Vánoční SOUTĚŽ s Kladivem na čaroděje: VYHODNOCENÍ

Článek od: Redakce - 12.01.2015

 Možná jsme vás rozlítili tím kreativním tématem soutěže, možná, že jsme pak naštvali všechny změnou kritétií. Faktem zůstává, že tradičně velmi pěkné výhry ve vánočních soutěžích zajímají jen naše věrné a skalní fanoušky a nikdy nepřijde tolik odpovědí jako na jednotlivé soutěže během celého roku...

Nakonec jsme se tedy rozhodli po důkladném posouzení všech pro a proti, že "vylosujeme" již tradiční každoroční vánoční komiks, který nám zaslal

Libor MACHALA z Frýdlantu nad Ostravicí

Na Sardenu máme Kladivo na čaroděje rádi, a tak si myslíme, že by celá zatím vydaná série měla putovat do nějaké knihovny, kde se jí bude dobře dařit, a kterou vlastní někdo, kdo má fantastiku skutečně rád a kdo má taky rád nás a naše opečovávané virtuální dítko a často ho navštěvuje. Myslete si klidně, že je to protekce. Sarden žádné procekcionářství nepěstuje a ve všech soutěžích vždy poctivě losuje výherce, padni komu padni, ale Vánoce jsou čas zázraků a výjimečních zážitků, tak snad nám to odpustíte, že jsme si jeden nestandardní tah dovolili i my:-)

Liborovi gratulujeme k výhře a zde je jeho vítězný komiks:


Jak to tak vypadá, nemáte v předvánočním shonu čas nic vymýšlet, nebo se vám nechce, nebo se bojíte... kdo ví? V každém případě zatím dorazilo velmi málo kreativních odpovědí... a štědrý den se blíží...

CHCETE PŘESTO VYHRÁT CELOU SÉRII KLADIVA?

  • NAPIŠTE NÁM JMÉNA VŠECH AUTORŮ, KTEŘÍ ZATÍM DO SÉRIE PŘISPĚLI A UVEĎTE, SE KTERÝMI Z NICH JSME NA SARDENU DĚLALI ROZHOVOR.

Pokud se na vás štěstí usměje, máte možnost, stejně jako všichni kreativci, vyhrát losem.


Jak jsme vám slíbili v avízu u soutěže s Františkem Kotletou, máme pro vás letos velmi chutnou vánoční lahůdku. Fantasy série Kladivo na čaroděje, kterou rozjel Jiří Pavlovský a kterou též vydává nakladatelství Epocha , má za sebou už sedm dílů a všichni fanoušci netrpělivě očekávají osmý. Kdo chce být v těsném kontaktu se sérií a mít neustále přehled o novinkách, může sledovat facebookové kladivní (kladivové, nebo jak se to...) stránky.

Sarden si čtveřici těchto velmi zvláštních detektivů aka šílených hlavních hrdinů v čele se šéfem Felixem natolik oblíbil, že je přivlekl až do vánoční soutěže. Ne každému to zřejmě bude po chuti, ale těžko od nás můžete čekat kuchařku na cukroví. Leda by jí sestavila sama Klaudie, jediná ženská v týmu, ovšem od ní by se leckdo bál ochutnat. Magie není pro každého, Město mrtvých skrývá mnohá nepříjemná překvapení a Kruté stroje budou jedním z těch menších, která tam můžete potkat. A až pojedete Výtahem do pekla, můžete si po cestě pustit Sonátu pro Azazela. Ovšem dejte pozor, abyste se nezamotali do Sítě přízraků - z toho by mohla být Pekelná šleha (o které si zatím musíme nechat jen zdát).

Všichni, kdo mají aspoň trochu povědomí o sérii, vědí, že předchozí věty nejsou výplodem šílence... a pro ostatní: ukrývají se v nich názvy jednotlivých dílů. Všech sedm, tedy celou část série, která zatím vyšla, můžete dostat od Sardenu a Epochy letos pod stromeček. Tedy spíš za stromeček, protože vyhodnocení soutěže proběhne během vánočních prázdnin a svou výhru obdrží výherce až někdy po Novém roce.

Bohužel si nemůžeme odpustit, do toho nějak ty Vánoce nezamontovat...

Bohužel každý rok po vás chceme o Vánocích nějakou kreativitu...

Ďábludík to letos nebude nijak složité... (což ostatně není nikdy).

  • Napište (nebo i nakreslete) nám, co by se mohlo Felixovi, Walterovi, Vincencovi a Klaudii o Vánocích přihodit. Stačí slogan, nápad, věta, spojte Vánoce a Kladivo na čaroděje, jakkoliv je to nesourodé spojení! Psavci mohou zkusit krátkou povídku, malíři ozdobit vánoční stromeček hlavami nepřátel a pod ním svorně naší čtyřku... Je to na vás.

Jen to a nic jiného vám dopomůže k sedmi knihám naráz. A kdo ví, třeba se některý z nápadů zalíbí autorům natolik, že ho potom najdete v některém z následujících dílů. Výhru si odnese autor příspěvku, který zaujme (bude se líbit, pobaví) největší počet sardenských redaktorů.

Svoje odpovědi zasílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do půlnoci 24. prosince 2014, do předmětu uveďte Kladivo a nezapomeňte na svoje jméno a korespondenční adresu.

Těšíme se na vaše odpovědi a přejeme vám krásné a tudíž zcela obyčejné a všední vánoční svátky. Nehoňte se za komercí a za dárky a raději si zajděte s přáteli na grog do příjemné hospůdky a myslete taky na sebe.

Vaše redakce Sardenu

 

Komentáře

Chvíli jsem po změně kritérií uvažoval, jestli by nebylo jednodušší nechat rozkreslený obrázek svému nedokončenému osudu a poslat do soutěže pouze jména autorů jednotlivých dílů, ale nakonec jsem si řekl, že to vlastně jen pro tu výhru nedělám a obrázek s Felixem a jeho partou dokončil a poslal do soutěže. V minulosti jsem už nějakou tu knížku na Sardenu vyhrál, tak ať se třeba usměje zase jednou štěstí na někoho jiného.
Trochu jsem se prohrabal v archívu a našel své soutěžní příspěvky z let minulých, které myslím na Sardenu ani nebyly zveřejněny. Takže se můžete podívat.


Vánoční soutěž 2012:

http://s12.postimg.org/alaauhx0t/sarden_vanoce_2112_LM.jpg

Vánoční soutěž 2011:

http://s2.postimg.org/6eqwp1wt5/va_nocni_mura_2011.jpg

Na váš příspěvek do vánoční soutěže se opravdu těšíme a doufala jsem, že (jako jeden z mála kreativních) opět dorazí. Lidem se nechce před Vánoci moc tvořit, ale přesto to každý rok zkoušíme:-) Letos je to ovšem opravdu bída a pomalu by nebylo z čeho vybírat... tak jsme chtěli dát změnou kritérií možnost i těm co netvoří...

Chystáme s Felixovou partou letos ještě jedno malé překvápko, tak si troufám říci, že se váš komiks možná ještě dočká nečekaného uplatnění:-)

A vážíme si toho, že nám naši věrní zůstávají věrní!

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Moc děkuji, tohle jsem opravdu nečekal, odměnou mi je už jen to, že se ta moje čmáranice objevila na Sardenu. Našemu nejlepšímu sci-fi internetovému deníku přeji mnoho úspěchů v další práci a děkuji za spoustu recenzí a reportáží týkající se zejména české fantastiky, které jsem já velký fanoušek.

Přidat komentář