VYŠLO: Vyšlé knihy od 22. března do 29. dubna 2011

VYŠLO: Vyšlé knihy od 22. března do 29. dubna 2011

Článek od: Daemon - 01.05.2011

sci-fi

Agent Řádu
/Polity Agent/
Asher, Neal

Nakladatel: Polaris
Překlad: Petr Kotrle
Obálka: Steve Rawlings
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 400
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Mezi Řádem a osm set let vzdálenou budoucností se otevře runciblová brána a ti, kdo přes ni procházejí, jsou podle všeho vysláni, aby odvedli Tvůrce zpět do jeho domova v Malém Magellanově mračnu. Jakmile tito cizinci bezpečně projdou, brána se rychle začne zavírat, protože v patách mají něco zlého. Nakonec je brána svržena do blízkého slunce.
Od těch, kteří prošli, se agent Cormac dozví, že civilizace Tvůrců byla zničena zhoubným virem známým jako džainská technologie. Samozřejmě se naskýtá otázka: proč doopravdy byl Drak, obří biokonstrukt Tvůrců, poslán do Řádu a proč se džainský uzel náhle ocitl v rukou někoho, kdo by s ním mohl natropit nejvíce škody? Mezitím entita nazývaná Vyslanec rozmisťuje zhoubné džainské uzly a útočná loď odpadlíků Srdcový král se mimo hranice Řádu setká s něčím velice zlým...

Cena: 279.00 Kč


komiks

Star Wars: Boba Fett
/Star Wars: Boba Fett/
Gibson, Ian - Kennedy, Cam - Nadeau, John - …

Nakladatel: BB art
Překlad: Vlastimil Šprta
Obálka: Ruiz Velasco
Redakce: Jiří Pavlovský, Viktor Janiš
Rok vydání: 2011
Počet stran: 496
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Nejobávanější nájemný lovec v galaxii...
Pro darebáky a vzbouřence, kteří parazitují na neštěstí druhých, jsou nepokoje v galaxii zdrojem blahobytu. Nájemný lovec Boba Fett nemusí stát na ničí straně a může přijímat lukrativní úkoly za vlády Impéria, během obnovování Republiky i po návratu Jediho...
Když se na konci sedmdesátých let objevily první Star Wars komiksy, nebyly ničím jiným, než pouhým nenuceným převyprávěním Lucasova filmového díla, ale jak čas postupoval tak si stejně jako knihy uzmuly právo formovat Star Wars svět podle svého. A tak vznikly příběhy rozvíjející osud toho nejznámějšího nájemného lovce v galaxii, Boby Fetta.
Toto je sbírka devíti povídek o nejnebezpečnějších a nejdobrodružnějších misích Boby Fetta. Ať už jde o urovnání diplomatických sporů (brutálním násilím), bitku nájemných lovců, souboj s Darthem Vaderem nebo zúčtování s falešným dvojníkem, pro tajemného muže v mandalorianské zbroji není žádná.
Boba Fett, nemilosrdný, zásadový, nenáviděný i milovaný!

Cena: 990.00 Kč


Rozpoznání vzorů
/Pattern Recognition/
Gibson, William

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Pavel Bakič
Obálka: Tomasz Maroński
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

První kniha Bigendovské trilogie.

Nemáme budoucnost, protože naše přítomnost je příliš nestabilní. Máme jen rizikový management. Vymýšlení scénářů pro daný okamžik. Rozpoznávání vzorů...
Cayce Pollardová je prorokem nové éry - světově uznávaná lovkyně trendů, analytička jevů trhu a módních směrů. Když přijíždí do Londýna, aby ocenila změnu loga jisté nadnárodní firmy, dostává úkol daleko těžší než všechny dosavadní: má nalézt tvůrce enigmatických videoklipů, které se objevují na netu a staly se objektem rostoucího kultu. Pronásledována vzpomínkami na otce - gurua bezpečnostních systémů a pravděpodobně zaměstnance CIA, který zmizel během útoku na WTC v září 2001 - se Cayce vydává na nebezpečnou cestu po paralelních světech marketingu, globalizace a teroru, a ponenáhlu míří k místu, ve kterém se protínají všechny tyto tři sféry...
Ačkoli Gibsonův česky dosud nevydaný román postrádá prvky science fiction, stále ho můžeme do žánru počítat. Popisuje totiž současnost jako vratký mezistav, kterým všude prosakují věci příští.

Cena: 279.00 Kč


Záblesk
/Lightning/
Koontz, Dean R.

