ČASOPIS: Krátký řez 1

Článek od: Redakce - 09.06.2022

Jediný povídkový hororový časopis na českém trhu.

Už od chvíle, kdy začal Golden Dog vydávat jiné autory než jen Martina Štefka, vzalo si nakladatelství za cíl podporovat český horor a horor na českém trhu vůbec. Tento cíl se nově snaží naplnit pololetník Krátký řez, časopis, jenž se zaměřuje na hororové povídky a představení různých hororových autorů. První číslo je konečně venku!
V časopise Krátký řez 1 se z českých autorů lze těšit na povídky Hedy Bartíkové a Ondřeje Kocába. Potkávají se zde hned dvě generace. Heda Bartíková publikuje již od 80. let, zatímco Ondřej Kocáb patří do generace nastupující. Jiné pohledy na svět, jiné přístupy, jež jen podtrhují různorodost stylů českých hororových spisovatelů.
Každý Krátký řez bude prezentovat jednu z hvězd světového hororu, a tou, jež byla vybrána pro první číslo, je Graham Masterton. Tento britský autor je u nás známý především thrillery, ale je primárně hororovým spisovatelem, jak dokazuje povídkou Anka. Pro lepší představení Mastertonovy tvorby je v magazínu i rozhovor s autorem.
Krátký řez 1 zavítá i na Slovensko a do Polska. Svou povídkou Poslední služba se uvádí zavedený slovenský autor Ivan Kučera a povídkou Trojice – Toto je mé slovo do zombie žánru z Polska zabředává Łukasz Radecki. A jako malý bonus jsou v časopise čtyři krátké povídky od čtyř českých autorů v tematické rubrice Drabble zářezy.
Krátký řez chce ukázat, že je tu mnoho hororových autorů, kteří stojí za pozornost, ať už v domácích luzích a hájích, tak i za hranicemi, ne nutně příliš vzdálenými. Horor je bohatý a má mnoho podob, poznejte je krátkým řezem.
Krátký řez 1 je na trhu od 23. května 2022.
Odkaz pro objednání časopisu: ZDE

Komentáře

Přidat komentář