UKÁZKA: Jim Butcher: Oko zla

Článek od: Anonym - 07.09.2013

Harry Dresden, jediný profesionální čaroděj v Chicagu, už zažil horší věci než je utajené vyšetřování na natáčení filmu pro dospělé. Na novém případu je však něco velice podivného. Producent filmu je přesvědčen, že se stal terčem mocné entropické kletby, zatímco v jeho okolí za zvláštních okolností umírají pouze ženy.

UKÁZKA: Jim Butcher: Masky smrti (Harry Dresden 5)

Článek od: Anonym - 21.01.2013

Harry Dresden, jediný praktikující profesionální čaroděj v Chicagu, by mohl být rád, že živnost konečně šlape bez větších problémů. Jenže najednou se začínají vršit události, s nimiž rozhodně nepočítal.

RECENZE: Kevin Hearne, Proklatý

Článek od: Jan Žlebek - 21.12.2012

Hej, kámo, znáš Attika? Hustej tejpek. Poslední druid na světě, ale zapomeň na nějaký páprdy s artritidou v kostech a fousama po kolena. Tenhlencten Atticus O'Sullivan je fakt cool, nosí hóóódně drsnej meč, castí druidský kouzla, vypadá na jednadvacet (a nikoliv století) a žere Hvězdné války. A klíďo píďo by do skonání světa prodával čarovný býlí ve svým arizonským krámě, jenže to by se mu nesměly imrvére valit na hlavu problémy. A co se potíží týče, předpověď hlásí pro tenhle díl série solidní průtrž sračen.

RECENZE: Jim Butcher, Temná hrozba (Harry Dresden 3)

Článek od: Renata Heitelová - 12.12.2010

Čaroděj z Chicaga Harry Dresden zažívá poněkud perné dny, celé město se totiž ocitá v duchovním chaosu. Když za ním tedy přijde mladá dívka s tím, že potřebuje ochránit před zlým duchem, je jí Harry ochoten vzhledem k situaci věřit. Jenže ona přidá i otřepanou historku o jasnozřivé vizi o temné válce...

LITERATURA+PR: Nakladatelství Triton doporučuje pod stromeček

Článek od: Renata Heitelová - 28.11.2010

Nevíte, co koupit přátelům, rodině či sobě k Vánocům? Zkuste si vybrat z nabídky nakladatelství TRITON, které ještě v prosinci chystá v edici TRIFID k vydání román Krásní Scotta Westerfelda, třetí díl série o čaroději Harrym Dresdenovi Temná hrozba, poslední díl trilogie Černých drahokamů Královna Temnoty, Lukjaněnkova Trixe Soliera, Megapolis Miroslava Žambocha či třeba Magazín F& SF. I mezi již vydanými tituly je však z čeho vybírat...

UKÁZKA: Jim Butcher, Temná hrozba (Harry Dresden 3)

Článek od: Anonym - 28.11.2010

Harry Dresden už čelil různým protivníkům - obrovitým škorpiónům, upírkám i vlkodlakům. Za celé ty roky paranormálních pátrání se však Harry nesetkal s ničím podobným: svět duchů je vzhůru nohama, hranice mezi Neverneverem a světem smrtelníků je oslabená. Duchové působí problémy po celém Chicagu - a nejde jen o práskání dveřmi nebo bafání za rohem. Tihle duchové příšerně trpí, jsou rozzuření a smrtelně nebezpeční.

RECENZE: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Renata Heitelová - 01.06.2010

Jak už název napovídá, druhá kniha o čaroději Harrym Dresdenovi čtenáře zavádí mezi vlkodlaky. Co jsou tihle vlkodlaci zač? A jsou oni ty nejhorší bestie? Harry je sice jediný čaroděj v chicagském telefonním seznamu, ale kšefty mu moc nejdou. V posledních letech pochází většina jeho peněz z funkce konzultanta Oddělení zvláštního vyšetřování, ale po minulém případu černokněžníka spolupráce slábla, a s ní i Harryho příjmy.

UKÁZKA: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Anonym - 31.05.2010

Harry Dresden, jediný čaroděj v Chicagském telefonním seznamu a konzultant pro paranormální jevy, se potýká s osobními i finančními těžkostmi. Po posledním případu se stále ještě neobnovily dřívější důvěrné vztahy s poručíkem Murphyovou, šéfkou Zvláštního oddělení policie. Ta se na něho obrací s žádostí o pomoc v případě vlkodlaků, sérii podivných vražd, k nimž dochází vždy kolem úplňku. Jakmile je objevena mrtvola mladé ženy v čarodějnickém kruhu, stává se z Harryho Dresdena hlavní podezřelý a musí se postavit nejen „temným" silám, ale i agentům FBI a pouličnímu gangu.

RECENZE: Jim Butcher, Bouřková fronta (Harry Dresden 1)

Článek od: Anonym - 31.05.2010

Chicago je proslulé svou mafií. Dřív se kšeftovalo hlavně s alkoholem, teď jsou to především drogy. A co dokáže opravdu naštvat mafiánského bosse? Nekalá konkurence. Když začne někdo neznámý dodávat překupníkům drogu zvanou Třetí oko, drogu s prokazatelně magickými účinky, je na čase vyhledat čaroděje. Skutečně dobrého čaroděje. A takový je ve městě jen jeden. Jenže to má háček...

UKÁZKA: Jim Butcher, Bouřková fronta (Harry Dresden 1)

Článek od: Anonym - 31.05.2010

Harry Dresden je v tom, co dělá, ten nejlepší. No, technicky vzato, je to ten jediný, kdo to dělá. Takže když má Chicagské policejní oddělení nějaký případ, který je za hranicemi možností nebo tvůrčích schopností smrtelníků, přijdou si k němu policisté pro odpovědi. „Každodenní“ svět je totiž vážně plný podivných a magických věcí – a většina z nich s lidmi nevychází zrovna nejlíp. Pak nastupuje Harry.

UKÁZKA: Jim Butcher, Bláznivý úplněk (Harry Dresden 2)

Článek od: Redakce - 19.04.2010

Harry Dresden, jediný čaroděj v Chicagském telefonním seznamu a konzultant pro paranormální jevy, se potýká s osobními i finančními těžkostmi. Po posledním případu se stále ještě neobnovily dřívější důvěrné vztahy s poručíkem Murphyovou, šéfkou Zvláštního oddělení policie. Ta se na něho obrací s žádostí o pomoc...

Přihlásit se k odběru RSS - Harry Dresden