Nakladatel: BB art
Překlad: Roman Lipčík
Obálka: Bohumil Fencl
Redakce: Zuzana Pokorná, Ludmila Böhmová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 366
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Narození Laury Shaneové provázely tu noc nebývalé blesky a hromobití. Ještě podivnější než nebývalé přírodní úkazy však byl urostlý neznámý muž, který se zjevil jakoby odnikud a zachránil novorozené život. To bylo poprvé. V průběhu dalších let, která byla krušná i radostná, která Lauře mnoho dávala, ale výměnou si brala její blízké a milované, se tajemný cizinec dívce ukázal ještě mnohokrát - vždy za doprovodu nepochopitelných ohňostrojů z čistého nebe a vždy v nejkritičtějších situacích jejího života, z nichž by zřejmě nevyšla bez úhony být na ně sama.
Anděl strážný, zvykla si mu Laura říkat.
Z dětství prožitého v hokynářství svého milujícího otce se Laura přes sirotčinec a desetiletí propracovala mezi nejúspěšnější spisovatelky své doby. Na anděla strážného už téměř zapomněla. Když se po mnoha letech absence zase objeví - opět se blýská a duní hromy - Laura se poprvé tváří v tvář setká i s protivníky, před kterými ji strážce po celé roky hlídal a zachraňoval. Jako on jsou z masa a kostí, jako on však nepocházejí z toho světa. Laura má pocit, že k tragikomedii a k hororu, jež jí občas život připomínal, se přidružila i science fiction.
Lauřin pocit není neoprávněný, protože její život řídí Dean Koontz, pověstný odvážnými kombinacemi žánrů. Do Záblesku, jednoho ze svých nejúspěšnějších románů, přidal oproti jiným svým knihám o něco víc vědecké fantastiky a provedl hrdinku nejen přítomností, ale i časy minulými a také budoucími, které musí společně se svým strážným andělem zachránit před ničivým nebezpečím.

Cena: 249.00 Kč


Peklo
/Hell/
Butler, Robert Olen

Nakladatel: Albatros Media - Plus
Překlad: Miroslav Jindra
Obálka: -
Redakce: Petr Onufer, Jan Zelenka, Soňa Šedivá, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Román Peklo nás zavede na bezmála dantovskou cestu podsvětím; oproti Dantovu poměrně pochmurnému líčení však Butlerova próza hýří inteligentním štiplavým a dosti černým humorem - ne náhodou ji jeden recenzent označil za „křížence Dantovy Božské komedie a Hellerovy Hlavy XXII"!
Televizní hlasatel Hatcher McCord jednoho krásného dne zjistí, že se ocitl v Pekle, a snaží se pochopit, jak k tomu došlo. Neblahý osud ovšem nezakouší sám: Peklo je zalidněno celou plejádou barvitých osobností, včetně Shakespeara, Hitlera, Stalina, všech papežů a drtivé většiny amerických prezidentů. Otázka možná nezní, kdo všechno tu je, ale kdo tu vlastně není. Sám Hatcher svůj posmrtný život tráví po boku Anny Boleynové, někdejší manželky Jindřicha VIII.; jejich vztah ale kalí skutečnost, že je Anna svým bývalým manželem stále posedlá. Jednoho dne ovšem Hatcherovi svitne naděje: setká se s Dantovou Beatricí, která je přesvědčena, že se z pekla dá dostat, neboť ani sám Satan (který mimochodem vládne dosti buranským smyslem pro humor, používá mimořádně vulgární slovník a voní se výhradně kolínskou Old Spice) není všemocný...

Cena: 269.00 Kč


Máš proč věřit
/Reason to Believe/
Inclán, Jessica Barksdale

Nakladatel: Metafora
Překlad: Edita Drozdová
Obálka: Jiří Pros
Redakce: Jana Moravcová, Hana D. Benešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 105 x 170
Provedení: paperback

Druhá kniha trilogie Croyants des Trois.

Croyants des Trois, tajemní ochráni, podruhé v boji za dobro a lásku. Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě - láska.
Fabia Fairová je čarodějka. Když ale na vymrzlé ulici najde bezmocného mladého muže postiženého naprostou ztrátou paměti, nedokáže si s tím poradit ani ona. K jejímu úžasu se však později ukáže, že i on patří ke Croyantům, lidem nadaným magickou mocí. A nejen to. Za útokem na něho stojí jejich společní nepřátelé. Když pak unesou Fabiina bratra, nemilosrdný boj mágů začíná. Začíná však i něco jiného - láska. Mezi krásnou čarodějkou a zachráněným mágem Rufusem zahoří plamen vášně. Co si ale počít, když je zlá kouzla uvrhnou do dvou přízračně spojených, a přesto beznadějně oddělených světů?

