VYŠLO: Vyšlé knihy od 17. do 28. srpna 2011

VYŠLO: Vyšlé knihy od 17. do 28. srpna 2011

Článek od: Daemon - 28.08.2011

horor

Apokalypsa: Poslední revoluce
Junek, Petr

Nakladatel: Leviathan
Obálka: -
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 202
Rozměr: 145 x 210
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Svět se probudil do disharmonie. Přes gigantické přírodní katastrofy, které si sám přivedl, se přenesl do zmatku, kde nejedna duše tápe a neví, jak dál. Náboženství se roztrhala na tisíce kousků. Nikdo už ničemu nevěří a nikdo nikomu není schopen pomoci. Jediným bohem se tak stala Moc, která společně s penězi drancuje svět od jeho základů... Třetí světová válka již dávno započala. Ovšem nepřítel je neviditelný - jde o válku stínů, kde na lidstvo útočí nelidskost. Mnozí z davu neslyší a nechají se klamat, proto jsou předem poraženi a zotročeni. Ovšem jsou zde i tací, kteří slyší a bubnují do zaprášených bubnů doby, aby pozvedli její padlý prapor. Vládne chaos, strach, beznaděj a utrpení.
Toto je doba Antikrista.
Apokalyptický příběh poslední části Bible staví obrazy svatého Jana do roviny naší blízké budoucnosti. Kniha vypráví o tajném společenství, které vyprovokuje lidstvo k největší materiální i duchovní revoluci, jakou od svého zrození nepamatuje. Bůh je v dnešní době úpadku oslaben. Něco se musí stát.

Cena: 200.00 Kč


fantasy

Čísla: Na útěku
/Numbers: Time to Run/
Ward, Rachel

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Marie Fulková
Obálka: Steve Wells
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 125 x 195
Provedení: paperback

Od chvíle, kdy zemřela její matka, Jem věděla o číslech. Věděla o nich už mnohem dřív, vlastně odmalička. Když se podívala někomu do očí, registrovala v nich číslo. Ale jeho význam zjistila v den, kdy její matka zemřela na předávkování drogami. Číslo znamenalo datum úmrtí.
Jem prožívala těžké dětství. Stěhovala se od jedné pěstounky k druhé a všude si připadala jako cizinec. Nejraději se toulala sama a tak tomu bylo i v okamžiku, kdy potkává kluka, jemuž přezdívají Pavouk. Náhodné setkání jí změní život. Nachází někoho opravdu blízkého a svět se rázem stává snesitelnější. Společně se potulují kolem jednoho z londýnských kanálů, klábosí o všem možném a pomalu se sbližují. Na jednom z výletů do města se stanou svědky tragického neštěstí, které Jem předem předpoví. Oni sami katastrofě uniknou, ale ta je jen začátkem událostí, které navždy otřesou jejich životy...

299.00 Kč


sci-fi

Druhá
Špaček, Jiří

Nakladatel: Součtveří
Obálka: Vilém Černý
Redakce: Martina Švarcová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 208
Rozměr: 125 x 205
Provedení: hardback

"Ještě nikdy předtím jsme se neměli lépe."
Úvodní slova novely Druhá čtenáře uvedou do nedaleké budoucnosti, kde možnosti života skrývají, sic v nablýskaném kabátě, jen nudnou podívanou svázanou omamujícím pohodlím. Marek, hlavní postava příběhu, si to všechno uvědomuje, ale i přes to, a možná právě proto, prožívá svůj nevýrazný život obklopený přáteli v naprosté intimní samotě. Kolotoč nudných party a opileckých rán přeruší až zpráva o objevení nové planety vhodné pro život. Marek se po menším váhání nakonec rozhodne vyskočit ze stereotypu svých nalajnovaných dní a za pomoci podvodu se vydává do vesmíru. Ke svému velkému překvapení ale zjišťuje, že život na nové planetě je až do morku kosti skutečný, že v něm neexistuje žádná virtuální realita, žádné delete ani tlačítko zpět, jen tady a teď. Spolu s dalšími "vyvolenými" tak poprvé zažívá, co znamená být člověkem v celé jeho šíři. Neobjevuje pouze planetu, ale zejména sebe sama, své instinkty a emoce, o kterých do té doby neměl ani tušení.
Novela Druhá, přestože se odehrává v budoucnosti, je příběhem velice reálným a až mrazivě skutečným. Přitom jen domýšlí dosavadní události do jejich důsledků, sleduje nitky vedoucí od zdánlivě banálních skutečností až k obrazu lidstva zdegenerovaného a otupeného sama sebou. Naléhavost příběhu, který si klade řadu sociologických i filozofických otázek, je ovšem podávána s překvapivou dávkou vtipu a sebeironie, které jsou příjemným osvěžením na cestě do nelichotivé budoucnosti.

