživí se šitím a správkou obuvi. Během studia na vysoké škole ekonomicko-správní však narazil na pána jménem Stephen King a o jeho osudu tak bylo rozhodnuto. Rozhodl se děsit lidi.

KOMIKS: Zázrak a Pružina

Článek od: Daniel Palička - 28.09.2023

V roce 2015 rozjeli scenárista Petr Macek a kreslíř Petr Kopl komiksovou sérii Dechberoucí Zázrak. Dá se říct, že kreativní duo s ní vyplnilo díru na trhu. Pravidelná řada vydávaná formou klasických komiksových sešitovek totiž byla něco neokoukaného a nová značka s ryze českým hrdinou měla slušný potenciál. Scénáře sice pokulhávaly a byly plné děr, neměnilo to však nic na faktu, že Zázrak vnesl do českého komiksového rybníčku svěží vítr. Dechberoucí univerzum se postupně rozrůstalo. Po prvních dobrodružstvích následoval crossover s hororovou sérií Procitnutí, samostatné sólovky Péráka a velký restart, který nás plynule přivádí k nejnovějšímu přírůstku – svazku Zázrak & Pružina.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - česká fantastika