VYŠLO: Vyšlé knihy od 2. do 25. října 2011 1/2

VYŠLO: Vyšlé knihy od 2. do 25. října 2011 1/2

Článek od: Jan Pechanec - 09.11.2011

sci-fi

Agent JFK 06: Se smrtí v zádech
Žamboch, Miroslav

Nakladatel: Triton, E. F.
Obálka: Jan Doležálek
Redakce: Milena Matějková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 125 x 185
Provedení­: paperback
Stav: nové vydání

Virová pandemie, miliardy mrtvých, svět v rozkladu. Přirozená nákaza nebo importovaná technologie? K tomu jeden pravděpodobně mrtvý agent. Zjistit skutečnost, je úkol FF agentury. Military divize má o nebezpečnou misi enormní zájem, ale navzdory její snaze je jako průvodce půvabné specialistky, doktorky Lavassi, vyslán John F. Kovář. Stopy vedou do pralesů střední Evropy, přesněji na Moravu do svobodného městského státu Kopřivnice obklopeného divočinou kontaminovanou smrtelnými viry.
Zmizení agenta nebylo pouhou náhodou a Kovář se nedobrovolně zaplétá do hry místních mocných; intriky končí a na řadu přichází smršť olova. Je těžké přežít, ještě těžší ochránit doktorku Lavassi. A agent Kovář má jen omezené množství nábojů...
Svůj svět si musíme zasloužit.

Cena: 139.00 Kč

 


komiks

4 čertovské příběhy Čtyřlístku
Svitalský, Richard - Svitalský, Slavomír - Lamková, Hana - …

Nakladatel: Čtyřlístek
Obálka: Jaroslav Němeček
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 215 x 305
Provedení­: hardback

V knížce najdete čtyři zcela nové příběhy, tentokrát z čertovského, ba přímo pekelného prostředí. Všechny příběhy jsou ovšem laděny na veselou notu. V příbězích V zajetí pekla, Padlý anděl, O čertu Mlaskálkovi a Mikuláš v pekle, Čtyřlístek objeví, jaké netušené věci se dají s čerty podnikat, a že čerti, i když jsou povětšinou hloupí a dají se obelstít, nejsou vždycky tak zlí, jak si my, lidé, často namlouváme.

Cena: 250.00 Kč

 


sci-fi

Až včera dorazíš
/When You Reach Me/

Stead, Rebecca

Nakladatel: Argo
Překlad: Lenka Adamíková
Obálka: Nikkarin
Redakce: Martin Svoboda, Alexandra Švolíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 184
Rozměr: 150 x 210
Provedení­: hardback

Dvanáctiletá Miranda začne zničehonic zažívat spoustu podivných věcí. Nejdřív se s ní přestane bavit její nejlepší kamarád. Nebo to všechno snad začalo ještě dříve? Poté dostává zvláštní vzkazy se záhadným obsahem. Kdo je píše a odkud o ní všechno ví? Kam se ztratil náhradní klíč od bytu? Je opravdu možné cestovat časem? A kdo je ten šílenec na rohu, který vykřikuje něco o kapsabotě a knihasáčku? Miranda se vydává na napínavou cestu, během které do sebe začne všechno zapadat a na jejímž konci stojí fascinující odhalení.

Cena: 259.00 Kč

 


komiks

100 nábojů 5: Nezabiješ
/100 Bullets 5: The Counterfifth Detective/

Azzarello, Brian - Risso, Eduardo

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Petr Zenkl
Obálka: Dave Johnson
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 165 x 260
Provedení­: paperback

Má kšeft, ale ne ksicht.
Soukromý detektiv Milo Garett se probírá v nemocnici se zafačovaným obličejem. Pamatuje si jen, jak při autonehodě narazil hlavou do čelního skla svého vozu. Nyní však do nemocničního pokoje vchází návštěvník, představuje se jako agent Graves a předává Milovi kufřík s pistolí, stovkou nevystopovatelných nábojů a složkou s důkazy o tom, že jeho autonehoda byla kýmsi pečlivě připravena. Po propuštění z nemocnice se Milo, stále se zafačovanou hlavou, vydává po stopě. Čím dál víc ale tuší, že v případu něco nehraje, že předložené důkazy jsou možná zmanipulované. Milo má sice pošramocený obličej, nechce ale ztratit tvář, a tak v pátrání pokračuje dál, aniž by tušil, kam až ho zavede.

Cena: 399.00 Kč

 


sci-fi

Agent JFK 07: Hořící andělé
Žamboch, Miroslav

Nakladatel: Triton, E. F.
Obálka: Jan Doležálek
Redakce: Milena Matějková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 125 x 185
Provedení­: paperback
Stav: nové vydání

JFK má pocit že selhal a nepatří k těm, kteří zastávají heslo: On po tobě kamenem, ty po něm chlebem. Vrah, ať už agentů, nebo jiných lidí, musí být potrestán. Obklopen zkázou a smrtí, s přáteli, na něž se může spolehnout, urychleně staví nejmodernější vzducholoď, jakou kdy měl malý městský stát k dispozici a vyráží za pomstou. Vrahové prchají, ale JFK a jeho společníci - velitel kopřivnické armády Tomáš Prof a hlavní inženýr, technik a technolog Roman Krystal jsou neochvějní. V cestě jim stojí lovci otroků, celá impéria rodící se z hekatomb smrti, vzdušní korzáři, k tomu vichřice, tlakové níže a bouřkové fronty. O námraze, která dokáže srazit k zemi každou vzducholoď, nemluvě. Udržet se ve vzduchu je otázka života a smrti, protože dole číhá zhouba v podobě zmutovaných virů a ještě horších věcí. Vodík vybuchuje a z nebe se jako pekelný sníh snášejí sežehnuté ostatky mužů a jejich meče zničené žárem...
V jiném světě zatím komtesa de Villefort bojuje s hodinami smrti nezadržitelně tikajícími v těle agenta Kováře...
Svůj svět si musíme zasloužit!

Cena: 139.00 Kč

 


sci-fi

Behemót
/Behemoth/

Westerfeld, Scott

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Lumír Mikulka
Obálka: Keith Thompson
Redakce: Viola Lyčková, David Dvořák, Jana Semelková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 488
Rozměr: 150 x 235
Provedení­: hardback

Druhá kniha série Leviatan.

