RECENZE: Rudá moře pod rudými nebesy, Scott Lynch

Článek od: Lament - 06.07.2011

Rudá moře pod rudými nebesy přichází s další šťavnatou eskapádou Lockeho Lamory. Poté co z jeho pohodlného a vzrušujícího života zbyly trosky a naživu mu zůstal jen jediný parťák Jean Tannen, opouští s ním Locke rodné město. Jejich cílem je Hříše, proslulé hnízdo hazardu ve státě Tal Verarr. Přestože je Lockeho plán na získání tučného lupu z místa, odkud nikdo nikdy neukradl ani jediný měďák, komplikovaný, nemá nejmenší tušení, co všechno bude muset podstoupit, a že se s Jeanem dokonce stanou námořníky.

LIDÉ: Scott Lynch (* 1978)

Článek od: Martin Šust - 23.06.2010

Jako začínající spisovatel toužil napsat příběh, jehož hrdinové nebudou disponovat nadlidskými či božskými schopnostmi, chtěl vyprávět o obyčejných lidech, kteří se s osudem musí porvat sami za sebe. Přál si rovněž prozkoumat svět kriminálního podsvětí a exotické prostředí fantastického města. A tak vzniklo město Camorr, Páni parchanti, Locke Lamora a s nimi i obsáhlý dobrodružný fantasy román, díky kterému se Lynch okamžitě po vydání ocitl na výsluní čtenářského zájmu.

INTERVIEW: Rozhovor se Scottem Lynchem

Článek od: Anonym - 21.06.2010

Již brzy se dočkáme českého vydání druhého dílu Pánů Parchantů, po úspěchu Lží Lockeho Lamory jistě netrpělivě očekávaného. Abychom vám zkrátili čekání, položili jsme několik otázek americkému autorovi Scottu Lynchovi, který za zmíněnou ságou stojí. Ten se ukázal být velmi příjemným a ochotným člověkem a na naše dotazy odpověděl rád a s humorem sobě vlastním…

Přihlásit se k odběru RSS - Rudá moře pod rudou oblohou