KOMIKS: Velká zlobivá kniha Barta Simpsona

Článek od: Marek - 27.10.2016

Velká zlobivá kniha Barta Simpsona je již druhým sebraným spisem čtyř komiksových sešitů Simpsonovi - Bart Simpson. Jedná se o díly Postrach společnosti (1/2014), Skokan roku (2/2014), Tajuplný kluk (3/2014) a Malý rošťák (4/2014).

Při čtení nenarazíte na žádné extravagantní kreslířské ukázky, jako třeba v Zuby jektajícím děsiálu Čarodějnickém speciálu – Hokus pokus brutalběs a podobných. Jde o svižné čtení, které zhltnete za hodinku až dvě při cestě vlakem nebo odpoledním posezení s kávou/dobrým čajem. Každé jednotlivé číslo je koncipované tak, že jsou v něm dva větší 10ti-13ti stránkové příběhy doplněné dvěma kratšími shoty o rozsahu cca. 4-5 stran. Vyprávění má spád a nejde v něm o, ani na simpsonovské poměry, vážnější hlubší zápletku.

Podíváte na Divoký západ, do kanalizační sítě Springfieldu, pod hladinu moře, na americký „vidlákov“ nebo i do vesmíru. Prožijete den záškoláka, zvýšené sebevědomí „osleplého a neviditelného“ Milhouse, superhrdinské trio Bart-Líza-Sněhulka II, těšit se můžete také na transformaci Barta v rybího muže, nebo na záchranu před mimozemskou invazí. Těšit se můžete například i na Sonnyho a Cher, nebo informaci, kdeže vlastně skončila jedna z radioaktivních „kapslí“, jež Homer pravidelně na začátku seriálových dílů vyhazuje z okénka svého automobilu. Rošťák Bart se ukáže jako ambiciózní vědec, když jej napadne v rámci soutěže nechat zmutovat krokodýly. Maggiino dobrodružství v ZOO bude zase stát několik nebohých zvířat bolení hlavy a potupu.

Velká zlobivá kniha Barta Simpsona je skvělým souborem dříve vydaných čísel. Je to fajn příležitost pro ty, kdo si třeba nestihli sehnat původní výtisky sešitovek, případně mají raději než „hromadu papírů“ pevnější ucelenější svazek. Pokud jste však již četli příběhy vydané dříve, pak pro vás ztrácí smysl. Nejste-li tedy velký fanoušek Simpsonových, který sbírá vše s jejich tématikou a kupuje si všechna vydání, prostě proto, aby měl kompletní sérii.

Pak s chutí do ní! A nebo jste nečetli „původní“ vydání? Pak pro vás platí to samé, u Velké zlobivé knihy si příjemně odpočinete nenáročným čtením, které vždy pobaví.

Galerii si můžete prohlédnout zde

Velká zlobivá kniha Barta Simpsona

Nakladatel: Crew
Překlad: Petr Putna
Obálka: Matt Groening, Serban Cristescu, Mike Rote
Redakce: Jiří Pavlovský
Rok vydání: 2016
Počet stran: 120
Rozměr: 168 x 257
Provedení­: paperback
Cena: 249 Kč

 

Komentáře

Za mě upřímně obdivuju lidi co jsou schopni to dočíst. Jak můžu z komiksu téměř cokoli od Čtyřlístku přes Avengers, Pupíky po Arzach až  Druunu :) tak na tohle žluté šílenství obecně nějak nemám buňky. 

Každý národ má takové politiky jaké si zaslouží -> Svůj svět si musíme zasloužit!

Přidat komentář