Pokračování steampunkového thrilleru Leviatan se odehrává v Osmanské říši. Behemót je nejdravější z umělých tvorů ve službách britského námořnictva. Dokáže jediným hltem spolknout nepřátelské bitevní lodě. Nyní, když se ocitli ve válce s velmocemi industriálů, ho darwinovci nutně potřebují. Deryn je dívka, která slouží převlečená za chlapce v britském letectvu. Alek je dědicem habsburské říše, skrývající se v převleku za prostého člověka. Když se ti dva sejdou na palubě vzducholodi Leviatan, doufají, že se jim podaří zastavit válku. Poté, co mírová mise vzducholodi skončí katastrofou, zjistí, že se ocitli sami na nepřátelském území, kde musí prchat před pronásledovateli. Alek i Deryn musí prokázat téměř nadlidské schopnosti, najít nové spojence a projevit nesmírnou odvahu, aby mohli čelit všemu, co na ně čeká v ulicích Istanbulu.

Cena: 369.00 Kč

 


fantasy

Lovec: Čas volby
/Menneskejageren: Et hjerte af sten?/

Kjar, Jan

Nakladatel: Pierot
Překlad: Aedit
Obálka: Jan Kjar
Redakce: Armine Artouni, Dana Štropová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 120
Rozměr: 140 x 205
Provedení­: paperback

Lukovi je právě 14 let. Městský šaman mu má přidělit místo mezi lovci a určit, ke kterému z nich půjde do učení, aby mohl vyrazit na svůj první lov. Luka čeká nepříjemné překvapení. V jeho srdci se skrývá lovec, který do města vůbec nepatří.
Luka se záhy zúčastní děsivého lovu, na kterém musí bojovat o vlastní život a vyzkoušet si, jak dokáže ovládat své nové schopnosti.
Dokáže Luka sám sebe ochránit? A umí se sžít s bytostí, která se skrývá v jeho srdci?

Cena: 159.00 Kč

 


horor

Černá krev
/Black Blood/

Pike, Christopher

Nakladatel: Daranus
Překlad: Marcela Nejedlá
Obálka: Shutterstock, Martin Šusta
Redakce: Veronika Králová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 176
Rozměr: 140 x 210
Provedení­: hardback

Upíři nemusejí vypadat děsivě. Síta je na první pohled obyčejná teenagerka, která se od svých vrstevnic liší snad jen neobyčejnou krásou a inteligencí. Málokdo ví, že už je jí pět tisíc let a že je posledním žijícím upírem...
Ve druhém díle slavného vampyristického cyklu se Síta ocitá v Los Angeles, kde řádí obávaný gang, který má na svědomí několik brutálních vražd. Síta zjistí, že šéf gangu Eddie Fender má podobné schopnosti jako ona a s hrůzou si uvědomí, že na světě možná není jediná svého druhu. Všechno nasvědčuje tomu, že se do hry vrátil muž, který měl být už mrtvý - obávaný a neporazitelný Jakša, jenž ze Síty před dávnými časy udělal upíra a nikdy si nepřestal činit nárok na její přízeň. Jenže Síta miluje někoho jiného a s krvavou minulostí hodlá skoncovat. Nezbývá než pustit se do zoufalého boje, v němž může zvítězit jen jeden.

Cena: 249.00 Kč

 


sci-fi

Číslo se smrťákem
Mostecký, Jaroslav

Nakladatel: Epocha
Obálka: Lubomír Kupčík
Redakce: Tomáš Němec, Blanka Kroupová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 110 x 165
Provedení­: paperback

Rozhrňte oponu, a potkáte vraha. Titulní povídka sbírky vám prozradí, co máte dělat, když vám jeho kroky přetnou cestu hned dvakrát v životě. Přiháněč mrtvých může být docela výnosné zaměstnání, avšak pouze za předpokladu, že v tom není nějaký háček. A je čiročirá hloupost pustit se do macerace agenta FBI, když se vám do toho připlete sněhurka, která se zrovna chystá snést vejce. A tím to ani zdaleka nekončí...

Cena: 149.00 Kč

 


komiks

Daredevil: Rok jedna
/Daredevil: The Man Without Fear/

Miller, Frank - Romita, jr., John

Nakladatel: Crew
Překlad: Martin D. Antonín
Obálka: John Romita, jr.
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 170 x 255
Provedení­: paperback

Vychoval ho svobodný otec - boxer, který již měl to nejlepší za sebou a čekala ho poslední šance uspět. Stála ho život. Mattovo dětství bylo poznamenáno týráním a krutými posměšky, jimiž ho zahrnovali jeho vrstevníci. Když ho navíc během záchrany starého muže připravila o zrak radioaktivní látka, doznal jeho život nelítostně nevratných změn. Jaké odměny se za své hrdinství dočkal? Nehoda posílila jeho zbylé smysly na neuvěřitelnou míru a díky nezdolné vůli a pronikavému intelektu se je naučil zaostřit a využít.
V příběhu původu Muže beze strachu naleznete lásku, bolest, zklamání i sílu. Staňte se svědky husarského kousku, který se povedl legendám komiksového odvětví Frankovi Millerovi a Johnovi Romitovi, jr.

Cena: 369.00 Kč

 


komiks

Daredevil: Muž beze strachu 2
/Daredevil: Man Without Fear 2/

Bendis, Brian Michael - Maleev, Alex

Nakladatel: BB art, Crew
Překlad: Tomáš Jeník
Obálka: Alex Maleev
Redakce: Jiří Pavlovský, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 384
Rozměr: 160 x 235
Provedení­: hardback

Na stránkách druhého dílu Bendisova Daredevila se rozehrává složitá partie, v níž nejde o nic menšího než o to, kdo se stane pánem Hell's Kitchen, na niž si brousí zuby dokonce i jakuza. Matt Murdock najde v nevidomé Mille Donovanové spřízněnou duši a jeho přátelé mají pocit, jako by zcela zapomněl, kým je. Bendis opráší dlouholeté daredevilovské stálice: věrného Foggyho Nelsona, Luka Cage, Petera Parkera, doktora Strange. Také ale přivádí na scénu Daredevilovy dávné nepřátele Owla a Bullseye. A hlavně, do hry se vrací Kingpin, jehož měli všichni téměř za mrtvého. Bendis nám naservíruje strhující, výpravný příběh, který jednou provždy vyřeší vztah mezi marvelovským Mužem beze strachu a mafiánským bossem, jenž vládne městu ocelovou pěstí.
Brian Michael Bendis vytvořil komiksovou sérii, která při vyprávění Daredevilových dobrodružství ve stylu pulp fiction využívá bohatou paletu postav a psychodrama Muže beze strachu a předkládá je čtenáři v neuvěřitelně pestrém a moderním podání. Bendis a kreslíř Alex Maleev vytvořili daredevilovskou sérii hodnou síně slávy. A po právu za ni získali Eisnerovu cenu za nejlepší dlouhodobou sérii.

