V červnu narození...

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2019

Rekapitulaci červnových narozenin opět stíháme vydat v následujícím měsíci jen s odřenýma ušima, ale nakonec, hlavně, že budete mít možnost si to přečíst a možná chytit i nějakou inspiraci. A o to jde především!

Čtení na léto

Článek od: Martin Stručovský - 01.07.2019

Léto je definitivně tady. A s ním doba dovolených, odpočinku a lenošení. Pro spoustu z nás je pak důležitým společníkem i kniha. Na následujících řádcích se vám pokouším přinést několik knižních tipů toho, co si během dvou měsíců přečíst. Snažil jsem se, aby si na své přišli nejen dospělí, ale i jejich potomci. Takže jdeme na to.

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Legendy české fantasy II

Článek od: Monika Slíva - 11.02.2016

Legendy?

Pět autorů uvedených na obálce knihy jistě spojuje náklonnost k vymyšleným světům, kam skutečná lidská noha nikdy nevkročila. A přesto při čtení všech novel budete mít nejspíš pocit, že kterýkoli z těch světů můžete hned zítra navštívit. Najde se ještě něco dalšího, co těchto pět rozdílně píšících autorů spojuje? A co jim dává právo nárokovat si označení Legendy?

Rozhovor s Pavlem Renčínem

Článek od: Jáchym Šidlák - 01.02.2016

Pavel Renčín, kterému nedávno vyšel u nakladatelství Argo temný román Vězněná, se v rozhovoru rozepsal o hororovém žánru, svých psacích rituálech a dalších spisovatelských plánech.

RECENZE: Pavel Renčín, Vězněná

Článek od: Jáchym Šidlák - 04.01.2016

Za tu krátkou dobu, co už je na světě, stihla Vězněná vzbudit nečekaný rozruch. Její autor, Pavel Renčín, se totiž rozhodl vstoupit do žánru, kterému se na české knižní scéně nedostává příliš velké pozornosti – do temného psychologického thrilleru. 

LITERATURA: Vánoční tipy

Článek od: Redakce - 11.12.2015

Vánoce už se zase pomalu blíží. A s nimi otázka, co darovat svým blízkým pod stromeček. Možná (ne, my doufáme), že je mezi vámi dost lidí, kteří chtějí udělat i letos radost dobrou knížkou či komiksem. Ale možná, že jsou mezi vámi tací, kteří netuší, co z té velké produkce 2015 vybrat. Nemusíte zoufat. Dali jsme hlavy dohromady a vybrali jsme pro vás několik literárních tipů.

RECENZE: Ondřej Jireš (ed.), Klenoty české fantasy

Článek od: Jana Poláčková - 30.06.2015

Doba plyne a jak mladá generace čtenářů young adult odrůstá svým prvním písmenkovým střevíčkům, plynule přechází na tlustospisy G. R. R. Martina a dalších zvučných jmen zejména z oblasti anglicky psané fantasy. Čeští autoři se v jejich očích těší pověsti ušmudlaných Popolušek odsouzených k věčnému přebírání luštěnin a konverzaci s opeřenci pochybné pověsti. Teď však přichází kmotřička víla, otvírá šperkovnici… a namísto tří oříšků se ukazují Klenoty české fantasy.

 

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - P. Renčín