Cena: 252.00 Kč


komiks

Garfield žije plnými doušky (č. 33)
/Garfield Life to the Fullest (No. 34)/
Davis, Jim

Nakladatel: Crew
Překlad: Filip Škába
Obálka: Jim Davis
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Udělejte místo pro Garfielda!

Je tlustý, líný, cynický a hlubokomyslný. Pořád nesnáší pavouky a pondělí. Pořád miluje lasaně a svého medvídka Pookyho. Pořád šikanuje Jona a Odieho, dva největší trouby pod sluncem. Nic se prostě nezměnilo - Garfield je pořád stejný. Tudíž i stejně vtipný a zábavný.

Cena: 99.00 Kč


sci-fi, fantasy

Kočas 2011
Vorlová, Jiřina (ed.)

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Janina Strnadová
Redakce: Jiřina Vorlová, Michael Bronec
Rok vydání: 2011
Počet stran: 336
Rozměr: 105 x 165
Provedení: paperback

Kočas - to je pestrý výběr děl z Ceny Karla Čapka, naší nejprestižnější literární SF soutěže.
Země i blízký a vzdálený vesmír, minulost, současnost i budoucnost. Počítače, paralelní světy či kosmické lodě, vypointované hříčky i psychologické sondy do hlubin lidského mozku, hravou fantazii i depresi v každém řádku, detektivku, akční střílečku i lyrickou romanci. Přísně logickou vědu i nespoutanou magii - to vše najdete v Kočasu. I oblíbené upíry...
Zkrátka, Kočas znamená pro každého něco.

Cena: 225.00 Kč


sci-fi

Kovbojové a vetřelci
/Cowboys & Aliens/
Vinge, Joan D.

Nakladatel: Jota
Překlad: Richard Janda
Obálka: Universal Studios
Redakce: Martina Sendlerová, Petr Kovář
Rok vydání: 2011
Počet stran: 332
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Podle předlohy a filmového scénáře Roberta Orciho, Alexe Kurtzmana, Damona Lindelofa, Marka Ferguse a Hawka Ostbyho napsala Joan D. Vingeová.

Osamělý pistolník a psanec v čele nesourodé skupiny lidí, nepřátel na život a na smrt, bojuje s mimozemskými vetřelci nejen o svůj život, ale o přežití celého lidstva.
Divoký západ 1873. V poušti nedaleko městečka Absolution se probere neznámý pistolník, který ztratil paměť, nevzpomíná si ani na své jméno. Jedinou stopou do jeho minulosti je podivný kovový náramek, který nosí na zápěstí.
V Absolutionu, jemuž tvrdou rukou neformálně vládne dobytkář a bývalý důstojník Dolarhyde, ho však někteří lidé zjevně znají a touží po jeho hlavě. Na tento zastrčený kout se však řítí pohroma, jakou městečko ještě nikdy nezažilo. Zaútočí na něj neznámí démoni. Vetřelci z nebes začnou nemilosrdně likvidovat místní obyvatele, některé pak unášejí na své lodě, kde je čeká neméně hrozný osud. Lidé nemají žádnou možnost se jim bránit a jejich jedinou šanci na přežití paradoxně představuje onen pistolník, který si postupně vzpomíná na vlastní minulost a záhy pozná, že vlastní účinnou zbraň proti démonům. Ve spojení s tajemnou okouzlující Ellou a bývalými nepřáteli - obyvateli Absolutionu, Dolarhydem, psanci a dokonce i Apači - se pouští do boje, který může rozhodnout o osudu lidstva.

Originální akční thriller z Divokého západu v sobě spojuje dva neobvyklé žánry - klasický western a sci-fi thriller. Stejnojmenný film režiséra Jona Fevreaua v hlavní roli s Danielem Craigem, Harrisonem Fordem a Olivií Wildovou právě vstupuje do kin.