Cena: 199.00 Kč


Tajemství stržené masky
Dočekal, Boris (ed.)

Nakladatel: Listen
Obálka: Dorothea Bylica, Luděk Bárta
Redakce: Boris Dočekal
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 125 x 170
Provedení: hardback

Skrytá tajemství a nevysvětlitelné záhady jsou tématem další svazku edice Česká povídka. S kletbou z úst samotného Albrechta Dürera se dodnes potýkají potomci necitlivého restaurátora v povídce Petra Šabacha. O hře, která se pro mladou dvojici změní v boj o život, píše Miloš Urban. Tajemství, skrývající se v šokujících plátnech slavného malíře, odhaluje Ondřej Neff. Nevysvětlitelnou záhadu slibuje povídka Vratislava Kadlece. I zdánlivě malé nedorozumění může vést k rodinné tragédií, jakou končí příběh Ivana Klímy. Humorně vidí pobyt ekologických aktivistů na komínu spalovny Vítězslav Welsch. Autobusem Odnikud někam cestuje dívka v povídce Veroniky Huťkové.

Sestavil Boris Dočekal
Povídky:
- Petr Šabach: Prokletí rodiny Grussů
- Miloš Urban: Ve hře
- Ondřej Neff: Tajemství stržené masky
- Ivan Klíma: Dalekohled
- Vítězslav Welsch: Z deníčku zeleného aktivisty
- Vratislav Kadlec: Vedlejší příznaky
- Veronika Huťková: Zastavit se, nadechnout a...

Cena: 199.00 Kč


Žár krve
Neomillnerová, Petra

Nakladatel: Brokilon
Obálka: Lubomír Kupčík
Redakce: Robert Pilch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Třetí kniha série Zaklínačka Lota.

Lota lenoší na svém statku, když se na scénu vrací Enno - těžce zraněný, šílený, a o to nebezpečnější a boj, který rozpoutá, změní život nejen opolským zaklínačům. Špína války se tentokrát dotkne i těch, kteří se dosud pokládali za nezranitelné. Vampýrů samotných...

Cena: 248.00 Kč


Zaklínač III: Krev elfů
/Krev elfów/
Sapkowski, Andrzej

Nakladatel: Leonardo
Překlad: Stanislav Komárek
Obálka: Michal Ivan
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

První část Ságy o Zaklínači.

Cintra je v troskách a stala se nilfgaardským protektorátem. Válka hrozí, že zasáhne i všechy okolní země, jež se stanou vazalskými provinciemi pod nadvládou nilfgaardského císaře Emhyra. Jediný, kdo může válečné štěstí vychýlit na jednu či na druhou stranu, je zmizelá princezna Cirilla, vnučka cintránské královny Calanthé. A tak ji hledají snad všichni - jedni aby s ní uzavřeli dynastický sňatek, druzí aby něco takového znemožnili. Je na Geraltovi, aby s pomocí svých přátel splnil slib, že malou princezničku ochrání. Úkol je to těžký, vždyť válečnou mašinerii nějaké bajky o Osudu a Dítěti-překvapení nijak zvlášť nezajímají...

Cena: 249.00 Kč


Tulák ve stínech
/Kraduščisja v teni/
Pechov, Alexej

Nakladatel: Zoner Press
Překlad: Veronika Nohavicová
Obálka: Vladimír Žákovič
Redakce: Pavel Kristián, Jana Tučníková, Hana Fruhwirtová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

První kniha serie Kroniky Sialy.