Cena: 890.00 Kč

 


komiks

Death Note: Zápisník smrti 2
/Death Note 2/

Cugumi, Óba - Obata, Takeši

Nakladatel: Crew
Překlad: Anna Křivánková
Obálka: Takeši Obata
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 204
Rozměr: 115 x 175
Provedení­: paperback

Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

Cena: 189.00 Kč

 


horor

Dimiter
/Dimiter/

Blatty, William Peter

Nakladatel: Jota
Překlad: Naďa Funioková
Obálka: René Senko
Redakce: Milan Řepa, Petr Kovář
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 145 x 215
Provedení­: hardback

Děj příběhu o Dimiterovi, "agentovi z pekel", začíná v roce 1973 v Albánii. Státní policie se tam všemožnými, i těmi nejdrastičtějšími prostředky snaží získat nějaké informace od záhadného podezřelého cizince - Dimitera. Tomu se však podaří uprchnout a zároveň splnit své poslání.
Po nějaké době se začnou v jedné jeruzalémské nemocnici dít záhadné věci, pro které není logické vysvětlení a jež vyvrcholí řadou stejně nevysvětlitelných úmrtí. Jedná se o další výsledek Dimiterovy mise?
Souvisí události v Albánii s těmi jeruzalémskými? Podaří se jeruzalémskému detektivu Meralovi odhalit složité předivo temného případu?

Cena: 298.00 Kč

 


komiks

Dobytí Everestu
/Conquering Everest/

Helfand, Lewis - Tayal, Amit

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Jakub Novák
Obálka: Amit Tayal
Redakce: Magdaléna Jimelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 96
Rozměr: 150 x 240
Provedení­: paperback

Tenzing Norgay byl syn chudých tibetských přistěhovalců žijících v Nepálu, který toužil vidět svět. Jeho původ ho však předurčoval pouze do role sluhy. Edmund Hillary byl pokorný včelař z Nového Zélandu, který strávil své mládí sněním o velkém dobrodružství.
Tito dva muži se přes svůj různý původ sešli v roce 1953 u paty nejvyšší hory světa, Everestu. Hory tak nebezpečné a náročné, že ji do té doby nikdo nepokořil a mnozí z těch, kteří se o to pokusili, zaplatili za tuto výzvu životem. Norgay a Hillary se připojili k týmu průzkumníků rozhodnuti tentokrát vrchol dobýt. Jaká byla jejich cesta, plná nebezpečí číhajícím na každém kroku, s jakými nástrahami se museli potýkat a jak velké bylo jejich odhodlání a víra, aby nakonec dosáhli toho, co před nimi žádný člověk nedokázal?
V komiksovém zpracování přinášíme čtenářům od 8 let poutavé dobrodružství o velké touze, odvaze a odhodlání, které byly třeba k dobytí nejvyšší hory světa.

Cena: 169.00 Kč

 


horor

Doušek věčnosti
Neomillnerová, Petra

Nakladatel: Brokilon
Obálka: Koutmedia
Redakce: Robert Pilch, Zuzana Ľalíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 125 x 200
Provedení­: paperback
Stav: nové vydání

Tina Salo má problémů nad hlavu. Motorkáři, mezi něž patří skupina vlkodlaků, umírají při bouračkách jako na běžícím pásu. Gothel zuří, protože chce zpátky svého syna Kaye, a je přesvědčená, že jí ho chce Tina ukrást.
A co je ze všeho nejhorší, Tinin otec Dyre už není jen nepříjemnou součástí nočních můr, ale velice reálnou hrozbou ohrožující upírstvo v celé Evropě...

Cena: 238.00 Kč

 


sci-fi

Eifelheim
/Eifelheim/

Flynn, Michael F.

Nakladatel: Triton
Překlad: Zdeněk Uherčík
Obálka: Renata Brtnická
Redakce: Miroslava Karlíková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 424
Rozměr: 125 x 200
Provedení­: paperback

Před staletími zmizela z mapy Německa vesnice a už nikdy nebyla znovu osídlena. Tento fakt zaujal historika Toma a jeho přítelkyni, fyzičku Sharon. Tomův zájem hraničí až s posedlostí.
Podle vší logiky se měla vesnice dochovat, ale zanikla... Co bylo na Eifelheimu tak zvláštního, že úplně zmizel před více než šesti stovkami let?
Píše se rok 1348, otec Dietrich, vzdělaný ve vědách a filozofii, je knězem ve vesnici Oberhochwald, která se zanedlouho přejmenuje na Teufelheim (jméno bude během let zkomoleno na Eifelheim), kde černá smrt nabírá na síle. Dietrich se ke svému úžasu stane prvním prostředníkem mezi lidstvem a cizí rasou z jiného vesmíru, jejíž loď ztroskotala v nedalekém lese...

Cena: 359.00 Kč

 


sci-fi

Erebos: Hra, která zabíjí!
/Erebos/

Poznanski, Ursula

Nakladatel: Fragment
Překlad: Karolína Kousalová
Obálka: Christian Keller
Redakce: Jakub Šedivý, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 150 x 225
Provedení­: paperback

Na jedné londýnské škole si mezi sebou žáci začnou předávat podivné balíčky, jeden se nakonec dostane i ke zvědavému Nickovi. V balíčku je DVD s počítačovou hrou. Hrou napínavou, a hlavně velmi inteligentní. Proč o ní ale nikdo nesmí mluvit a hráči musí dodržovat přísná pravidla? Na druhou stranu jim hra dokáže splnit i ta nejtajnější přání. Pokud neposlouchají nebo se znelíbí poslovi se žlutýma očima, čeká je trest. Jak je ale možné, že hra o každém všechno ví a neuděluje hráčům úkoly jen ve hře, ale i v realitě? Co hra vlastně chce? A jak ji může Nick zastavit?