Cena: 298.00 Kč


horor

Krvavá čepel
/Blood Blade/
Pelegrimas, Marcus

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Lukáš Balabán
Obálka: Adam Dragon
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback

První kniha série Skineři.

Vítejte v nejhorší noční můře...
Existuje svět, o kterém lidé nemají potuchy. Svět obydlený divokými bestiemi, které žijí jen proto, aby šířily děs a smrt. Žijí přímo mezi lidmi, kteří je nevidí. Kdyby se totiž dozvěděli o jejich existenci - tak blízké a smrtící - zešíleli by.
Už po staletí však existuje společenství strážců, kteří chrání křehké hranice lidského světa před všemi monstry a bestiemi. Tito strážci si říkají Skineři.
Ale pozor! Je jich čím dál méně...

Cena: 249.00 Kč


fantasy

Malí bohové / Dámy a pánové
/Small Gods / Lords and Ladies/
Pratchett, Terry

Nakladatel: Talpress
Překlad: Jan Kantůrek
Obálka: Josh Kirby
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 700
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

V pořadí již sedmá dvojkniha z vázané edice románů z cyklu Úžasná Zeměplocha od Terryho Pratchetta s ilustracemi Paula Kidbyho, jenž některé maluje speciálně jen pro tato vázaná vydání.

Cena: 499.00 Kč

 


komiks

Maska 2
/The Mask 2/
Arcudi, John - Mahnke, Doug

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Darek Šmíd
Obálka: Doug Mahnke
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 160 x 235
Provedení: hardback

Mystický artefakt z dávných dob, relikvie známá pouze jako Maska, propůjčuje svému nositeli takřka neomezenou moc... moc roztáhnout si obličej, že by mu ústy projel kamion, moc vykouzlit ze vzduchu jakoukoliv zbraň, moc rozmlátit na cimptcampr všechno v azimutu půl kilometru. Připlácněte si Masku na obličej a rázem není nic, co by vám - nebo vašemu dortu s bombou pod šlehačkou - stálo v cestě; což je také ten důvod, proč chce Masku dostat do svých všivých pracek každý zloduch, zlosyn a padouch proradná, co jich jen na světě je. Honba za tímhle omnipotentním zeleným muzejním kouskem se odehrává v gangsterských kasinech i v bažinách plných krokodýlů a zapojí se do ní kouzla voodoo, amazonští domorodci, ninjové, mafiáni, kryptonacisti... i ti krokodýli.
Ve druhém omnibusu s příběhy o Masce vás čeká ke čtyřem stovkám maniakálních stránek, z nichž vás zbombarduje několik sérií fantasmagorického dobrodružství, které to svého času dotáhlo až na stříbrné plátno. Tenhle karnevalově psychotický kolotoč vám roztočí před očima komiksoví borci jako je Evan Dorkin, Kyle Hotz, Bob Fingerman, Peter Gross, John Arcudi, Doug Mahnke a další, z nichž ani jeden - jak vzápětí jistě usoudíte sami - to asi nemá v hlavě tak úplně v pořádku.

Cena: 890.00 Kč


fantasy

Měsíční oko
/A Great and Terrible Beauty/
Bray, Libba

Nakladatel: Mladá fronta
Překlad: Eva Klimentová
Obálka: Profimedia, Michal Chodanič
Redakce: Lucie Šavlíková, Maita Arnautová, Jana Bromová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 392
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

Mnohavrstevný, ambiciózní román spojující historii, romanci, napětí, humor a magii v dokonalém celku, který ocení široké spektrum čtenářek, nejen těch dospívajících.
Tajemný příběh z viktoriánské Anglie se odehrává na dívčí škole, kam po záhadné matčině smrti přijíždí z Indie šestnáctiletá Gemma Doyleová, aby se zde naučila vybraným způsobům. Musí se vyrovnat nejen s lekcemi francouzštiny a tance, ale i s nevraživostí ostatních dívek, která se však promění v přátelství doslova na život a na smrt, když Gemma objeví své skryté schopnosti. Záhadná Gemma, odvážná Felicity, chytrá Ann a krásná Pippa vytvoří nerozlučnou čtveřici, chtějí si splnit své sny a zároveň odhalit tajemství strašidelné školy. Gemma však zároveň odhalí i věci, které by nejraději nevěděla...

