Gratulace ke dvacetinám

Článek od: Redakce - 27.05.2020

Dvacetiny slavíte jednou za život a je vcelku jedno, jestli jste člověk nebo virtuální organismus. Sarden přestál pubertu, papírovou plnoletost neslavil, protože alkohol stejně nepije a řidičák si asi taky nikdy neudělá, ale dvacet, to je i na webzin tak akorát, aby se mohlo říci, že je dospělý a prodělal si všechny dětské nemoci.

Sešli se nám gratulanti a nejdřív jsme všechny ty zdravice vypustili na facebook. Na tomhle virtuálním náměstí se kolem datových kašen pořád shlukují nějaké skupinky drbů chtivých čtenářů, tak jsme jim postupně servírovali to, co se nám urodilo v poště. Dvoudenní virtuální facebooková párty je u konce. Ohňostroj byl, šampaňské teklo proudem, dortíky byli... škoda, že jen v tom éteru a obrazem. Okořenili jsme si to i nějakým tím knižním vtipem a nebude nás bolet hlava z přemíry alkoholu.

Moc dobře víme, že ne všichni, kdo čtou Sarden, jsou zároveň i facebookoví harcovníci a těm teď dáváme všanc všechny ty gratulace, které nám dorazily, pěkně pohromadě.

Moc a moc děkujeme za vaši přízeň i za krásná slova, kterými nás povzbuzujete do další "práce" - čtenáři, spisovatelé i nakladatelé, zkrátka všichni příznivci.

 

 

 

Tak Sardenu už bude dvacet let? To je neskutečné, jak to letí.
Připadalo mi to jako loni, co jsem tomuhle fajn webu přál všechno nejlepší k dvanáctinám. Tedy, abych byl přesnější, přál jsem mu, "aby ve zdraví přežil následující pubertální období, ale aby i v plné svěžesti za šest let vplul do světa dospělých a podobně jako je tomu s dobrým vínem, aby i u něj spolu s léty stoupala kvalita."
A jsem opravdu rád, že se moje přání vyplnilo. Že Sarden nejenže zůstal jednou z hlavních lodí české žánrové publicistiky, ale že se díky svým redaktorům dokázal posunout zase o kus dál.
Takže Sardenu, který se je teď jako čerstvý dvacátník na vrcholu sil, přeji i v dalších letech plno zajímavých článků, zajímavých rubrik a hlavně oddaných a pilných redaktorů, bez nichž bychom my, pravidelní čtenáři, neměli svůj pravidelný přísun informací o dění v české i světové fantastice.

Tak ať se i v dalších letech daří,
Tomáš Bandžuch
spisovatel a historik

 

Nemohu si pomoci, ale mám divný smysl pro humor a dneska už to asi nikdo nepochopí:

"Sdrafím slafnou internetofou stránku, drzžím fám palce a kukám na fás každý den! Češi já můšu! Já velký fanda, dokonce sásím na Baník Bělehrad, moji rzřřitířští pšedkové bojofali na Kosofu poli, jedna má kontinentálná pšedek se snát se šlovinským chrabětem Tráguljou, který mu pil kref! Felká fstyčená palec!.....
Uffff... Well... Which bastard is next? ...We are still on air?... Oh, shit."

Ale radši si to zcenzurujte, abych ještě někoho neurazil.
(pozn. redakce: jak chcete tohle cenzurovat?
Se Sardenem to nějak koulím skoro od začátku, byla tam různá období, retrospektivně jsem velmi rád, že existujete a že Vás fantastika stále ještě baví, protože nakladatel se neobejde bez čtenářů; zvláště pak bez poučených čtenářů.

Michael Bronec
nakladatel
Straky na vrbě

 

My, obyvatelé Fantasy Planet, přejeme všem redaktorům ze Sardenu kopu skvělých recenzí, emotivnich rozhovorů a třeba i nějakou tu žánrovou cenu!
Dvacet let sloužit fantastice - klobouk.dolů! To už je úctyhodný výkon!

nejvyšší zástupce FP
šéfredaktor
Martin Bečvář

 

Milý Sardene,

dvacetiny jsou krásný věk, kdy máš všechno ještě před sebou. Takže ti za Pevnost přejeme, abys měl super redakční tým, který bude pořád plný skvělých nápadů a nadšení, a spoustu nadšených čtenářů, kterým se na tvých stránkách bude líbit. Pěkně si ty další roky užij.

za papírový časopis Pevnost
Martin Fajkus
šéfredaktor

 

 

 

Komentáře

Koukam, že dvacetiny slaví oba specializované weby. Tož nazdar!

Přidat komentář