Letem (fantastickým) světem 27

Článek od: Matyáš Pařátek - 03.07.2016

Vaše nejoblíbenější rubrika Sardenu je zpátky.

Pranýř týdne

Po návratu z dovolené na Floridě jsem se dostal k pilotnímu dílu Preachera a je to přesně takové, jak slibovaly trailery. Nuda. Nuda. Nuda. Nuda. A navíc strašně dlouhé (to i první díl Vinylu odsýpal rychleji). K tomu si připočtěte nezajímavé postavy (chlap, co kouří, vnitřně se to v něm pere, protože nechtěl dělat kazatele, ale nemá na vybranou, protože sliby se neplní přece jen o Vánocích a pak jednoho dne bouchne a porve se v hospodě). Jediné, co v tom pilotu stojí za vidění, je vytáhnutí vlastního srdce z hrudi a ten upír, co nedělá, na rozdíl od Stmívání, upírům ostudu. Raději se poohlídněte po předloze, přátelé.

Seriál prázdnin

Milujeme Netflix. Netflix to jsou pecky jako Daredevil a spol. A v Netflixu ví, že o prázdninách lidí nechodí jen k vodě a na pitomý pařby. Takže nám Netflix už 15.7. naservíruje zbrusu nový seriál Stranger Things, který vypadá jako společné dítě Kinga, Abramse a Spielberga. Doslova z toho čouhá atmosféra pecek jako To, E. T. nebo Super 8, ale taky Akt X.

Kladivo na čaroděje už v červenci

Bůh strachu Jana Hlávky měl původně vyjít až na podzim. Nakonec si ale v Epoše uvědomili, že bez party Felixe Jonáše by se spousta čtenářů v létě nudila a tak Boha strachu vypustí už během července.

Kdo je Mlok Scamander?

Nový Harry Potter se kvapem blíží. Vlastně ne, to bude jiný hrdina. Řeč je samozřejmě o Mloku Scamanderovi, který nás vrátí do světa kouzel a do minulosti ještě do doby, kdy byl Harry Potter teprve ve hvězdách. Každopádně jestli chcete vědět, kdo je Mlok, mrkněte na tohle video. 

Napiš si svoje Kladivo

Patří Felix Jonáš mezi vaše nejoblíbenější přátelé? A píšete? A představovali jste si někdy, co by Felix dělal, kdybyste ho dostali do prádla? Máte šanci to předvést. A pokud nebude vaše povídka blbá, může vyjít knižně. Víc se dozvíte tady. A otázka na Slívu: Zkusíš to taky? 

King na filmovém plátně

Stephen King se už v minulosti dočkal filmových adaptací. Někdy to dopadlo dobře… a někdy taky ne. Aktuálně se natáčí dva filmy podle jeho předlohy. Temná věž a To (které mě přestalo zajímat v okamžiku, kdy byl od režie odpískán Cary Fukunaga /Temný případ/ a byl nahrazen A. Muschiettim). A venku je první fotka Matthew MacConaugheyho jako Randalla Flagga. 

Černý kámen

V létě je nejlepší se zchladit nějakým příjemným hororem nebo thrillerem. V kinech vám to může splnit třetí díl Očisty anebo dvojka V zajetí démonů. Pokud dáváte přednost literatuře, vyšly shodou okolností v poslední době dvě knihy mistrů žánru. O Kingovi a jeho nové sbírce štěbetal už šéf v úvodníku a na mě zbyl Černý kámen. Což není název příručky pro zkoumání hornin, ale kniha Roberta E. Howarda. Hodně lidí ho bude mít spojeno hlavně s kulturistou z Cimmerie… ale Howard psal i horory silně ovlivněné Lovecraftem. Takže pokud toužíte po klasice, víte po čem během léta sáhnout. Mimochodem, nevím, jak „na živo“, ale takhle na monitoru působí ta obálka dojmem nic moc. 

Kino (švédská) trojka 

V létě poběží v kinech spousta filmů. Vím to. Dával jsem dohromady seznam, který snad náš milostivý šéf (klaním se, ó, mocný) vydá co nejdřív. A musím vám říct, přátelé, že mě to moc neuspokojuje. Řekl bych, že je to rok od roku horší a slabší. Nechci vám moc radit, ale přeci jen… koukejte na Strangers Things, vyhněte se Preacherovi, a kdybyste přece jen chtěli vyrazit v létě do kina a chtěli mít jistotu, minimálně tahle trojka by vás neměla zklamat. 

Star Trek: Do neznáma

Velkolepý návrat kapitána Kirka, na který tentokrát dohlíží Justin Lin – režisér Rychle a zběsile. 

 

Sebevražedný oddíl

Will Smith v další drsňácké roli a Margot Robbie (která ve Vlkovi z Wall Street ukázala víc, než jen herecké schopnosti) jako Jokerova partnerka, která vám bez problémů rozmlátí čenich a pořádně se u toho zasměje. Točí David Ayer, který mě ještě žádným filmem nezklamal. Dostane Deadpool konkurenci? 

Jason Bourne

Po devíti letech se vrací Jason Bourne. A opět u toho budou Damon a Greengrass. Víc ani vědět nepotřebujete. 

Přidat komentář