Cena: 299.00 Kč

 


Erotický komiks 2: Dějiny žánru v obrazech - Od sedmdesátých ler do současnosti
/Erotic Comics 2: A Graphic History From the 1970s to the Present Day/

Pilcher, Tim

Nakladatel: Volvox Globator
Překlad: Milan Stejskal
Obálka: -
Redakce: Petr Zenkl
Rok vydání: 2011
Počet stran: 192
Rozměr: 225 x 225
Provedení­: hardback

Undergroundový komisk a sexuální revoluce konce šedesátých let. 20. století byly tou roznětkou, která odpálila explozi erotického komiksového umění let sedmdesátých. Právě tímto obdobím začíná druhý díl antologie Erotický komiks, ve kterém nás Tim Pilcher seznámí s tím, jak se v následujících letech vyvíjel tento žánr v Evropě, Americe i v Asii. Dozvíme se o boomu erotického komiksu v Americe v polovině osmdesátých let, poznáme gayskou, lesbickou, bisexuální i transgenderovou komiksovou scénu, britské a evropské komiksové tvůrce od sedmdesátých let až po současnost a ke slovu se dostanou i oblíbené japonské hentai.

Cena: 599.00 Kč

 


sci-fi

Fimbul
Hejlová, Kateřina

Nakladatel: JaS
Obálka: Lenka Hejlová
Redakce: Jindřich Veselý, Věra Marušková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 200
Rozměr: 120 x 190
Provedení­: hardback

Zhoubná tříletá zima Fimbul zahalí Prahu a zbytek Evropy bělostným hábitem. Po slunci je veta, měsíc dávno zmizel za šedou oponou mraků. Zbyl jen mráz. V ulicích, lidských tvářích, srdcích. Mladý pár Eva a Petr, ve snaze vzkřísit lásku, která jako by zamrzala spolu s Vltavou, se vydávají do chaty v horách, kde prožili první intimní chvíle. Čím více se však propadají do moci přírody s celou její symbolikou, tím více si začínají uvědomovat, že zabloudili. Ztrácí se v čase i prostoru a jejich putování za láskou se mění v boj o přežití...

Cena: 199.00 Kč

 


komiks

Garfield krmí zvěř (č. 34)
/Garfield Feeds the Kitty (No. 35)/

Davis, Jim

Nakladatel: Crew
Překlad: Filip Škába
Obálka: Jim Davis
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 64
Rozměr: 210 x 295
Provedení­: paperback

Někdo praskne smíchy, někdo z přežrání, ale musíme tam všichni.

Je tlustý, líný, cynický a hlubokomyslný. Pořád nesnáší pavouky a pondělí. Pořád miluje lasaně a svého medvídka Pookyho. Pořád šikanuje Jona a Odieho, dva největší trouby pod sluncem. Nic se prostě nezměnilo - Garfield je pořád stejný. Tudíž i stejně vtipný a zábavný.

34. kniha sebraných Garfieldových stripů.

Cena: 99.00 Kč

 


komiks

Gossip Girl: Manga - Jen pro tvé oči 2
/Gossip Girl: The Manga - For Your Eyes Only 2/

von Ziegesar, Cecily - Baek, HyeKyung

Nakladatel: BB art
Překlad: Anna Školníková
Obálka: HyeKyung Baek
Redakce: Dana Packová, Mirka Pelnářová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 264
Rozměr: 145 x 210
Provedení­: paperback

Hrdinové se vracejí, aby při středoškolských studiích prožili nový příběh o Blair a Vanesse, z nichž se staly neobvyklé spolubydlící. Královna B spadla ze svého trůnu a skončila v Brooklynu, kde sdílí byt spolu s V. Zpočátku to bylo peklo, ale holkám se povedlo najít cestu, jak spolu vyjít! Jenomže z N a S je teď pár, takže B má zlomené srdce a zoufale touží po odplatě. Co se týče těchto slečen, jedno je jisté - pomsta se bude podávat horká!

Cena: 199.00 Kč

 


sci-fi

Grafomág 2: Nemoáry
Moudrý, Martin

Nakladatel: Leonardo
Obálka: Zuzana Handrychová
Redakce: Robert Pilch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 392
Rozměr: 110 x 160
Provedení­: paperback

Jmenuji se Martin Moudrý. Jsem autorem téhle knížky a současně jejím hlavním hrdinou. I když, hrdinou... Na začátku jsem švábí loutkou ve hře o dokonalost. Vydán Temnotě - nelidské bytosti z nepravděpodobné budoucnosti utopené v dešti - nemám zrovnasvětlé vyhlídky. Je jen jedna věc horší než šílená fanynka. Šílená fanynka vybavená moderní mučírnou. Ale jsou horší věci než bolest a horší místa než mučírny. Například moje mysl. A moje vzpomínky. Já si to totiž pamatuji, víte? Ty příběhy, kteréjsem napsal. Ty světy, které nemohly být. Toho kluka, který... Ale ne. Víc vám neřeknu. Vkročte do příběhu a poznejte pravdu - o mně, o vás... o všem. Nebo se pokuste zapomenout. Vážně je to jen na vás. Ale dřív, než se rozhodnete, pamatujte - občas nebývá možnost návratu, některé příběhy nejsou bezpečné a nevědomost...
Nevědomost je sladká.

Cena: 269.00 Kč

 


horor

Imaginární (ne?)přátelé: Hadrová Maggie
/Invisible Fiends: Raggy Maggie/

Hutchison, Barry

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Lumír Mikulka
Obálka: Jonny Duddle
Redakce: Karolina Medková, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 184
Rozměr: 135 x 205
Provedení­: hardback

Billy je hrozný surovec a drsňák. Kyleovi proto připadá skoro legrační, když zjistí, že Billyho imaginární přítel byla malá holka s panenkou jménem Hadrová Maggie.
Skoro, ale ne úplně.
Protože Hadrová Maggie je zpátky a chce si s Kylem zahrát na schovávanou. Kyle musí najít Billyho. Když se mu to nepodaří, Billy zemře...

Cena: 199.00 Kč

 


horor

Hororové povídky
Opatřil, Jan

Nakladatel: Akcent
Obálka: Kateřina Steidlová
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 184
Rozměr: 150 x 210
Provedení­: hardback

Deset hororových povídek z pera talentovaného autora Jana Opatřila připomíná svým stylem a zaměřením tvorbu Stephena Kinga v jeho Noční směně. Stejně čtivé, napínavé a strašidelné jsou i povídky českého autora, který dává zaznít hrůze i ve zdánlivě důvěrně známém prostředí.

