Nový titul z nakladatelství Epocha

Článek od: Redakce - 06.12.2019

MICHAELA MERGLOVÁ
PÍSEŇ OCELI

 

Zaposlouchejte se do písně oceli, která se vydává ke kořenům toho nejlepšího z žánru fantasy.

Každý příběh někde začíná. Tenhle shodou okolností mezi stehny jedné vdané paničky a končí, no končí tam, kam se může dostat jen fantazie jedné z nejtalentovanějších autorek české fantastiky.
Básník Minangar nemá v kapse ani vindru a doma v Údolí ho čekají leda tak modřiny od nakrknutého manžela, kterému chodil za ženou. Ani horal Cuchenan na tom není o moc lépe, po smrti mistra kováře, jemuž sloužil, se sbalil a odešel na jih za nejistou budoucností. Osud je ale svede dohromady, a tím začíná cesta za dobrodružstvím, na níž nechybějí draci, démoni z lesů, král zlodějů a samozřejmě spousta žen!

„Každý autor fantasy by chtěl jednou vyprávět příběh, jako je tenhle, a to způsobem, jakým to ale dokáže jen Michaela Merglová.“
Míla Linc, autor série Černý hvozd

„Míša umí jedinečně zkombinovat poetiku, humor i surovost lidí a brutalitu světů, ve kterých bych nechtěla žít, ale o kterých chci rozhodně číst. Písní oceli nabrala směr, který se vyplatí sledovat.“
Kristýna Sněgoňová, autorka urban fantasy Krev pro rusalku a Zřídla

Michaela Merglová (* 1990)
Plzeňská rodačka debutovala v roce 2015 povídkou „Tři bratři“ (Kočas 2015), byla třikrát pasována na Lady řádu fantasy v soutěži O nejlepší fantasy a v posledním ročníku se stala vítěznou nositelkou meče. Uspěla také v literárních soutěžích Žoldnéři fantasie s povídkami „Jestřábice“ (v antologii Odvrácená strana světa, 2017), „Poslední z královrahů“ (v antologii Na stopě zločinu, 2018) a „Trnité přátelství“ (v antologii Světy za branami, 2019). Její texty se objevily také v antologiích Mladé čarodějky (2017) či Mlok (2017) nebo Koleje smrti (2018). V časopisu Pevnost publikovala fantasy povídku „Budeme si hrát“ (Pevnost 02/2019).
Hrdinská fantasy Píseň oceli (2019) je jejím knižním debutem. I když už vyzkoušela různé žánry, nejradši se vrací ke klasické fantasy meče a magie. Tou je i povídka „Nájemné meče“ ve sborníku Ve stínu magie (Epocha, 2019).
Kromě psaní pomáhá s provozem webu triumvirat.cz, který je zaměřen na rady pro začínající autory, jako recenzentka také spolupracuje s žánrovými weby (fantasymag.cz) či časopisem Pevnost. Žije v Praze, pracuje v reklamě, a když ji všechno štve, staví se na józe na hlavu.

Odkaz na knihu: http://epocha.cz/kniha/michaela-merglova-pisen-oceli-prvni-vydani-brozov...

INFORMACE O KNIZE
Titul: Píseň oceli
Autor: Michaela Merglová
Ilustrace na obálce: Žaneta Kortusová
Grafická úprava obálky: Lukáš Tuma
Edice: Pevnost, 113. svazek
Měkká vazba, 115 x 180 mm
1. vydání, 600 stran
DMC 375 Kč  
Nakladatel: Nakladatelství Epocha
ISBN: 978-80-7557-220-2

O NAKLADATELSTVÍ
Dominantním směrem ediční koncepce Nakladatelství Epocha je literatura faktu a historie, ale velký prostor je věnován právě fantastice. Ta přináší tituly žánrů sci-fi, fantasy i hororu. Věnuje se zahraničním i tuzemským autorům. Dominantní pozici zaujímají knihy nejtajemnějšího autora současné české fantastiky Františka Kotlety a akčně hororový urban-fantasy seriál Kladivo na čaroděje, který se postupně stal mezi fanoušky kultem. Většinu vydaných knih lze zakoupit také v elektronické podobě a některé tituly ve formě audioknih.

Nakladatelství Epocha
Kaprova 12/40, 110 00 Praha 1
www.epocha.cz
https://www.facebook.com/Nakladatelstvi.Epocha
https://www.facebook.com/FantastickaEpocha
https://www.instagram.com/nakladatelstviepocha/


 

Přidat komentář