SERIÁL: Walking Dead útočí pátou sezónou!

Článek od: David Hálek - 12.10.2014

  Oživlé mrtvoly si nás po půl roce strachu a napjatého schovávání opět našly! Pojďme se podívat, jaké hrůzy pro nás mají tentokrát připravené, a ohlédněme se za tím, co jsme s nimi již prožili.

Čtenářům komiksové série Živí Mrtví pravidelně přinášíme články o nových dobrodružstvích Ricka a jeho skupiny. Na vás, seriálové fanoušky, ale taky myslíme, i vy se totiž máte na co těšit. Už v neděli 12. října!

Minulá sezóna The Walking Dead od amerického studia AMC byla pěkně nabitá akce plná napětí, nejistoty a smrti. A přitom začala tak slibně: Rick a ostatní se zabydleli ve věznici a přiblížili se tomu, čemu se dal říkat ideální, klidný život. Trable na sebe nenechaly dlouho čekat a po rychlé a smrtící epidemii (která velice příhodně vyčistila věznici od nových a nepotřebných charakterů, bravo!) na naše hrdiny zaútočil Guvernér s novou armádou a vidinou rychlé pomsty. Věznice padla a s ní zbytek nepotřebných charakterů a klidu pro hrdiny. Naděje přeci jen svitla: tajemný projekt Terminus byl ten maják uprostřed rozbouřeného moře, ke kterému se všichni vydali a upínali se k němu. Série skončila zjištěním, že Terminus není to, čím se zdál být, a naši hrdinové v čele s Rickem musí znovu bojovat o holé přežití!

Nyní se dostáváme k tomu, co nás čeká v letošní sérii, a musím natěšeně konstatovat, že trailer přislíbil velkolepou podívanou. Vypadá to, že věznitelé z Terminusu jsou uchlácholeni historkou o tom, že ve Washingtonu dokáží vyléčit nákazu zombie-ismu, kvůli čemuž tam míří Dr. Porter v doprovodu seržanta Forda. A tak se rozhodnou vyslat Ricka a jeho lidi na sever do DC, aby tam pana doktora dovedli. Nesmíme ale zapomínat, že se jedná o zombie seriál a oživlé mrtvoly jsou všudypřítomné a neúnavné. Naštěstí mají naši hrdinové k dispozici vcelku radikálně vylepšenou zbrojnici a pouštějí se do boje s pořádnou vervou. Při tom všem bojování s prohnilými hnusáky také nesmíme zapomenout na to, že člověk může být mnohem nebezpečnější nepřítel než horda mrtvých. Člověk plánuje, intrikuje a zrazuje. Toho si taky určitě užijeme dost.

Jak se na pátou sérii The Walking Dead těšíte vy? Plánujete ji pravidelně sledovat, nebo už jste na svět, ve kterém vládnou mrtvoly, zanevřeli, a akorát chcete vědět, jak to všechno nakonec skončí?

Komentáře

Jako správný fanoušek jsem si dnes pustil čerstvě vydanou 1. epizodu. A nebyl jsem zklamán. Peklo, další peklo a víc pekla. Z Carol se stalo "One-man-special-operation-commando" :D. A do toho strach, napětí a ke konci i veliká úleva. Daryl a Carol: Awwww! :D

Přidat komentář