LITERATURA: Prázdninové čtení

Článek od: Redakce - 12.07.2018

Jedna šestina prázdnin už je za námi a my jsme se rozhodli posbírat v redakci nějaká ta knižní doporučení. A že je z čeho vybírat. Je vidět, jak může skupina lidí tvořících jeden skvělý projekt mít naprosto rozdílný pohled na to, co je to letní odpočinkové čtení. Myslím, že si nejde nevybrat. 

RECENZE: Jan Pohunek, Přiznání iluminátů

Článek od: Lukáš Vesecký - 22.05.2018

Říká se, že všechny cesty vedou do Říma. Lze to zpochybňovat, ale v žádném případě už nelze zpochybnit, že všechny nitky vedou k iluminátům. Pokud by s tím však někdo čirou náhodou odmítal souhlasit, pak by si měl dotyčný urychleně přečíst všechna jejich přiznání. A kdoví, možná si ostatní po pár dnech budou moci přečíst pro změnu jeho parte. Vždyť nikdo nesmí vědět příliš mnoho…

RECENZE: Temní ilumináti Jana Pohunka

Článek od: elho_cid - 13.11.2010

Příslib humoru rozhodně nebyl klamný – autor mi stylem vyprávění i humoru sedl a vychutnával jsem si vtipy a zábavné situace, popkulturní narážky globální i specificky české. Určitě to není legrace na jedno brdo a asi každý srandymilovný konzument si přijde na své. Musím říct, že už ani nepamatuji, u které knihy jsem se při čtení v MHD naposledy tolikrát neudržel a zasmál se nahlas. Možná u nějakého ranného Pratchetta.

RECENZE: Jan Pohunek, Temní ilumináti

Článek od: Petr Vařák - 23.09.2010

Jaká je tedy odpověď na úvodní otázku? Jan Pohunek se za svůj kousek nemusí vůbec stydět, podařilo se mu stvořit román, který potěší milovníky akce, intrik a především ty, co se rádi zasmějí dobrému vtipu.

INTERVIEW: Rozhovor s Janem Pohunkem

Článek od: Petr Vařák - 16.09.2010

Jan Pohunek se narodil v roce 1981 v Praze, kde taky strávil většinu života. Po gymnáziu vystudoval archeologii a etnologii, v současnosti pracuje v Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy. Po několika povídkách v časopisech a soutěžních sbornících mu v roce 2008 vyšel jeho románový debut Polomené světy: Atlantský harc. Další informace, povídky a různé zajímavosti se můžete dozvědět na jeho stránkách prebral.net.

LITERATURA: Ilumináti a Draci jsou tady

Článek od: Petr Vařák - 14.09.2010

Nakladatelé se pomalu začínají probouzet z letní letargie a přemýšlí, jakými tituly nás zahrnou na podzim. Nakladatelství Straky na vrbě pro nás na začátek nachystalo román Temní ilumináti Jana Pohunka a povídkovou sbírku Legendy: Draci.

RECENZE: Jan Pohunek, Polomené světy Atlantský harc

Článek od: Lament - 16.02.2009

Tvor, uvězněný v jiném rozměru, přesto časem schopen pomalu navazovat kontakt s lidskou realitou, s tou, která ho kdysi zradila, nalezne Jáchyma Kerského. Ten žije ve světě, který má už brzy podlehnout kompresi vesmíru. Bláznivý pokus lidstva o zastavení nezastavitelného procesu, upoutá Tuinovu pozornost stejně, jako už minimálně jednou předtím, i když tehdy z poněkud jiného důvodu.
Přihlásit se k odběru RSS - J. Pohunek