Cena: 230.00 Kč

 


sci-fi

Warhammer 40 000: Horův vzestup
/Warhammer 40 000: Horus Rising/

Abnett, Dan

Nakladatel: Polaris
Překlad: Vojtěch Dušek
Obálka: Neil Roberts
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 352
Rozměr: 105 x 175
Provedení­: paperback

Po tisících let expanzí a konkvist je lidské Impérium na vrcholu. Císař, který dosáhl svého snu pro lidstvo, předá otěže moci svému vrchnímu veliteli Horovi a zamíří zpátky na Terru. Je ale Horus dost silný, aby ovládl svoje velitele a pokračoval v císařových velkých plánech, nebo dopustí, aby ho moc zkorumpovala?

Cena: 279.00 Kč

 


fantasy

Hrdinové
/The Heroes/

Abercrombie, Joe

Nakladatel: Polaris
Překlad: Olga Machačová
Obálka: Laura Brett
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 552
Rozměr: 130 x 200
Provedení­: paperback

O Černém Dowovi se říká, že zabil víc mužů, než zima, a na trůn Severu se vyšplhal po hoře lebek. Král Spojeného království nemíní s úsměvem přihlížet, jak leze ještě výš. Rozkazy byly vydány a vojska se plahočí severským blátem. Tisíce mužů se blíží k zapomenutému kamennému kruhu, bezcennému pahorku v naprosto nedůležitém údolí, a nesou si s sebou spoustu ostrého železa.
Šermířský mistr Bremer dan Gorst přísahal, že na tomto bojišti znovu získá svou ukradenou čest. Je tou představou tak posedlý a tak navyklý na zabíjení, že se nestará, kolik krve při tom prolije. I kdyby měla být jeho vlastní.
Prince Caldera čest nezajímá a už vůbec nemá v úmyslu se nechat zabít. Jediné, po čem touží, je moc a řekne jakoukoliv lež, použije každý trik a podrazí třeba všechny své přátele, aby jí získal víc. Alespoň dokud o ni nebude muset bojovat sám.
Curnden Dávič je poslední čestný muž na Severu a život válečníka mu nepřinesl nic než opuchlé klouby a pocuchané nervy. Už mu sotva záleží na tom, kdo zvítězí, chce jen dělat správné věci. Ale jak poznat, které to jsou, když svět kolem něj zmírá v plamenech?
Ve třech krvavých dnech bitvy rozhodnou o osudu Severu. Ale jelikož jsou obě strany prolezlé intrikami, hloupostí, řevnivostí a malichernou žárlivostí, je velmi nepravděpodobné, že o něm bude rozhodovat čistota srdce nebo i síla paží...

Cena: 379.00 Kč

 


sci-fi

Hvězdy, můj osud
/The Stars My Destination/

Bester, Alfred

Nakladatel: Laser-books
Překlad: Milan Žáček
Obálka: Chris Moore
Redakce: Tomáš Jirkovský, Helena Šebestová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 105 x 165
Provedení­: paperback
Stav: nové vydání

Sto sedmdesát dní se bezmocně vznášel v beztvaré temnotě a mrazu vesmíru. Sto sedmdesát dní bojoval o přežití. A teď je Gully Foyle, pomocný mechanik třetí třídy, u konce svých sil. A netuší, že on sám je nejcennější komoditou 25. století.
Představte si společnost, v níž je teleportace nedílnou součástí života. Na pozadí kulis a podmínek pro nás naprosto podivuhodných se odehrává klasický příběh křivdy a odplaty. Gully Foyle, rebel a lhář, ale přesto člověk vzbuzující sympatie, je hnán pomstychtivou posedlostí, která ho v průběhu děje změní v nejpozoruhodnějšího člověka ve Sluneční soustavě.

Cena: 239.00 Kč

 


fantasy

Chrám větrů
/Temple of the Winds/

Goodkind, Terry

Nakladatel: Classic
Překlad: Martin Stočný
Obálka: Raphael Lacoste
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 600
Rozměr: 150 x 215
Provedení­: hardback
Stav: nové vydání

Richard Rahl s Mečem pravdy v ruce bojoval se samotnou smrtí. Přichází bránit lid D'Hary. Ale tentokrát mocí posedlý císař Jagang staví proti Richardovi rychlého a neúprosného nepřítele - mystickou smrtelnou nákazu, která jakoby vražedným seknutím kosy zabíjí tisíce nevinných obětí po celé zemi.
V boji proti Jagangovi Richard se svou milovanou Kahlan Amnellovou musí riskovat všechno, aby odhalili zdroj strašlivé nákazy - kouzlo zapečetěné po tři tisíciletí v Chrámu větrů.
Ale když proroctví vrhne stín zrady na jejich poslání a hrozí, že je zničí, musí Richard přijmout Pravdu a najít způsob, jak zaplatit cenu, kterou větry požadují... jinak on i jeho svět navždy zmizí.

Cena: 389.00 Kč

 


horor

Upíří deníky: Stefanovy deníky - Chuť krve
/The Vampire Diaries: Stefan's Diaries - Bloodlust/

Smith, L. J.

Nakladatel: Fragment
Překlad: Milena Hordinová
Obálka: -
Redakce: Helena Klečková, Dana Sýkorová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Rozměr: 115 x 185
Provedení­: paperback

Stefan s Damonem utekli svým pronásledovatelům v Mystic Falls a vlakem se vydali do New Orleans. Damon odmítl živit se lidskou krví a nakonec Stefana opustil. Stefan potkal skupinu upírů, kteří ho naučili jak přežít a nezabíjet při tom lidi. Damona zajal majitel cirkusu a udělal z něj výnosnou atrakci. Když ho chtěl Stefan vysvobodit, padl do zajetí i on. K útěku jim pomohla dívka, do které se Stefan zamiloval, ale zaplatila za to životem. Po velké hádce se oba bratři zase rozešli a Damon opustil New Orleans.

Cena: 199.00 Kč

 


Jak se státi Zombie
/How to Be a Zombie/

Valentino, Serena

Nakladatel: Slovart
Překlad: Jana Hejná
Obálka: Scott Erwert
Redakce: Helena Kučerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 144
Rozměr: 155 x 200
Provedení­: hardback

Praktický průvodce pro každého, kdo má zálusk na mozky. Tahle úžasně šílená kniha ti nabízí vhled do světa Zombií a provede tě jím od prvního kousnutí po poslední spočinutí, včetně: Návodu, jak v nemrtvé podobě zapadnout doma, v práci i ve škole. Tipů na oblékání odporně mokvající zrůdy, jíž jsi. Odpovědi na otázku, jestli jsou mozky opravdu tou nejchutnější zombíkovskou lahůdkou.
Nech se kousnout. Nech si vyhřeznout vnitřnosti. Staň se Zombie.

