KOMIKS: Remains - Zombie útočia. Opäť...

Článek od: Marek Keram Barányi - 25.09.2012

Komiksový scenárista a spisovateľ Steve Niles má fakt smolu. Darí sa mu pokiaľ ide o jeho komiksy, od 30 days of Night, cez Criminal Macabre až po Batman: Gotham County Line. On má smolu pokiaľ ide o filmové adaptácie jeho komiksov. Buď sú veľmi dobré, veľmi pozerateľné, s výborným hereckým obsadením, ako 30 dní dlhá noc. Alebo sú to neskutočné sračky. Konkrétne 30 days of Night: Dark Days a minuloročné Remains.

KOMIKS: Robert Kirkman a Charlie Adlard, Nejlepší obrana (Živí mrtví 5)

Článek od: David P. Stefanovič - 02.08.2012

Nejlepší obrana je, jak praví staré úsloví, útok. Jde ovšem o to, jestli útočí zoufalá šelma, zahnaná do kouta, nebo sadistický psychopat, který se brání tak maximálně před nudou a celý útok si náležitě užívá. Jakkoli je to relativní pojem ve světě, kde má většina populace od začátku chuť na jejich mozek, našim hrdinům nastávají teprve teď opravdu krušné časy.

RECENZE: Robert Kirkman, Tony Moore, Charlie Adlard – Živí mrtví 1 + 2

Článek od: David P. Stefanovič - 12.07.2011

Živí mrtví (The Walking Dead) jsou ve světě již legendou, od loňského roku se honosící prestižním oceněním Eisner Award, o kterém se říká, že je komiksovým Oscarem. Částečně také díky stejnojmennému seriálu nejsou neznámým pojmem ani u nás a co se týče českých překladů, pomalu ale jistě se vydáváme na cestu za zbytkem světa…

Přihlásit se k odběru RSS - Walking Dead