Vítejte v Siale, fantaskním světě, kde žijí v míru lidé, elfové, gnómové a další rasy. Poklid a mírové soužití je křehké, vykoupené válkami v dávných dobách. Nyní se ale ve stínu vysokých hraničních hor plíživě rýsuje další nebezpečí - dávný nepřítel, mág, jehož ze strachu nazývají pouze Bezejmenný, znovu nabírá sil a obnovuje svou obrovskou moc. Celý svět se ocitne ve vážném ohrožení a je jen jediná věc, která může Bezejmenného zastavit - Kouzelný roh, artefakt z dávných dob starších než lidstvo samo, nabitý mocnou magií. Malý problém je, že není snadné se k Rohu dostat. Získat tento mocný artefakt je veledůležitý úkol hodný silného hrdiny či čaroděje. Jak se ale záhy ukáže, jediný, kdo může Kouzelný roh získat, je nějaký velmi šikovný zlodějíček. A tak král a Řád mágů najmou za tímto účelem Harolda Stína, vyhlášeného a hbitého lapku s velkým smyslem pro humor. Harold podivnou zakázku přijme, ale její důležitost mu dochází až o něco později. Za doprovodu podivné skupinky, čítají elfskou princeznu, královského šaška nebo cvičené královské zabijáky, se vydává ukrást Roh. Výpravu ale stíhá jedno dobrodružství za druhým, válečné dusno se stupňuje a Harold už ví, že právě v jeho rukách nyní spočívá osud celé Sialy...
Autor Kronik Sialy, ruský spisovatel fantasy Alexej Pechov, je velkým talentem mladé generace autorů literatury tohoto žánru. Jeho romány o zlodějíčku Haroldu Stínovi zaznamenaly ve světě obrovský úspěch. Pechov totiž ve své tvorbě vsadil na čtenáři oblíbenou jistotu - příběhy jsou dobrodružné, plné známých fantasy prvků, avšak neotřelé, velmi čtivé a humorné.
Hledáte-li knihu, u níž se pobavíte, ale zároveň ji budete číst se vzrušeným napětím, Pechovovy romány jsou ideální volbou. Jakmile se jednou s Haroldem zatouláte do stínů, už nebudete chtít zpět...hodnocení 5

Cena: 339.00 Kč


Thor MAX: Vikingové
/Thor MAX: Vikings/
Ennis, Garth - Fabry, Glenn

Nakladatel: Crew
Překlad: Pavel Dobrovský
Obálka: Glenn Fabry
Redakce: Jana Jůzlová, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 120
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Scénář: Garth Ennis
Kresba: Glenn Fabry

New York už zažil mnohé. Ale útok zombie Vikingů? To je moc i na otrlé newyorčany. Připlouvá loď mrtvých a nastává masakr, kterému nedokáže zabránit ani Thor. Je třeba dát dohromady tým lidí z různých dob - zavržené vikingské bojovnice, fanatického křižáka a nacistického pilota - a postavit se nemrtvému zlu.
I když vychází komiks právě ve chvíli, kdy se chystá do kin filmový Thor, tak Vikingové nejsou adaptace filmu. Tenhle Thor vyšel v rámci dospělejší řady MAX (ze které momentálně vychází kupříkladu Punisher), napsal ho jeden z nejosobitějších komiksových tvůrců Garth Ennis (Preacher, Punisher) a brilantní kresbou příběh doplnil slavný Glenn Fabry (obálky k Preacherovi, Nikdykde).

Cena: 349.00 Kč


Conan 6
/The Savage Sword of Conan the Barbarian 7-10/
Thomas, Roy - Buscema, John - Alcala, Alfredo - … 

Nakladatel: Netopejr
Překlad: Ľudovít Plata
Obálka: Boris Vallejo
Redakce: Jiří Pavlovský
Rok vydání: 2011
Počet stran: 154
Rozměr: 165 x 250
Provedení: paperback

Dvacátá první kniha série Comicsové legendy.

Scénář: Roy Thomas
Kresba: John Buscema, Alfredo Alcala, Tim Conrad, Gil Kane, Yong Montano, Jess Jodloman, Pablo Marcos, The Tribe

Již v jednadvacátém svazku řady Comicsové legendy ve třetí knize série Barbarský meč (Savage Sword of Conan), vychází už šestá kniha klasických komiksů s nejslavnějším barbarem světa - Conanem.
Tentokrát se černovlasý bojovník dostane až do středu času a utká se s monstry pravěku. Dostane se mu do rukou nebezpečný magický amulet, který hrozí ovládnout nejen svět, ale i jeho. Stane se vůdcem pirátů i pouštních lupičů. Vypraví se do Stygie a bude prchat před smrtí, aby se na konci postavil do čela celé armády, v příběhu inspirovaném Howardovým nejslavnějším románem: Hodina draka.

Příběhy:

Citadela uprostřed času (The Citadel at the Center of Time)
- Lahvička věčnosti (The Forever Phial)
- Korzáři proti Stygii (Corsairs against Stygia)
- Poslední píseň Conana Cimmeřana (Death Song of Conan the Cimmerian)
- Kletba kočičí bohyně (Curse of the Cat-Goddess)
- Conan dobyvatel (Conan  the Conqueror)


Mass Effect: Odveta
/Mass Effect: Retribution/
Karpyshyn, Drew

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Jakub Mařík
Obálka: BioWare
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 110 x 170
Provedení: paperback

Třetí kniha série Mass Effect.