Cena: 349.00 Kč


sci-fi

Nadace na hranicích
/Foundation's Edge/
Asimov, Isaac

Nakladatel: Triton, Argo
Překlad: Robert Tschorn
Obálka: Michael Whelan
Redakce: Jiří Popiolek, Marie Semíková, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 344
Rozměr: 150 x 210
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Románový cyklus Nadace od Isaaka Asimova je jedním z mistrovských děl žánru science fiction a zcela neopakovatelnou směsí přímočarého děje, odvážných idejí a rozsáhlého popisu fiktivního světa, která dosud nebyla překonána. Jde o mimořádné dílo, jež zachycuje snahu skupiny odvážných mužů a žen o zachování lidstva a lidství navzdory záplavě barbarství a válek.
Urputný boj mezi oběma Nadacemi se konečně nachýlil k závěru a vítězství se přiklonilo k vědcům z První Nadace. Ta se nyní vrací k dávnému plánu Hariho Seldona na vybudování nové Říše. Ovšem jejich nepřítel nebyl zcela zničen a jeho zástupci plánují pomstu. Dva vyhnanci, bývalí občané Nadace, se vydávají hledat bájnou planetu Zemi... a s ní i důkaz, že Druhá Nadace stále existuje. Zároveň kdosi stojící mimo obě soupeřící strany opatrně manipuluje událostmi a sleduje tím vlastní, děsivý záměr. Zástupci obou Nadací se brzy ocitnou na cestě k záhadnému světu jménem Gaia a ke konečnému, šokujícímu osudu na samotném konci vesmíru.

Cena: 298.00 Kč


fantasy

Bájná země Deltora: Město krys
/Deltora Quest: City of the Rats/
Rodda, Emily

Nakladatel: Fragment
Překlad: Olga Zumrová
Obálka: Marc McBride
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 128
Rozměr: 135 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Lief, Barda a Jasmína, které spojuje jen nenávist k nepříteli, pokračují ve svém nebezpečném putování za sedmi ztracenými drahokamy Kouzelného pásu Deltory. Nenáviděný Pán Stínů může být přemožen jedině tehdy, když bude Pás opět celý.
Trojici poutníků se už podařilo najít zlatý topas a velký rubín. Kouzelná moc těchto dvou drahokamů jim dodala sílu a odvahu vydat se hledat třetí kámen. Nikdo z nich však netuší, jaké hrůzy na ně čekají v opuštěném Městě krys, kam živá duše již dlouhé roky nevstoupila.

Cena: 149.00 Kč

 


/fantasy

Oksa Pollocková: Vyvolená
/Oksa Pollock: L'Inespérée/
Plichota, Anne - Wolf, Cedrine

Nakladatel: Jota
Překlad: Lucie Přikrylová
Obálka: Laura Csajagi
Redakce: Milan Řepa, Petr Kovář
Rok vydání: 2011
Počet stran: 488
Rozměr: 150 x 215
Provedení: hardback

Oksa Pollocková je třináctiletá dívka, žijící v Paříži se svými rodiči. Kromě občasné zbrklosti, kterou jí neustále vyčítá nejlepší kamarád Gusta, se ničím neliší od ostatních kamarádů. Jednoho dne se ale všechno změní. Nedlouho po uspěchaném stěhování do Londýna a návštěvě nové školy najde na svém břiše podivné znamení. Od té chvíle je celý její život vzhůru nohama.
Oksa, která si vždy přála být neohroženou nindžou, objevuje svoje nadpřirozené schopnosti. Ovládáním ohně a levitací to ovšem vůbec nekončí... Dívka se svěří se svým trápením výstřední Dragomíře, své babičce a důvěrné kamarádce. Následně se dozvídá opravdový příběh své rodiny: Dragomíra je vládkyní Edéfie, neviditelné země ukryté někde na Zemi, ze které před mnoha lety uprchla během Velkého Chaosu, a Znamení Oksu označilo jako nástupnici trůnu. Kromě její mámy Marie je celá široká rodina součástí skupiny Prchlíků, kteří jsou od těch dob rozptýlení po světě Zvnějšku. Oksa objevuje neuvěřitelný svět magických stvoření, která jsou ukryta v Dragomířině přísně tajném ateliéru.
Je to právě matčina nevědomost, která Oksu donutí k radikálnímu řešení napjaté situace. U společné večeře předvede několik svých kouzel, mnohaleté tajemství je prozrazeno a osud rodiny v ohrožení. Splní Oksa velké přání všech Prchlíků a zachrání Edéfii před zkázou? V každém případě už nikdy nebude obyčejnou malou školačkou...