Cena: 299.00 Kč

 


horor

John Sinclair 470: Hadí kouzlo
/John Sinclair 420: Aibons Schlangenzauber/

Dark, Jason

Nakladatel: Moba
Překlad: Marek Küchler
Obálka: Vicente Ballestar
Redakce: Lucie Klusková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 52
Rozměr: 155 x 220
Provedení­: paperback

Neuvěřitelné a záhadné příběhy - vrchní inspektor Scotland Yardu John Sinclair svádí ať už sám, či i s pomocí svých přátel nerovný boj se zlem a nadpřirozenými silami.

Cena: 37.00 Kč

 


komiks

Jonáš Fink 1: Dětství
/Jonas Fink 1: L'enfance/

Giardino, Vittorio

Nakladatel: Nakladatelství XYZ
Překlad: Jiří Žák, Katrin Kroutilová
Obálka: Vittorio Giardino
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 56
Rozměr: 210 x 295
Provedení­: paperback

Komiks Jonáš Fink 1: Dětství, je prvním ze tří dílů, vypravující příběh mladého Čechoslováka mezi lety 1950-1968 a dále. Jako Josef K., také Jonáš F. bloumá pražskými ulicemi. Město však není Praha Kafkova, ale šedivá Praha za časů Stalina. Události, které Giardino vypráví, začínají v srpnu 1950. V půl páté ráno vtrhne policie do Finkovic domu a zatkne doktora Artura, Jonášova otce. Od tohoto momentu autor očima chlapce líčí hrůzy a utrpení stalinismu. Komiksový způsob vyprávění je nemilosrdný a proto tak výstižný.

Cena: 249.00 Kč

 


komiks

Komiksfest! Revue 05/2011
Carré, Lilli - Woynarowski, Kuba - Estes, Max - …

Nakladatel: Seqence, Labyrint
Obálka: Kuba Woynarowski
Redakce: Jana Fantová, Joachim Dvořák, Eva Nečasová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 96
Rozměr: 200 x 285
Provedení­: paperback

V tomto novém čísle najdete celý tucet kreslených příběhů. Např.: ukázku z alba The Lagoon rodačky z L. A. Lilli Carré, na ostří nože vybroušenou "norskou" detektivku beze slov Maxe Estese či grotesku odkazující k pohádce Panna a Netvor Švýcara Konrada Becka. Motivcarrecarry na obálce pocházejí z práce Kuby Woynarowského, kterého jsme objevili v polské Poznani. Ve spolupráci s grafickým ateliérem DRAWetc. na loňském festivalu KF! jsme vyhlásili soutěž "Čekárna" o nejlepší komiksový scénář na dané téma. Co všechno se může stát při čekání - na doktora, na vlak, na slávu, na partnera, na život či na smrt. Porotou vybrané tři nejlepší scénáře vizuálně zpracovali Václav Šlajch, Karel Jerie a výtvarník Ticho762. Povídku inspirovanou slavným eskapistou Houdinim nakreslil Vojtěch Šeda a na legendární cestovatelskou dvojici H&Z si vzpomněla Tereza Tydlitátová. Komiks je úžasné médium a má tolik podob, že si v něm může každý něco nalézt. Užijte si to!

Cena: 150.00 Kč

 


horor

Krásní mrtví: Arizona
/Beautiful Dead: Arizona/

Maguire, Eden

Nakladatel: Fragment
Překlad: Edita Drozdová
Obálka: -
Redakce: Helena Škodová, Lucie Mikešová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 272
Rozměr: 115 x 185
Provedení­: paperback

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím.
Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?
Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti.
Je to už skoro rok, co se Arizona utopila v Hartmannově jezeře. Podle všeho (a všech) to byla sebevražda... Opravdu? Opravdu by se ta silná, sebevědomá Arizona, suverénní, nepřístupná kráska z ellertonské střední školy utopila v jezeře? Darina musí Arizoně pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi. Ale neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží...

Cena: 199.00 Kč

 


fantasy

Lantuin: Svítání osudu
Jiříčková, Barbora

Nakladatel: Lika Klub
Obálka: Barbora Jiříčková
Redakce: -
Rok vydání: 2011
Počet stran: 248
Rozměr: 145 x 205
Provedení­: hardback

Vstupte s námi do světa, kde se probouzí mocná stará síla, ukrytá v Modrém ohni. Světa, který je možná všude kolem nás.
Co se stane, když se osud zmýlí? Ta zdánlivá chyba rozpoutá smršť událostí. Nechte se unášet příběhem dětí, které objevují nový svět pod ochranou ifelionů, bytostí z jiného rozměru. Poznejte, co je rip-tide, nebezpečná hra, do které se jen ti nejstatečnější malí bojovníci odváží vstoupit a jen ti nejlepší zvítězí. Prožijte příběh odvážné Skye, lehkovážného Willa, záhadného Twillyho a rozverného hackera Nicka. Odhalíte činnost tajemné Organizace, která bdí nad rovnováhou světa. Seznamte se s Lantuin. V sázce je víc, než se zdá.

Cena: 249.00 Kč

 


komiks

Leonardo 2: Leonardo je pořád génius
/Léonard 2: Léonard est toujours un Génie/

De Groot, Bob - Turk

Nakladatel: Albatros Media - CooBoo
Překlad: Richard Podaný
Obálka: Turk
Redakce: Ondřej Müller, Lubomír Kuba
Rok vydání: 2011
Počet stran: 48
Rozměr: 210 x 295
Provedení­: paperback

Leonard patří k nejoblíbenějším frankofonním komiksům, a to nejen díky geniálnímu vynálezci, který v lecčems paroduje skutečného Leonarda da Vinciho i všechny další potrhlé, potřeštěné a excentrické vynálezce a vědátory, ale i díky svým neméně geniálním tvůrcům, kreslíři Turkovi a scénáristovi Bobu de Grootovi. Leonardo je pořád génius je chronologicky druhý sešit vycházející v této sérii, v němž ke slovu přicházejí i další dva oblíbení hrdinové - kočka a její kamarádka myš.

Cena: 149.00 Kč

 


horor

Lovkyně snů: Procitnutí
/Wake/

McMann, Lisa

Nakladatel: Fragment
Překlad: Čeněk Matocha
Obálka: iStockphoto, Kamila Flonerová
Redakce: Helena Klečková, Daruše Singerová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 216
Rozměr: 115 x 185
Provedení­: paperback

Sedmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů, zejména pokud ten, komu se zdají, někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by jí a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...

