Jason Sanford: Robert E. Howard byl rasista. Smiřte se s tím.

Článek od: Redakce - 28.02.2020

22. ledna by Robert Erwin Howard oslavil 114. narozeniny. S drobným zpožděním na Sardenu vyšel text Otevřený dopis Robertu E. Howardovi od Věry Mertlíkové. Dnes, o měsíc později, se k tématu vracíme. Jason Sanford je českým čtenářům jistě znám z publicistických textů pro XB-1. Článek z roku 2010, ve kterém uvažuje nad Howardovým rasismem, jsme v češtině nenašli. Proto jej představujeme dnes v překladu Terezy Kadečkové.

Otevřený dopis Robertu E. Howardovi

Článek od: Redakce - 28.01.2020

22. ledna by Robert Ervin Howard oslavil již sto čtrnácté narozeniny. Ač nebyl jeho život dlouhý. zanechal zde trvalou literární stopu, která stále jitří srdce čtenářů fantasy. Poprosili jsme spisovatelku Věru Mertlíkovou o pár slov k výročí jeho narozenin a obdrželi jsme vyznání, o které se s vámi nesmírně rádi podělíme.

V lednu narození...

Článek od: Monika Slíva - 03.02.2019

Víte, kdy se narodil váš oblíbený autor? Možná vám pomůže náš narozeninový měsíčník. A možná objevíte autory, o kterých jste dosud neslyšeli.

Dá-li zdraví, počasí, rosný bod a démon prokrastinace, dostanete na začátku každého následujícího měsíce souhrnný článek se všemi citáty, které se objevily na Facebooku, i s pár zajímavostmi o autorech a tipy, co si od nich přečíst.
Kohože jsme to citovali v lednu?

KOMIKS + UKÁZKA: Kolosální Conan

Článek od: Redakce - 15.04.2015

Fantastický svět spisovatele Roberta E. Howarda plný odvážných mužů a krásných žen, ve kterém prastarým říším vládne temná magie a krutá božstva, si oblíbilo mnoho čtenářů po celém světě. Přesto u nás výpravná kniha s dobrodružstvími barbara Conana dosud chyběla. Comics Centrum tak plní sen mnoha jeho fanoušků.

KOMIKS + UKÁZKA: Kolosální Conan

Článek od: Redakce - 15.04.2015

Fantastický svět spisovatele Roberta E. Howarda plný odvážných mužů a krásných žen, ve kterém prastarým říším vládne temná magie a krutá božstva, si oblíbilo mnoho čtenářů po celém světě. Přesto u nás výpravná kniha s dobrodružstvímibarbara Conanadosud chyběla. Comics Centrum tak plní sen mnoha jeho fanoušků.

RECENZE: Robert E. Howard, Zpátky do temnoty

Článek od: elho_cid - 04.08.2011

Při čtení musíme akceptovat pro tehdejší pulpové magazíny povinnou dávku patosu a toho, co je dnes považováno za ubohé klišé – hrdina překonává překážky plavným skokem šelmy, jeho svaly jsou vždy ocelové, v očích cizince tmavé pleti se blýská zloba a zbraně třímané v mocných údech árijských dobyvatelů září jako slunce.

KOMIKS: Solomon Kane - Ďáblův hrad

Článek od: Tobiáš Smolík - 17.08.2010

Legendární postavičku Barbara „Arnieho“ Conana zná snad každý. Ale Solomon Kane, další hrdina z pera Roberta Howarda, už tak známý není. Nad tím si posteskli i v americkém nakladatelství Dark Horse a pokusili se o jeho oživení v komiksové podobě. Ta právě vyšla i u nás.

PR: Solomon Kane (Ďáblův Hrad)

Článek od: Anonym - 25.06.2010

U příležitosti dnešní české premiéry filmu Solomon Kane vydává nakladatelství Comics Centrum román v obrazech Solomon Kane: Ďábluv hrad
R. E. Howard napsal o Solomonu Kaneovi devět povídek, tři básně a v pozůstalosti se našly čtyři fragmenty dalších dobrodružství. Jeden z nich využil scenárista Scott Allie jako zaklad scénáře knihy Solomon Kane: Ďáblův hrad. Příběh nakreslil Mario Guevara s vybarvením od mnohonasobného držitele ceny Willa Eisnera Davea Stewarta. Ďáblův hrad do češtiny mistrně převedl Jan Kantůrek.

RECENZE: Howardův občan Kane

Článek od: pagi - 22.06.2010

Ramsey Campbell byl zrovna v nepříliš dobré náladě, způsobené chladným přijetím jeho románové prvotiny, když byl požádán o předmluvu k povídkové sbírce R. E. Howarda o Solomonu Kaneovi a o dopsání tří zlomků z autorovy pozůstalosti, spadajících do tohoto cyklu. Tak nějak začíná Campbellova předmluva na začátku českého vydání - a pokračuje velmi zajímavým připomenutím historických souvislostí putování Solomona Kanea.

Přihlásit se k odběru RSS - R. E. Howard