FILM: Drive Angry

Článek od: Anonym - 01.03.2011

Recenze: Drive Angry - 0%

Nicolas Cage je muž, kterého nám seslalo samo peklo.

A to doslova. První scéna filmu ukazuje, jak Cage utíká z pekla. V autě. Pak postřílí pár lidí a vyráží hledat vůdce satanské sekty. Tento vůdce totiž zabil jeho dceru (která mu ukousla penis) a pak unesl její dítě, aby je obětoval Satanovi.

Cage je také pronásledován "Účetním" (William Fichtner), což je buď Smrt, Ďábel, Bůh, tramvaj nebo osm žen, které jsem v životě miloval. Nejsem si jistý.

Všechny tři hlavní postavy (Cage, Účetní, kultista) jsou tedy nadpřirozené a nesmrtelné (u kultisty není vysvětleno proč, ale to je fuk), ale Cage s sebou naštěstí má super revolver s něžným názvem "God Killer", který ukradl v pekle, což nastoluje několik zajímavých otázek, ale nechme toho...

Ještě bych zapomněl, že Cage jede celou cestu se servírkou (Amber Heardová), kterou víceméně náhodou nabral (resp. ona nabrala jeho), což tvůrcům umožnilo ignorovat v reklamní kampani Cage a soustředit se místo něj na kozy:

 


Na filmu Drive Angry je úžasné to, že se nedá snadno identifikovat, zda je to neuvěřitelná sračka neschopných tvůrců nebo sofistikovaná parodie schopných tvůrců na neuvěřitelné sračky. Chvíli to vypadá jako případ A, chvíli poté jako případ B...

Například Nicolas Cage si zřejmě myslel, že bude drsně hrát drsného mstitele ze záhrobí. Ve skutečnosti hraje legračního kokota, mnohem trapnějšího než v Ghost Riderovi (a to je co říct). Tento film vůbec Ghost Ridera hodně připomíná, ale na rozdíl od něj se nezastavil na půl cesty k ultimativnu, ale jel nadoraz...

Naopak William Fichtner hraje svého pekelníka (nebo co to je) jako hrozně zábavnou postavičku záměrně. Je škoda, že je ve filmu tak málo, protože kdykoliv se objeví, je legrace zaručena, bez ohledu na to, co říká a jestli to dává smysl (pozn: nedává).

Také si myslím, že žádný, jakkoliv retardovaný scenárista nemohl myslet vážně například akrobatickou přestřelku v motelu (natočenou zpomaleně), při které má Cage celou dobu v jedné ruce pistoli, v druhé flašku chlastu, v puse doutník a na penisu nahou kurvu. Výsledek ovšem není zdaleka tak zábavný, jak se zdá z textového popisu, protože celá scéna je hrozně špatně natočena (což ostatně platí pro většinu filmu: herecké výkony, akční scény i triky). Na druhou stranu není natočena tak špatně, abych uvěřil, že je to komediální záměr.

Film je hrozně sprostý, hrozně 3D, jsou v něm nahé kozy (nikoliv hlavní představitelky!) a obsahuje nejméně tolik nadčasově legendárních scén jako Kněžna Libuše. To, že některé z těch zábavných scén jsou zábavné záměrně, zatímco jiné omylem, činí z tohoto filmu podobnou enigmu, jakou je Nicolas Cage...

Převzato z filmového blogu Františka Fuky FFFILM.fuxoft.cz. FFFilm, jehož autorem je František Fuka, podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nezasahujte do díla 3.0 Česko.

Komentáře

Napřed jsem zkoukla trailer a říkala si, hm, možná by to mohlo stát za to (mimochodem, Ghost Rider se mi líbil) a pak jsem si přečetla recenzi a už ani nemám potřebu film vidět. Mimochodem, skvěle napsaná recenze.

„Za zkušenosti musíme v životě platit. Máme-li štěstí, dostaneme slevu.“ Oskar Kokoschka.

Přidat komentář