Lidstvo dosáhlo hvězd a připojilo se k rozsáhlé společnosti mimozemských druhů. Ale za hranicemi prozkoumaného vesmíru číhají Smrťáci, strojová inteligence usilující o vyhlazení všeho živého v galaxii.
Záhadný, vůdce prolidské tajné organizace Cerberus, je jeden z mála, kdo znají pravdu o Smrťácích. Aby zajistil přežití lidské rasy, rozjíždí obludný plán na odhalení silných i slabých stránek nepřítele.
Obludnost tohoto plánu spočívá v tom, že nějakému člověku musí být implantována modifikovaná technologie Smrťáků. Pro své zrůdné experimenty už má Záhadný vybraný i vhodný subjekt - zběhlého operativce Cerberu Paula Graysona, se kterým má nevyřízené účty z minulosti.
Ani Záhadný si však neuvědomuje, že tímto experimentem otevírá Pandořinu skřínku...

Cena: 199.00 Kč


Magické datum
Stumpfová, Šárka

Nakladatel: Erika
Obálka: Michal Houba
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 128
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Vždycky mě fascinovalo téma lásky. Ne tak ledajaké, nýbrž té osudové, hluboké a opravdové. A také často nenaplněné. Takové, co v nás zůstávají a jednou provždy mění naše životy. Nezestárnou, nevyblednou. Takové, jež jsou schopny hýbat světem, usmířit národy nebo rozpoutat válku, a přitom nás odzbrojí svoji ryzí čistotou. I nejtvrdší charakter jihne a musí s pokorou sklonit hlavu tváří v tvář takovému citu.
Jak daleko jsme schopni dojít, co vše jsme ochotni udělat, abychom jí dosáhli? Jakou cenu za to musíme zaplatit? Jsme ochotni obětovat třeba i vlastní život, anebo třeba jen pár let? A je výsledek našeho snažení takový, jak jsme si ho představovali, je schopen nám poskytnout kýžené uspokojení? Jakou oběť musíme nakonec podstoupit?
Pojďte se se mnou začíst do zdánlivě banálně začínajícího příběhu s nádechem magie a nevysvětlitelných jevů. Její průvodkyní nám budiž žena...

Cena: 189.00 Kč


Archa
/The Noah's Ark Quest/
Morrison, Boyd

Nakladatel: BB art
Překlad: Zdík Dušek
Obálka: Jan Matoška
Redakce: Marta Rottová, Jan Řehoř
Rok vydání: 2011
Počet stran: 368
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Farmakolog Sam Watson je zavražděn, ale před smrtí ještě stačí sdělit několik záhadných slov mladé archeoložce Dilaře Kennerové, jejíž otec před několika lety zmizel na výpravě za svým celoživotním snem: objevit Noemovu archu. Zdá se, že Dilara má nyní na dosah odhalení archy i rozřešení otcova zmizení. Musí však s bývalým příslušníkem speciálních sil Tylerem Lockem uniknout před tajemným a mocným protivníkem, který chce s pomocí archy vyvolat novodobou apokalypsu.
Začíná hon, který hlavní hrdiny zavede na ropnou plošinu v severním Atlantiku, arizonskou poušť, palubu luxusní jachty i k úbočí legendární hory Ararat...

Cena: 249.00 Kč


fantasy

Drakobijecká akademie 01: Prvně do školy
/Dragon Slayers' Academy 01: The New Kid At School/
McMullan, Kate

Nakladatel: PB Publishing
Překlad: Pavel Medek
Obálka: Bill Basso
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 112
Rozměr: 130 x 190
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Potulný pěvec Wiglafovi předpoví, že se stane hrdinou, a Wiglaf se tedy vypraví naplnit své poslání: stane se studentem Drakobijecké akademie. Jak se ale vůbec může vyučit drakobijcem, když nesnáší pohled na krev?

Cena: 99.00 Kč


komiks

The Amazing Spider-Man: Ezekielův návrat
/The Amazing Spider-Man: The Book of Ezekiel/
Straczynski, J. Michael - Avery, Fiona - Romita, jr., John - … 

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský
Obálka: John Romita, jr., Scott Hanna
Redakce: Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 170 x 255
Provedení: paperback

Když Dormammu zaútočil na naši realitu, dostalo se sem i něco dalšího. Něco nebezpečného, co chce Spider-Mana... obdarovat obří mocí? Je to sice milá změna po všech těch, kteří ho chtěli zabít, ale následky mohou být nedozírné.
A jakoby to nestačilo, tak se vrací i tajemný Ezekiel. Ovšem jako co? Jako přítel, jako mentor, nebo jako něco víc? New York zaplavili pavouci a sága Spider-Manova původu se uzavírá. Odhalují se nečekané skutečnosti - a to, že za všechno se platí.
A hlavním platidlem bude, zdá se, Spider-Man.

