SOUTĚŽ: Výsledky soutěže S Hobitem tam a zase zpátky - o knihy

Článek od: Monika Slíva - 31.12.2012

Výsledky Velké Vánoční Vize již znáte, na řadě je Středozemě. Trochu jsme si dali na čas, snad nám to odpustíte. Vánoční radovánky a hory bramborového salátu a řízků nás nakonec nezdolali, takže pro vás máme odpovědi na soutěžní otázky a hlavně jméno výherce.

Celkem 135 odpovědí svědčí o tom, že celý soubor knih by rádo mělo mnoho z vás. Většina odpovědí byla správných, až na pár výjimek, které si nepřečetly řádně zadání a u druhé otázky uváděly datum (nikoli místo!) narození J. R. R. Tolkiena. Skutečně správné odpovědi tedy zní:

1. 21.září 1937
2. Bloemenfontein, Svobodný stát  (bývalé Oranžsko) Jihoafrická republika
3. Šmak

a právoplatným majitelem souboru knih s filmovými obálkami se stává:

Jiří Plechatý z Prahy

Vítězi samozřejmě gratulujeme a připomínáme všem, že stále (až do 1. ledna 2013) běží hobití soutěž o plakáty a dvd!


Na výsledky Velké Vánoční Vize si budete muset chvilku počkat, tak abyste se nám mezitím nenudili, připravili jsme pro vás něco mlsků ze Středozemě. Velkolepá a dlouho očekávaná premiéra filmu, jehož jméno není nutné vyslovit, je takřka na spadnutí a my vám to dvojité čekání na výsledky i na premiéru vyplníme hobitím soutěžením. A víc než jednou, takže pozorně sledujte veškeré dění na Sardenu, tohle je první, ale nikoli poslední tolkienovské klání.

Pro jednoho z vás (kdo doma nemá, nebo by rád udělal někomu radost) prostřednictvím této soutěže připravilo nakladatelství Argo celý soubor knih J. R. R. Tolkiena s filmovými obálkami: trilogie Pán prstenů + Hobit, aneb cesta tam a zase zpátky.

Nejprve ovšem musíte znát odpovědi na tyto otázky:

  1. Kdy poprvé vyšel v anglickém originále Hobit?
  2. Kde se námi milovaný autor narodil?
  3. Jak se jmenuje drak, který v Hobitovi figuruje jako zloděj trpasličího pokladu, nebo (chcete-li) hlavní padouch příběhu?

Jednoduché, ne? Maximálně trocha šmejdění na Googlu (pokud už to nevíte všechno rovnou) a hotovo. Svoje odpovědi posílejte na známou adresu sardensoutez@centrum.cz do půlnoci 19. prosince 2012, do předmětu uveďte Hobit-knihy a hlavně napište svoje jméno a adresu.

Na vaše odpovědi se těší redakce Sardenu a nakladatelství Argo.

P. S.: Vítěz bohužel nemůže čekat cenu pod stromeček.

Komentáře

Dobrý den, chci se zeptat zda jste mi již soubor knih J. R. R. Tolkiena posílali, dosud nedorazil... a už se moc těším. Díky

Přidat komentář