RECENZE: Suzanne Collinsová, Gregor a město po městem

Článek od: Monika Hrňová - 11.01.2019

Gregor a město pod městem je prvním dílem akční pětidílné série nazvané Letopisy Podzemě. A když už vás nenaláká název, určitě vás zaujme autorka Suzanne Collinsová. Pokud teď trochu tápete, proč by vás měla zrovna ona uchvátit, vězte, že stojí za veleúspěšnou sérií Hunger Games. Tentokrát ovšem cílí na mladší čtenáře, kniha je určena dětem od cca 10 let.

RECENZE: Suzanne Collinsová, Hunger Games – Vražedná pomsta

Článek od: Renata Heitelová - 08.11.2010

Jsme spolu s Katniss zpátky ve Dvanáctém kraji země Panem, v postkatastrofické budoucnosti Severní Ameriky ovládané krutou vládou Kapitolu. Po překvapivém vítězství v Hladových hrách (viz první díl Aréna smrti), na které by dívka nejradši zapomněla jako na ošklivý sen, by si Katniss a Peeta měli žít spokojeným životem v blahobytu.

RECENZE: Suzanne Collins, Hunger Games – Aréna smrti

Článek od: Renata Heitelová - 22.07.2010

Hunger Games - Hladové hry – každoroční „slavnostní sportovní událost“, podivná reality show, při které 24 dětí bojuje v aréně na život a na smrt. Hry krutě připomínají obyvatelům dvanácti krajů, že jejich děti nebudou nikdy v bezpečí, že Temné dny vzpoury nesmí nikdy znovu nastat. Celá země je tyranskou rukou ovládána z Kapitolu, kde lidé žijí v blahobytu na úkor krajů, ze kterých čerpají nejen nerostné bohatství, ale i zemědělské plodiny. Vzbouřit se odhodlal jen Třináctý kraj a byl srovnán se zemí. A Hladové hry slouží k tomu, aby lidé nezapomněli. Jak by také mohli?

Přihlásit se k odběru RSS - S. Collins