Cena: 348 Kč


Pevnost 09/2011
Kyša, Leoš - Swirsky, Rachel - Kowal, Mary Robinette - …

Nakladatel: K4KPublishing
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Hollywood Classic Entertainment
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Leoš Kyša: Staré vznešené časy
- Rachel Swirsky: Eros, filia, agapé
- Mary Robinette Kowal: Zlá robotická opice
- Petra Slováková: Kóma

Cena: 55.00 Kč


 

Pevnost 09/2011 - Vlčice a děti noci I
Žemlička, Zdeněk - Kyša, Leoš - Swirsky, Rachel - …

Nakladatel: K4KPublishing, Epocha
Překlad: Kateřina Niklová
Obálka: Jiří Petráček, Hollywood Classic Entertainment
Redakce: Tomáš Němec, Jiří Popiolek, Wojta Běhounek, Ďuro Červenák, Martin Fajkus, Filip Gotfrid, Martin Kučera, Petra Neomillnerová, Daniel Storch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 98
Rozměr: 210 x 295
Provedení: paperback

Měsíčník o fantasy, sci-fi a hororu.

Povídky:
- Leoš Kyša: Staré vznešené časy
- Rachel Swirsky: Eros, filia, agapé
- Mary Robinette Kowal: Zlá robotická opice
- Petra Slováková: Kóma

- Zdeněk Žemlička: Vlčice a děti noci I
Striga z předchozího dílu ságy Vlčice byla zničena, avšak zanechala po sobě krvelačné potomstvo. Marobudovo království je opět ohroženo, tentokrát velmi temnými silami. Kroana, Marobud a Alana se rozhodnou vrátit úder. Je to ale nejmoudřejší řešení? Bojovnice a mora Nadja o tom má pochybnosti. Navíc Arminius a náčelník Hermundurů Vibilius kují nebezpečné pikle. Román Vlčice a děti noci lze označit jako upírský, i když slovo "upír" byste v něm hledali marně.

Cena: 125.00 Kč


fantasy

Bájná země Deltora: Poušť zkázy
/Deltora Quest: The Shifting Sands/

Rodda, Emily

Nakladatel: Fragment
Překlad: Olga Zumrová
Obálka: Marc McBride
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 128
Rozměr: 135 x 200
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

Pán stínů, který nechal ukrást sedm drahokamů Kouzelného pásu, vpadl do Deltory a zotročil její lid. Lief, Barda a Jasmína jsou odhodláni zbavit zemi tohoto tyrana, a proto pokračují v nebezpečné cestě za ztracenými kameny, ukrytými ve vzdálených, děsivých koutech království.
Už se jim podařilo nalézt tři z nich. Teď musejí hledat čtvrtý, ukrytý ve vyprahlé pustině, kterou žárlivě střeží tajemný strážce. V nekonečné Poušti zkázy je čeká odloučení, zmatek a zvláštní, strašliví nepřátelé.

Cena: 149.00 Kč


komiks

Simonův kocour na toulkách
/Simon's Cat: Beyond the Fence/
Tofield, Simon

Nakladatel: Paseka
Obálka: Simon Tofield
Redakce: Stanislav Škoda, Petr Čížek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 215 x 165
Provedení: hardback

Po obrovském celosvětovém úspěchu knihy Simonův kocour její autor přichází s pokračováním příběhů tohoto čtyřnohého hrdiny, ve kterém se chlupáč vydává na toulky. Rozmazlený a prohnaný kocour zažívá nová dobrodružství se zvířátky v lese i na statku, ale nakonec se se vší parádou vrací z toulek domů.
Výtvarník Simon Tofield propojuje v této knize svoji lásku ke kočkám s láskou k britskému venkovu. Kniha Simonův kocour byla oceněna mezi jinými i slavnou British Animation Award (2008) a "Blockbuster" Award serveru YouTube, kde má přes padesát milionů fanoušků.