Cena: 179.00 Kč

 


komiks

Lucifer: Flirtování se zatracenými
/Lucifer: A Dalliance with the Damned/

Carey, Mike - Ormston, Dean - Gross, Peter - …

Nakladatel: Netopejr
Překlad: Štěpán Kopřiva
Obálka: Christopher Moeller
Redakce: Tomáš Drahoš
Rok vydání: 2011
Počet stran: 160
Rozměr: 170 x 260
Provedení­: hardback

Dekadence je víc než božská - je absolutně démonická.
Jen několika bytostem se v dějinách podařilo obrátit nepřízeň osudu ve svůj prospěch tak úspěšně a v takových rozměrech, jako se to povedlo Luciferovi, bývalému oblíbenci Nebe a penzionovanému vládci Pekla. Poté, co otevřel bránu sféry mimo naši realitu, se mu ji nejen zdařilo ubránit před nevítanými návštěvníky, ale také díky ní vyšachoval ze hry své andělské soukmenovce a přitom si splnil svůj největší sen - stvořit nový vesmír se sebou samotným v roli Boha.
A teď, zatímco Lucifer pracuje ve své nové rajské zahradě, jsou hybateli dalších plánů a spiknutí především ti, které zanechal ve starém světě - především v Pekle, kde nižší šlechta, vládci zatracených, hraje lidskou maškarádu a doufá, že využije moc jitřního knížete ke svým ďábelským záměrům.
Škoda, že jenom pár z nich dokáže vidět rozměr síly, s níž si zahrávají - a výši sázek, které jsou  v banku.

Comicbook Lucifer: Flirtování se zatracenými obsahuje sešity 14-20 pravidelné comicsové série Lucifer nominované na Eisnerovu cenu, které přinášejí čtenářům další dobrodružství prince temnoty započatá v přelomové sérii Neila Gaimana Sandman.

Cena: 499.00 Kč

 


sci-fi

Malý bratr
/Little Brother/

Doctorow, Cory

Nakladatel: Triton
Překlad: Aleš Heinz
Obálka: Yuko Shimizu
Redakce: Robert Tschorn, Dana Veselá
Rok vydání: 2011
Počet stran: 360
Rozměr: 125 x 200
Provedení­: paperback

Sedmnáctiletý Marcus alias w1n5t0n je přesvědčený, že zná všechna pravidla hry - a finty, jak je obejít. Je chytrý, pohotový a vyzná se v dnešním sesíťovaném světě, takže si lehce poradí i s vlezlým špiclováním své střední školy.
Jednoho dne se mu svět obrátí vzhůru nohama - vyrazí s kamarády za školu a před jeho očima dojde k teroristickému útoku na San Francisco. A protože zrovna byli ve špatnou chvíli na špatném místě, ocitnou se v moci Ministerstva vnitřní bezpečnosti, které je obratem uklidí do tajné věznice k několikadenním nevybíravým výslechům.
Když je konečně propustí, zjistí Marcus, že se jeho město změnilo v policejní stát, kde se s každým zachází jako s potenciálním teroristou. Nikdo by mu neuvěřil, co se stalo, a tak mu zbývá jediné: vyřídit vnitřní bezpečnost vlastními silami.
Dokáže dospívající hacker vyhrát nad úřady, které se vymkly kontrole?

Cena: 279.00 Kč

 


komiks

Moby Dick: Bílá velryba
/Moby Dick/

Melville, Herman - Stahlberg, Lance - Singh, Lalit Kumar

Nakladatel: Grada Publishing
Překlad: Šimon Jimel
Obálka: Lalit Kumar Singh
Redakce: Magdaléna Jimelová
Rok vydání: 2011
Počet stran: 88
Rozměr: 150 x 240
Provedení­: paperback

Bylo to posedlost, která je mohla všechny připravit o život...
Díky komiksovému provedení se můžete vypravit na nebezpečnou honbu za bílou velrybou, kterou ve svém známém románu Moby Dick tak poutavě popsal americký spisovatel Herman Melville. Za studené prosincové noci přijíždí z Manhattanu na severo-východní pobřeží Ameriky mladý muž jménem Izmael, aby se nechal najmout na velrybářskou výpravu. Před vyplutím je varován neznámým chudákem, že pokud se bude plavit pod velením kapitána Achaba, nikdy se z plavby již nemusí vrátit. Toto náhodné setkání je pouze začátkem Izmaelova nebezpečného dobrodružství. Jak dopadne plavba posádky lodi Pequod za bílou velrybou? Jde skutečně pouze o velrybářskou výpravu s obchodním účelem, nebo je kapitán Achab posedlý nenávistí a pomstou, které ho vedou do bezhlavého boje s obrovskou mořským zvířetem?

Cena: 159.00 Kč

 


horor

Milenec jen můj
/Lover Mine/

Ward, J. R.

Nakladatel: Baronet
Překlad: Jana Pacnerová
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Marie Hošková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 640
Rozměr: 125 x 200
Provedení­: hardback

Upírské Bratrstvo černé dýky se rozrůstá o dalšího bojovníka. John Matthew musel urazit dlouhou cestu, než byl nalezen mezi lidmi, kteří nepoznali jeho upírskou podstatu, stejně jako si jí nebyl vědom on sám. Nikdo však nezná ani jeho minulost, ani jeho pravou identitu.
Osobní msta zavede Johna do nejzuřivějších bojů. A když se jeho spolubojovnice Xhexania ocitne v ohrožení, vkládá do jejího osvobození celé srdce. Xhex, kterou John přitahuje, však nechce podlehnout citům, protože právě ztratila milence, ale osud ukáže, je jejich spojení nevyhnutelné.

Cena: 369.00 Kč

 


fantasy

Modrá luna čarodějů, rudý měsíc války
Dobiáš, Jan

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Janina Strnadová
Redakce: Michael Bronec, Jana Kopečková, Zuzana Kupková
Rok vydání: 2011
Počet stran: 392
Rozměr: 105 x 165
Provedení­: paperback

Svět, který za nocí osvětlují dva měsíce - modrý a rudý - se podobá středověké tapiserii.
Má množství dějových linek - a každou barvitou. Má množství barevných střípků a detailů - jež se nakonec čtenáři spojí do jednoho velkolepého plátna.
Je to klasická fantasy, a přece není!
Postavy pod maskami archetypů jsou až příliš živé, jejich prožitky občas až příliš bolestivé. Potkáte zde vedle válečníků a čarodějů i kamenné obry - i draky! - a přece nemáte pocit, že tahle setkání jsou pro děj jediná rozhodující.
O čem že to celé vlastně je?
Je to jako hádanka.
Abyste ji rozluštili, musíte si knihu přečíst...

