V červnu narození...

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2019

Rekapitulaci červnových narozenin opět stíháme vydat v následujícím měsíci jen s odřenýma ušima, ale nakonec, hlavně, že budete mít možnost si to přečíst a možná chytit i nějakou inspiraci. A o to jde především!

LITERATURA: Prázdninové čtení

Článek od: Redakce - 12.07.2018

Jedna šestina prázdnin už je za námi a my jsme se rozhodli posbírat v redakci nějaká ta knižní doporučení. A že je z čeho vybírat. Je vidět, jak může skupina lidí tvořících jeden skvělý projekt mít naprosto rozdílný pohled na to, co je to letní odpočinkové čtení. Myslím, že si nejde nevybrat. 

RECENZE: Juraj Červenák, Oceľové žezlo

Článek od: Martin Kochlica - 31.05.2017

Ruské byliny zväčša poznáme vďaka bohato ilustrovanej knihe Slovo o pluku Igorovom a ďalšie staroruské historické povesti alebo vďaka sovietskym rozprávkovo-fantasy filmom (Ako si Vasia Aľonušku zaslúžil, Sadko...). Juraj Červenák je ale v podstate prvý, kto u nás bohatierske príbehy z čias formovania Kyjevskej Rusi predstavil širšiemu publiku.

UKÁZKA: Juraj Červenák, Přízraky na Devíně

Článek od: Redakce - 15.08.2016

"Kníže Lučivoj, který vyrval Devín z avarských spárů, zůstal bez mužského následníka. Významné hradiště na pomezí Nitranského a Moravského knížectví zdědí ten, kdo si vezme za ženu Lučivojovu dceru. Její ruku je však nutné si zasloužit a před uchazeči stojí nebezpečný úkol – musí přemoci tajemné přízraky v lesích nad Devínem. Pokud chce kněžic Pribina zvítězit nad běsy a svým sokem Mojmírem, bude potřebovat pomoc. Z Kančí hory proto povolá černokněžníka Rogana a jeho věrného průvodce Goryvlada. Rychle se však ukáže, že stojí proti mnohem větší hrozbě, než si zpočátku mysleli. "

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - J. Červenák