Cena: 249.00 Kč


horor

Upíří deníky: Stefanovy deníky - Zrození
/The Vampire Diaries: Stefan's Diaries - Origins/
Smith, L. J.

Nakladatel: Fragment
Překlad: Milena Hordinová
Obálka: -
Redakce: Helena Klečková, Daruše Singerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 240
Rozměr: 115 x 185
Provedení: paperback

Propadli jste zcela Upířím deníkům? Zajímá vás, jaké události předcházely jejich ději? Pak si určitě nenechte ujít další napínavou upíří sérii, ve které vás opět čeká velká dávka napětí, tajemna a romantiky.
Příběh se odehrává ve Virgínii během války Severu proti Jihu. Stefanův otec se ujme vzdálené příbuzné Katherine, která osiřela. Stefan i jeho bratr Damon se do ní zamilují, ona je miluje oba. Stefan se s ní sblíží, ale brzy zjistí, že s Katherine není všechno v pořádku.
V městečku se po řadě záhadných úmrtí zvířat i lidí začne šířit panika, lidé se obávají upírů. Stefan se bojí, že za vším je Katherine.
Stefanův otec zorganizuje lov na upíry. Když zjistí, že jeho synové stojí na straně upírů, oba je zastřelí.
Zachrání je Katherinina komorná a oni si můžou vybrat - umřít, nebo se stát upíry.

Cena: 199.00 Kč


sci-fi

Tři stigmata Palmera Eldritche
/The Three Stigmata of Palmer Eldritch/
Dick, Philip K.

Nakladatel: Argo
Překlad: Emil Labaj
Obálka: Pavel Růt
Redakce: Lukáš Hurt, Miloš Urban, Milan Dorazil
Rok vydání: 2011
Počet stran: 236
Rozměr: 120 x 185
Provedení: paperback
Stav: nové vydání

Země se na počátku 21. století stává kvůli narůstajícím teplotám téměř neobyvatelnou. Lidé jsou odesíláni do mimozemských kolonií, kde se setkávají s podobně nehostinným prostředím. Jedinou cestou, jak alespoň na okamžik uniknout před zoufalou realitou, je kolektivní spirituální prožitek navozený pomocí nelegálních drog. Z daleké hvězdné soustavy se však vrací obchodník Palmer Eldritch a má pro pozemšťany nabídku: požitím jím dovezené substance se mohou stát stvořiteli a pány vlastních světů.

Román patří k Dickovým vrcholným dílům a v roce 1965 mu vynesl nominaci na prestižní cenu Nebula.

Cena: 258.00 Kč


sci-fi

Tristanská občanská válka 2
Kotouč, Jan

Nakladatel: Klub Julese Vernea
Obálka: Jan Patrik Krásný
Redakce: Egon Čierny
Rok vydání: 2011
Počet stran: 340
Rozměr: 110 x 180
Provedení: paperback

Planeta Tristan byla bezvýznamným světem uprostřed Kolonizovaného prostoru, o který nikdo nejevil větší zájem. To se změnilo, když se na Tristanu rozhořela občanská válka a rozpínavé Kasimirské císařství začalo jednu ze znesvářených stran podporovat. Na Tristan nyní míří tisíce dobrovolníků z celého sektoru Hirano, kteří tamější konflikt vnímají jako poslední možnost, jak zabránit kasimirské expanzi. V občanských válkách však není největší hrozbou nepřítel, ale ten, který se tváří jako přítel. To brzy pochopí zkušený admirál Sean Tyler, váhavá Vivian Evansová i mladý dobrovolník Michael Kowalski.

Cena: 262.00 Kč


sci-fi

Star Wars: Republikové komando - Trojitá nula
/Star Wars: Republic Commando - Triple Zero/
Traviss, Karen

Nakladatel: Egmont ČR
Překlad: Jana Zejmanová
Obálka: -
Redakce: Stanislav Kadlec, Alena Mrázová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 340
Rozměr: 105 x 175
Provedení: paperback

