PR+LITERATURA: Dlouho před Stmíváním tady byla Anita Blakeová, nejdrsnější hrdinka všech dob!

Článek od: Anonym - 03.04.2012

Provinilé slasti, první díl série Anita Blakeová – lovkyně upírů, byly vydány již v roce 1993, tedy v době, kdy se Meyerové o třpytivých upírech zatím jen zdálo. V době, kdy upírům nikdo nedával šanci na přežití a nejvíce se prodávaly harlekýnky, se na trhu objevila hrdinka, která do celého světa hrdě vykřikovala: "Já s upíry nechodím. Já je zabíjím."

RECENZE: Ryan Burton a Dave Macneil, Autorka Ságy Stmívání - Stephenie Meyerová

Článek od: Jan Pechanec - 26.08.2010

Na počátku byl nápad nakladatelství BlueWater Productions, které rozjelo komiksovou řadu Female Force, ve které se zabývá známými ženskými osobnostmi v médiích, politice či literatuře. Čtyřicetistránkové grafické novelky toho nemají příliš co nabídnout, pokud se jedná o informace, které všechny (a mnohem víc) naleznete na webu. Posuďte sami na příkladu Stephenie Meyerové.

RECENZE+UKÁZKA: Krátký druhý život Bree Tannerové

Článek od: Ivo Fencl - 19.07.2010

Tuto knihu jistě můžete označit i za pátý díl slavné Meyerové ságy, ale fakticky jde o odbočku, o sto osmdesát stran dlouhou prózu odvyprávěnou jednou z "čerstvých" upírek (pouze tři měsíce "stará" Bree, která byla nemilosrdně zlikvidována ve čtrnácti anebo patnácti, přesně si už nepamatuje).

Přihlásit se k odběru RSS - Stmívání