Cena: 329.00 Kč


komiks

Ultimate Fantastic Four 1: Zrod
/Ultimate Fantastic Four 1: The Fantastic/
Bendis, Brian Michael - Millar, Mark - Kubert, Adam

Nakladatel: Crew
Překlad: Jiří Pavlovský
Obálka: Adam Kubert
Redakce: Jana Jůzlová, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Dostaneme se na úplný začátek, ke zrodu legendy. Reed Richards, Johnny Storm, Susan Storm a Ben Grimm jsou tu znova a čeká je proměna jejich života... a jejich první soupeř na život a na smrt.
První knihu má na starost společně profesionální cynik Mark Millar (Mrtvý nebo živý, Kick-Ass, Ultimates) a dialogový expert Brian M. Bendis (Daredevil, Ultimate Spider-Man, Tajná válka). K tomu si přihoďte neuvěřitelnou kresbu Adama Kuberta a máte efektní restart legendární série.
A o co půjde?
Pokus Reeda Richardse se tak úplně nepovedl. Účastníci experimentu zmizeli, aby se vzápětí objevili na různých místech světa se schopnostmi, které nechápu a které z nich dělají v lepším případě hříčky přírody, v horším zrůdy. Jenže pod povrchem země se něco děje a brzy nastane okamžik, kdy nedobrovolní hrdinové budou muset vyzkoušet své síly v praxi... a pokusit se při tom neumřít.

Cena: 329.00 Kč


horor

One Summer Night / Jedné letní noci
Bierce, Ambrose

Nakladatel: Argo
Překlad: Jan Zábrana
Obálka: Barbora Motlová
Redakce: Eva Zábranová, Markéta Nová, Saša Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 148
Rozměr: 115 x 165
Provedení: paperback

Bilingvní vydání osmi povídek amerického publicisty a prozaika, jenž je počítán mezi zakladatele hororového žánru. Výbor obsahuje hrůzostrašné povídky s prvky fantastična a černého humoru a také povídky odrážející autorovu účast v americké občanské válce Sever proti Jihu.

Cena: 158.00 Kč


horor

Její děsivá souměrnost
/Her Fearful Symmetry/
Niffenegger, Audrey

Nakladatel: Argo
Překlad: Bob Hýsek
Obálka: Lukáš Miffek
Redakce: Martin Svoboda, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 388
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

Dvojčata Julie a Valentýna se po smrti tety Elspeth nastěhují do jejího bytu poblíž londýnského hřbitova Highgate. Jakmile se seznámí s Elspethiným přítelem Robertem, který po milované družce stále truchlí, a asociálním tvůrcem křížovek Martinem, který s obává překročit práh svého bytu, vše jako by směřovalo k dvojitému milostnému románku. Události však naberou nečekaný spád, když neviditelná ruka napíše do prachu na klavíru znepokojivou větu: Jsem tady, Elspeth.

Cena: 359.00 Kč


fantasy

Forgotten Realms: Temné stezky III - Mečové moře
/Forgotten Realms: Paths of Darkness III - Sea of Swords/
Salvatore, R. A.

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Todd Lockwood
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 145 x 205
Provedení: paperback

Mocné válečné kladivo Aegisův tesák se ocitlo v rukou zákeřné kapitánky pirátů Šíly Krí. Drizzt a jeho společníci opouští Desetiměstí a vydávají se hledat Wulfgara, který je pirátce v patách. Sami se přitom pustí po stopě válečné kladiva, aniž by tušili, že je čeká překvapivé shledání a poslední bitva o Wulfgarovo srdce a duši.

