Letem (fantastickým) světem IX

Článek od: Matyáš Pařátek - 20.12.2015

Trailerové hody: Star Trek III, další film ze světa Harryho Pottera, Den nezávislosti dvě. Literatura: Na čem dělá Juraj Červenák, Vánoční koleda načtena Neilem Gaimanem. A to zdaleka není všechno. 

Trailer týdne: Star Trek – Beyond

J.J. Abrams v roce 2009 vzkřísil Star Trek. Pro jedny to byl skvělý film, skalní trekkies zase tak nadšení nebyli. Dvojka už ale takové ovace nesklidila, ale nebyl důvod, proč ve značce nepokračovat. A teď tu mám trailer na třetí díl. Parta je pořád stejná, jen Abramse vystřídal Justin Lin. Ten se sci-fi nemá zkušenosti, zato se vyzná v rychlých kárách – natočil totiž několik dílů Rychle a zběsile. A tak trailer ukazuje, že třetí Star Trek bude nejspíš rychle a zběsile ve vesmíru. Myslím, že fanoušci ST budou ještě moc rádi na Abramse vzpomínat. 

Na čem dělá Juraj Červenák

Juraj Červenák patří mezi současnou literární špičku. V posledních letech si ale od fantasy odběhl k detektivce. Ale zdá se, že plánuje zase návrat na rodnou hroudu. Aktuálně totiž píše Duchy Děvínu, kde se na scénu vrací Rogan a Goryvlad. A měla by to být tak trochu detektivka s fantasy prvky.

Návrat Roberta E. Howarda

Ne, bohužel se literárním archeologům nepodařilo na půdě objevit nikdy nevydané rukopisy s Conanem. To jen Laser-books dělá dotisk povídkové sbírky Tygři moře. Ideální možnost, jak si doplnit sbírku.

Star-Lordův otec

Strážci galaxie byli pecka a po dlouhé době opravdu dobrý film od Marvelu, který měl srdce na správném místě. A ve dvojce by měli dostat prostor také nové postavy, mezi něž patří i Star-Lordův otec. Původně si ho měl zahrát Kevin Bacon, ale Marvel se pokouší ulovit Kurta Russella. A nemusela by to být vůbec špatná volba.

Cate Blanchett v Thorovi

Cate Blanchett asi nemá smysl čtenářům Sardenu představovat. Znát ji můžete jako elfku Galadriel, ale také jako Irinu Spalko z posledního Indiana Jonese. V současné době s ní Marvel rokuje o její účasti ve třetím Thorovi. A stejně jako u Russela by to nemusela být špatná volba.

Trailer uprostřed: Fantastická zvířata a kde je najít

Svoji kampaň rozjíždí také Fantastická zvířata a kde je najít. Což není nic jiného, než spin-off k Harrymu Potterovi a první díl připravované trilogie. Návrat do světa čarodějů doprovází několik mávnutí hůlkou, jeden záhadný kufřík a zdemolovaný barák. Na to, aby mě to ale přesvědčilo, že se nejedná jen o rejžování slavné značky, je to bohužel málo. 

Neil Gaiman vypráví pohádku

Vánoční koleda Charlese Dickense patří k literární klasice. A teď ji načetl Neil Gaiman. Takže pokud nechcete letošní Štědrý večer trávit zase s Popelkou, můžete si pustit do uší jinou léty prověřenou klasiku. Text si můžete přehrát zde

Star Wars… co bude dál?

Sedmé Star Wars okupují kina a pomalu se nabízí otázka, co bude následovat. Logická odpověď zní „osmá epizoda“. Ta nás čeká ale až za dva roky. Ovšem o svoji porci Star Wars nepřijdeme ani příští rok. To dorazí film Rogue one, který bude o krádeži plánů první Hvězdy smrti. A to znamená, že dorazí Darth Vader. Zatím se můžete pokochat první (byť starší) fotkou. Další informace přineseme v průběhu příštího roku, tak nás sledujte.

Krotitelky duchů se představují

A máme tu jednu z prvních fotek, kde se představují Krotitelky duchů. Zatím se teda spíš bojím.

Trailer na konec: Den nezávislosti II

A vrací se další stará páka. Příští rok po dvaceti letech nakluše do kin pokračování Dne nezávislosti. Z původní sestavy se vrátí Jeff Goldblum a Bill Pullman, naopak Will Smith si nejspíš řekl, že podobnou hitovku nepotřebuje. Na režijní sesli si zase sednul Roland Emmerich a všichni doufáme, že nezapomněl, jak se dělá pořádná destrukce. Minimálně první trailer ukazuje, že tuhle činnost ovládá pořád dobře. 

 

Přidat komentář