Preview: Agentka Carterová

Článek od: Matyáš Pařátek - 06.01.2015

Když v roce 2008 přiletěl do kin první Iron Man, málokdo tehdy tušil, jakou mánii a jaký megalomanský plán novorozené filmové studium Marvel vyvolá a spřádá. Dnes, o sedm let později už to víme. Jenže Marvelu už kino nestačí. 

 

O tom, že Marvelu už kino nestačí, jsme se přesvědčili v roce 2013, kdy na stanici ABC začal seriál Agents of S.H.I.E.L.D. Nejednalo se o nějakou bokovku, nýbrž součást filmového univerza, seriál mapoval události, následující po Avengers a navazoval na Captaina Americu II. Ovšem seriál (a především polovina první řady) velmi, velmi kulhá na obě nohy a odehnal od sebe spoustu diváků. Naštěstí ale studioví hlavouni seriál neposlali do kopru, takže loni na podzim dorazila druhá řada. Kvalitativně mnohem lepší. Jenže, jak už jsem zmínil, Marvelu kino nestačí a tak se rozhodlo, že dá zelenou dalšímu seriálu a to sice Agentce Carterové.

Agentka Carterová není nikdo menší, než ta milá slečna, které propadnul Steve Rogers aka Captain America. Slečna, kterou každý pokládal za křehkou květinku a která to ve výsledku uměla s pistolí líp, než leckterý voják. O tom nás koneckonců přesvědčila nejen v prvním Capově filmu, ale i v kraťasu nazvaným Agent Carter. Byla tedy jen otázka času, kdy dostane samostatný seriál. A nyní je to konečně tady. 

V seriálu se ocitáme v roce 1946 a pokud si dobře pamatujete z Návratu prvního Avengera, byla agentka Carterová (Halley Atwell) jednou z osob, která stála u založení S.H.I.E.L.D.u. Je tedy jasné, že kromě předvádění hedvábných punčoch a akčního dovádění dojde i na postupné budování slavné nadnárodní organizace, která si dala za cíl bojovat proti zlu. Zda dorazí i slavné Capovo komando, nevíme. Je ale jisté, že se dostaví Howard Stark (Dominic Cooper), Anton Vanko (Costa Ronin) a Jarvis (James D´Arcy). Mohli bychom se dočkat i nějakých Starkových hraček a Marvel určitě do seriálu zabudoval nějaké odkazy na budoucí události, aby seriál začlenil do svého filmového univerza a propojil je.

 

Co do počtu epizod bude Agenta Carterová v porovnání se S.H.I.E.L.D.em skromnější – čeká nás všeho všude pouhých osm epizod, z nichž by ta první měla disponovat stopáží v délce dvou hodin (na seriál skutečně úctyhodné). Zbytek by měl mít vždycky hodinu. Mezi režiséry najdeme bratry Russo (Captain America: Návrat prvního Avengera).

Jenže Agentkou Carterovou to nekončí. Už v květnu nás čeká Daredevil. Ale o tom si povíme někdy příště. 

Komentáře

Na Carterovou jsem upřímně zvědavá. Jednak mám ráda dobu, ve které se to bude odehrávat a jednak mám čím dál radši celý to filmový vesmír. A Shield (který je ve druhé sérii skutečně mnohem lepší než v té první) si dává pauzu až do března, což je samozřejmě jen marketingový tah úmyslně vyplněný tímhle, ale co už s tím naděláme... snad to bude stát za to:-)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Po shlédnutí prvního dílu se těším na další. Prostě se mi líbil. Takovej nula nula sedm v sukni a těsně po druhé světové. Převleky, akce, trocha záhady hned na začátek, šarmantní Howard Stark (úplně vidíte ty geny:-), naprosto bezkonkurenční Howardův komorník, kterej jako by vypadnul z aristokratické Anglie. Cartrovou, která se za války osvědčila jako tvrdá agentka, strčí do kanclu, kde musí vařit kafe a zvedat telefony a všichni ti machové jí dávaj najevo, že je dobrá akorát na to (teda najdou se i výjimky), protože válka skončila, takže už má být zase hodná slípka, která do ničeho nekecá. A sami si domyslete, jestli se jí to zamlouvá... tak si tu akci najde sama a nejspíš z ní bude i trochu Clark Kent - myslím co se té skryté identity týká, ne že by lítala:-)

(nejen) Holky, jestli vám chybí akčí, ale i vtipná (dá-li se soudit z prvního dílu) seriálnová hrdinka, určitě zkuste!

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Přidat komentář