Cena: 239.00 Kč


sci-fi

Mise Alfa
Poskočil, Jiří

Nakladatel: Olympia
Obálka: Jaroslav Lapač
Redakce: Jolana Barešová, Jan Zoul
Rok vydání: 2011
Počet stran: 208
Rozměr: 130 x 200
Provedení: paperback

Mise Alfa je již třetí sbírka sci-fi povídek Jiřího Poskočila. Čtenáře čeká nejen předposlední díl tetralogie epochy Siofů na naší planetě, čtyři povídky zabývající se cestováním v čase, ale i jedna tradiční pohádka s tak trochu hororovým koncem. Ti, kteří mají rádi starověký Egypt, se mohou těšit na vyprávění o konci mladého faraona. Nebude chybět ani pár pěkných setkání s ufony, a nemusí se vždy jednat o malé zelené mužíčky, jak autor upozorňuje. Zaujme jistě i povídka o tom, jak by se svět mohl změnit po dopadení asteroidu na Zemi a jak by lidé prožívali léta po takové katastrofě. Pojďte si tedy tak trochu zafantazírovat a prožít s hrdiny povídek neuvěřitelné a mnohdy bizarní příběhy a situace. Prociťte je, a hlavně si je užijte!

Cena: 219.00 Kč


Pevnost 05/2011
Nováková, Julie
- Moles, David - Mostecký, Jaroslav

Nakladatel: K4KPublishing
Překlad: Jiří Engliš
Obálka: Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Julie Nováková: Město utkané z pavučin
- David Moles: Planeta Amazonek
- Jaroslav Mostecký: Horská bouře

Cena: 55.00 Kč


Pevnost 05/2011 - Smrtelní bohové
Šenk, David
- Nováková, Julie - Moles, David - … 

Nakladatel: K4KPublishing, Epocha
Překlad: Jiří Engliš
Obálka: Václav Šlajch, Electronic Arts
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Julie Nováková: Město utkané z pavučin
- David Moles: Planeta Amazonek
- Jaroslav Mostecký: Horská bouře

- David Šenk: Smrtelní bohové
Vstupte do vesmíru plného bohů. Zavedou vás k tajemstvím na dně brazilské přehrady Tucuruí, ukáží vám lásku a odhodlání ve vodou a nenávistí zaplavené Kalifornii, budou vašimi průvodci v pražských ulicích, na Marsu i planetách vzdálených desítky světelných let. Budete s nimi bojovat o holý život a seznámíte se také s těmi, jimž nad hlavami září cizí hvězdy. Bohové jsou všemocní, krutí i laskaví, bezohlední i plní pochyb. Jsme to my a ti, co přijdou po nás.

Cena: 125.00 Kč


sci-fi

Pochodeň svobody
/Torch of Freedom/
Weber, David - Flint, Eric

Nakladatel: Polaris
Překlad: Jiří Engliš
Obálka: David Mattingly
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 624
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Román z prostředí série Honor Harringtonová.

Anton Zilwicki a Victor Cachat tuší, že za sérií atentátů na představitele Hvězdného království a nově vzniklého království na osvobozené planetě otroků Pochodni stojí někdo jiný než všeobecně za viníka považovaná Republika Haven, a inkognito pátrají po informacích na Mese. Královna Pochodně Berry dostává nového osobního strážce a v Solárním svazu se sbírají mocné síly, aby prosadily své cíle, aniž by se staraly o to, že ohrožují celistvost Svazu.

Cena: 329.00 Kč


komiks

Y: Poslední z mužů 4 - Heslo
/Y: The last man 4 - Safeword/
Vaughan, Brian K. - Guerra, Pia - Parlov, Goran

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Petr Zenkl
Obálka: J. G. Jones
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 170 x 260
Provedení: paperback

Scénář: Brian K. Vaughan
Kresba: Pia Guerra, Goran Parlov

Masivní postkatastrofický příběh, který dokazuje, že svět bez mužů by ani náhodou nebyl tak idylický, jak se nám feministky snaží namluvit. Spíš naopak.
Co nadělá jeden muž?
Jediný muž na Zemi, který přežil, jeho společnice dr. Allison Mannová a vládní agentka 355 jsou už na půli cesty napříč někdejšími Spojenými státy a zbývá jim jen závěrečný úsek do San Franciska, kde dr. Mannovou čeká její nejdůležitější pokus. Než se ale vydají na cestu, potřebují sehnat antibiotika pro dalšího žijícího samce, Yorickova opičáka Ampersanda. Pro Yoricka to znamená vynucený pobyt v coloradské divočině, u jedné z někdejších kolegyň 355, penzionované agentky 711.
Yorick má ale před sebou víc než jen poklidný víkend na samotě u lesa. To, co ho ve srubu agentky 711 očekává, bude horší než všechna nebezpečí, která na své cestě zažil. Poslední muž na zeměkouli zde bude řešit otázky života a smrti.

Heslo je čtvrtá kniha z uzavřené a cenami ověnčené ságy, kterou má na svědomí jeden z největších komiksových talentů současnosti, Brian K. Vaughan.