Po vypuknutí krvavých klonových válek na Geonosis se obě strany konfliktu ocitají v bezvýchodné situaci, z níž je mohou vysvobodit pouze elitní bojovníci, jako je jednotka Omega, komando klonů vybavené děsivými schopnostmi a smrtícím arzenálem...
Pro jednotku Omega, nasazenou hluboko v týle nepřítele, je to pořád tatáž rutina: sabotáže, špionáž a likvidace určených cílů. Když však Omegu naléhavě povolají na Coruscant, do nejčerstvějšího a nejnebezpečnějšího ohniska válečného dění, členové komanda zjistí, že nejsou jediní, kdo dokáže nečekaně zasáhnout nepřítele na citlivém místě.
Vše nasvědčuje tomu, že za nejnovější vlnou separatistických útoků stojí síť teroristických buněk operujících na hlavní planetě Republiky a řízených informátorem přímo z vojenského velitelství. Odhalení a likvidace tajného agenta separatistů uprostřed města plného civilního obyvatelstva si vyžádá zvláštní nadání a schopnosti. Ani jediští generálové ve velení, výpomoc jednotky Delta a jistého nechvalně proslulého klonovaného kapitána šance republikového komanda nezvýší. Navíc dobře vědí, že ačkoli úspěch jim vítězství v klonových válkách nezaručí, selhání znamená jistou porážku.

Cena: 299.00 Kč


komiks

Vějíř 2011
Smetana, Prokop - Andráši, Marek - Tale - …

Nakladatel: Kobuta
Obálka: Mešitka
Redakce: Michal Bezvoda, Daniel Řezníček, Michal Wokoun
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr:
Provedení: paperback

Vějíř již potřetí nabízí pohled do světa českého komiksu inspirovaného moderními japonskými trendy. Čeká na vás dvacet komiksů, které vám dají nahlédnout do světa fantazie svých tvůrců. Najdete zde příběhy pro romantické duše, komedie ztřeštěné i konverzační, napínavé akční spektákly a na své si přijdou též fandové scifi či fantasy. Každý autor svým osobitým stylem a vnímáním komiksové řeči přispívá k velké rozmanitosti sbírky, v níž tak můžete najít celou šíři dnešní české mangy.

Cena: 149.00 Kč


fantasy

Zabij mrtvé
/Kill the Dead/
Kadrey, Richard

Nakladatel: Polaris
Překlad: Petr Caha
Obálka: Chris McGrath
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 296
Rozměr: 135 x 205
Provedení: hardback

James Stark alias Sandman Slim se vyplazil z pekla, krvavě se pomstil za vraždu své dívky a při tom zachránil svět. Jenomže, co dál? Zdá se, že mu nezbývá než vzít mizernou práci lovce odměn a živit se stopováním a decimováním všech stvůr, za jejichž zabití mu zaplatí. Je to depresivní zaměstnání, ale zajišťuje mu peníze na pivo a cigarety, a on od života nic moc víc nečeká. Jenže v LA vždycky může být hůř.
Jako když do města přijde Lucifer, aby dohlédl na natáčení své filmové biografie a Starka si najme jako bodyguarda. Sandman Slim musí plavat mezi lidskými i nelidskými žraloky elity losangeleského podsvětí. To ještě než začnou ty vraždy. A než narazí na českou pornohvězdu, která - jak se brzy ukáže - není tak docela tím, čím se zdá být. A ještě před tím, než se zavraždění lidé začnou vracet a připojovat se k armádě zombií, která hrozí změnit svět i Starka navždy.
Smrt cení zuby. Život nestojí za nic. Když se to vezme kolem a kolem, v pekle nebylo zase tak zle.

Cena: 299.00 Kč


/sci-fi

Žáby v mlíku
Drnek, Jan

Nakladatel: Naše vojsko
Obálka: Jiří Pánek
Redakce: Jaroslav Šajtar, Alena Zatloukalová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 648
Rozměr: 165 x 235
Provedení: hardback
Stav: nové vydání

První kniha z cyklu Fantazie o jiné II. světové válce.

Mystifikace Jana Drnka se vrací do záři a října roku 1938, do zlomové doby, která osudově rozhodovala o dnešku. V období mnichovské dohody představovaly pojmy národ a republika klíčové hodnoty a rozhodování tehdejších politiku zřejmě nemalou měrou přispělo k devalvaci těchto nadřazených ideí v povědomí národa, který se pod tlakem okolnosti odvrátil od věcí vznešených k vlastnímu břichu. A přitom stačilo jen velmi málo aby..., kdyby...

Cena: 399.00 Kč


 

Přidat komentář