RECENZE: Andrzej Sapkowski, Zmije

Článek od: Filip Roháč - 13.01.2021

Jsou knihy, které stojí za to si připomenout i po letech a prostřednictím recenze k nim přitáhnout nové čtenáře, kteří o takových kouscích možná nemají ani tušení.

Ve čtvrtém století před Kristem přišli do Afghánistánu válka a Alexandr. Měl ústa plná sjednocení světa, ale šlo mu o nerosty. V devatenáctém století přišli do Afghánistánu válka a šejtanovi psi. Měli ústa plná civilizovanosti, ale šlo jim o nerosty. V osmdesátých letech dvacátého století přišli do Afghánistánu válka a šuraví. Taky měli v ústech lásku a v očích drahokamy. V roce 2010… Krucinál, kdy naposledy do Afghánistánu válka nepřišla?

ČTEME SI

Článek od: Ivet Křenková - 26.11.2020

Jelikož se v létě obvykle jen snažím přežít vysoké teploty, na čtení nemám ani pomyšlení. Ke knížkám se obvykle vracím až na podzim, když přijdou deštivé dny a doma není co dělat. Letos byl zatím návrat do čtecích kolejí docela pozvolný. Proto vám v rubrice ČTEME SI prozradím, co jsem četla na jaře, co čtu teď a co mě čeká.

V červnu narození...

Článek od: Monika Slíva - 31.07.2019

Rekapitulaci červnových narozenin opět stíháme vydat v následujícím měsíci jen s odřenýma ušima, ale nakonec, hlavně, že budete mít možnost si to přečíst a možná chytit i nějakou inspiraci. A o to jde především!

RECENZE: Zaklínač a jeho svět

Článek od: Betý Dvořáková - 25.06.2015

Od historie formování  Severních zemí, přes seznámení s krajinou a důležitými postavami, až po podrobný popis všech monster číhajících v temnotách, to všechno je nedílnou součástí tohoto průvodce. Zaklínač a jeho svět, průvodce (nejen) herním světem, tak zní celý název. Takřka nejdůležitější na celém názvu je to nejen, protože rozhodně není určen jenom fanouškům virtuálního hraní.

FANTASY SÁGY: Andrzej Sapkowski: Zaklínač

Článek od: Renata Staurovská - 10.11.2014

Představovat čtenářům Sardenu sérii Zaklínač od Andrzeje Sapkowského by pravděpodobně bylo nošením dříví do lesa, přeci jen se jedná o ságu, na které mnozí čtenáři fantasy vyrostli. Nicméně věříme, že se mezi námi najdou i tací, kteří s ní ještě osobní zkušenost nemají. A právě pro ně je tento článek určen.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - A. Sapkowski