Cena: 399.00 Kč


Průvodce světem vlkodlaků aneb Jak vlkodlaka poznat a vyhnout se mu
/The Werewolf Handbook: An Essential Guide to Werewolves and, More Importantly, How to Avoid Them/
Curran, Robert

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Andrea Vašíčková
Obálka: -
Redakce: Tereza Pecková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 80
Rozměr: 150 x 190
Provedení: hardback

Jste-li obezřetný samotářský cestovatel a žijete v přesvědčení, že byste mohli najít sami sebe ve vzdálených lesích, pustých horách, strašidelných bažinách nebo prastarých ruinách, pak je tohle průvodce, kterého hledáte!
Společně s radami, co dělat, když se dostanete do křížku s vlkodlakem, nabízí tato šikovná kapesní knížka příběhy o setkáních lidí a vlkodlaků. A určitě nepřehlédněte speciální test na konci knihy - pomůže vám zjistit, zda jste v bezpečí... alespoň zdánlivě...

Cena: 199.00 Kč


fantasy

Sandman Slim
/Sandman Slim/
Kadrey, Richard

Nakladatel: Polaris
Překlad: Petr Caha
Obálka: Chris McGrath
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 264
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Život stojí za prd a pak umřete. Nebo, pokud jste James Stark, strávíte jedenáct let v pekle jako gladiátor v aréně, než se vám odtamtud podaří uprchnout, jen abyste se ocitli v pekle na zemi jménem Los Angels.
Nyní je tedy Stark zpátky a připravený na pomstu. Taky na rozhřešení a možná dokonce i lásku. Ale když mu hned jeho první zastávka vynese akorát protivnou mluvící hlavu, Stark začne mít podezření, že jeho cesta k rozhřešení a pomstě bude delší, než si představoval, a že nebe a peklo mají o jeho budoucnosti svoje vlastní představy.
Znovuzrození stojí za prd. A zachraňování světa je ještě horší.

Cena: 279.00 Kč


komiks

SUPER komiks 02
Halas, Paul
- Andersen, Flemming - Hedman, Per

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: David Litvák
Obálka: -
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 125 x 190
Provedení: paperback

V SUPER komiksu najdete šest skvělých příběhů vašich oblíbených hrdinů z Kačerova, čeká vás 250 stran zábavného čtení! Když nasbíráte všech šest čísel, jejich hřbety vytvoří v knihovně super obrázek!

Cena: 129.00 Kč


komiks

Švejk
Hašek, Jaroslav
- Vyoral, Petr - Čáp, Martin - … 

Nakladatel: Nakladatelství XYZ
Obálka: Petr Vyoral
Redakce: Vratislav Kadlec
Rok vydání: 2011
Počet stran: 168
Rozměr: 165 x 240
Provedení: paperback

Haškův román Osudy dobrého vojáka Švejka patří k nejvýraznějším dílům české literární tvorby dvacátého století. Důvodů, proč si příběhy dobromyslného filuty oblíbit, je mnoho, upoutá však zejména Švejkův osobitý humor, moudrý nadhled a svérázný přístup k životu. Ten je nyní nově podpořen komiksovým zpracováním, které připomene nejvýraznější situace a nejhumornější výroky, ilustrovaným Petrem Vyoralem.

Cena: 399.00 Kč


horor

Země mlhy
/The Land of Mist/
Doyle, Arthur Conan

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: Karel Weinfurter
Obálka: Pavel Trnka, Luboš Drtina
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 115 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Román ze série Doyleových knih o profesoru Challengerovi, u nás především známém z knihy Ztracený svět. V tomto příběhu je již profesor Challenger starý a jak jeho manželka Jessie, tak i úhlavní nepřítel profesor Summerlee zemřeli. Hlavní hrdinkou knihy je Challengerova dcera Enid, která je přesvědčenou spiritistkou. Profesor na její vášeň hledí zprvu skepticky a snaží se s pomocí svých kolegů Edwarda Malonea a lorda Johna Roxtona proniknout na spiritistické seance a odhalit média jako podvodníky. Výsledkem je ale pravý opak - Malone s Roxtonem ve spiritismus uvěří, Enid se stává médiem a svému otci přináší ze záhrobí informace, které nikdo z živých nemůže znát.
Doyle, který se sám spiritismem zabýval, tvrdil, že všechny spiritistické pokusy a jevy v této knize se zakládají na skutečnostech, které sám zažil a viděl, jen osoby a místa jsou prý pozměněny.

Cena: 299.00 Kč


Přidat komentář