Cena: 235.00 Kč

 


fantasy

Mršina
/Roadkill/

Thurman, Rob

Nakladatel: Fantom Print
Překlad: Anna Janovská
Obálka: Chris McGrath
Redakce: Libor Marchlík, Jiří Popiolek
Rok vydání: 2011
Počet stran: 256
Rozměr: 150 x 210
Provedení­: hardback

Kdysi, když Kal a jeho bratr Niko pracovali na případu, je stará cikánská královna pořádně podrazila. Sotva se z toho dostali živí. A hádejte, kdo se najednou objevil teď, když se jejich detektivní agentuře moc nedaří, a nabízí jim práci.
Stará cikánka chce, aby našli ukradenou rakev. Kal by jí raději do nějaké pomohl, ale v téhle rakvi je zavřené zlo známé jako Mor světa - a Černá smrt proti němu vypadá jako vzpomínka na nedělní piknik.
Jenže zloděj už zmizel z města, a tak se bratři musí vydat na cestu. A jestli budou mít hodně velké štěstí, možná se z ní i vrátí zpátky.

Cena: 249.00 Kč

 


fantasy

Mrtví muži netančí
Linc, Míla

Nakladatel: Straky na vrbě
Obálka: Jana Šouflová
Redakce: Michael Bronec
Rok vydání: 2011
Počet stran: 304
Rozměr: 105 x 165
Provedení­: paperback

Tři muži: Meyrink, který býval nejlepším lovčím, ale smůla se mu lepí na paty; Joachim, který býval žoldnéřem, než přišel o ruku a stal se z něj mrzák; Volkan, který býval člověkem, jenže v okamžik smrti jej třikrát prokleli a on měl na výběr - buď navěky tančit na obloze s kostlivci, nebo kráčet na rozhraní života a smrti jako posel Smrti.
Život na okraji Černého hvozdu je kořeněn smrtí a do jeho nitra by se lidé raději neměli ani snažit pohlédnout. Přesto se tam tito tři muži vydají; každý ovšem s jiným záměrem...

Cena: 215.00 Kč

 


horor

Mrtví v rodině
/Dead in the Family/

Harris, Charlaine

Nakladatel: Baronet
Překlad: Ludmila Havlíková, Tomáš Havlík
Obálka: Martina Kysucká
Redakce: Josef Frais
Rok vydání: 2011
Počet stran: 320
Rozměr: 125 x 200
Provedení­: hardback

Sookie Stackhouseová se po válce víl, ve které utrpěla vážná zranění a ztratila své blízké přátele, cítí nešťastná a kypí v ní zlost.
Jediným světlým bodem v jejím životě je láska k upírovi Ericu Northmanovi. Ten je však, právě kvůli svému vztahu se Sookie, pod přísným dohledem nového krále upírů a jeho zmocněnce Victora.
Další starosti působí mladé servírce smečka vlkodlaků, kteří se teprve nedávno přiznali ke svému utajovanému dvojímu životu a jejichž komunitou zmítají vnitřní spory.
Největší nebezpečí však Sookie hrozí ze světa víl. Všechny cesty do jejich říše jsou po válce uzavřeny, ale někteří její obyvatelé uvízli v lidském světě. A jeden z nich se na Sookie velice zlobí...

Cena: 259.00 Kč

 


horor

Muka
/Torment/

Kate, Lauren

Nakladatel: Euromedia Group - Knižní klub
Překlad: Jana Jašová
Obálka: Fernanda Brussi Gonçalves
Redakce: Daniela Řezníčková, Petra Diestlerová, David Dvořák
Rok vydání: 2011
Počet stran: 328
Rozměr: 130 x 205
Provedení­: hardback

Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...

Cena: 249.00 Kč

 


horor

Na vrcholu
/Succubus On Top/

Mead, Richelle

Nakladatel: Domino
Překlad: Katrin Chýlová
Obálka: Gene Molica
Redakce: Karin Lednická, Hana Pernicová, Martin Pěch
Rok vydání: 2011
Počet stran: 288
Rozměr: 130 x 205
Provedení­: paperback

Že láska bolí, to ví Georgina Kincaidová lépe než kdokoli jiný. Miluje talentovaného spisovatele Setha, ale kdyby ho třeba jen políbila, vysaje z něj život. Není divu, že se tím trápí - tím spíš, že Seth její city opětuje. Ona je však sukuba, a jako taková čerpá sílu z mužů, kteří podlehli jejímu kouzlu.
Samozřejmě, schopnost libovolně měnit vzhled i nesmrtelnost jí mohou běžní smrtelníci jen závidět, navíc nedávno složila slib, že bude svou práci sukuby vykonávat co nejsvědomitěji, ale jí zkrátka přijde nespravedlivé, že právě ona - nadpřirozená svůdkyně - nemůže navázat milostný vztah s člověkem, který ji má rád přesně takovou, jaká je.
A jako by toho ještě nebylo dost, musí Georgina začít řešit i jiné trable než zapovězený milostný život. Nad Seattlem se totiž opět stahují mračna a děje se cosi podivného, co zasahuje nejen nesmrtelné bytosti, ale i obyčejné lidi: Georginin kolega a kamarád se zčistajasna chová nějak divně, a ona se nemůže zbavit dojmu, že za tím stojí mnohem víc než jen přemíra vypitého kafe...

Cena: 249.00 Kč

 


komiks

Naruto 2
/Naruto 2/

Kišimoto, Masaši

Nakladatel: Crew
Překlad: Jan Horgoš
Obálka: Masaši Kišimoto
Redakce: Jiří Pavlovský, Filip Gotfrid
Rok vydání: 2011
Počet stran: 208
Rozměr: 110 x 175
Provedení­: paperback

Naruta, Sasukeho a Sakuru čeká největší úkol jejich života - začít spolupracovat jako tým. Pokud mají přežít, musí se naučit bojovat společně a ne každý sám za sebe nebo dokonce proti sobě. A budou si muset pospíšit. Právě dostali svou první misi. Zdánlivě jednoduchou, ale ve světě nindžů není nic takové, jak se zdá!

Cena: 179.00 Kč

Přidat komentář