PR+SOUTĚŽ: Fragment hledá autora bestselleru – třetí ročník

Článek od: Anonym - 02.01.2013

Fragment hledá autora bestselleru – třetí ročník literární soutěže pro veřejnost právě odstartoval!

PRAHA, 2. ledna 2013 – Všichni amatérští psavci, pozor! Je tu další, v pořadí už třetí možnost představit se v soutěži Hledá se autor bestselleru a získat tak přízeň nakladatele, odborné poroty i veřejnosti. Zúčastnit se může každý dosud nepublikovaný autor. Nakladatelství Fragment přijímá soutěžní příspěvky, které musí splňovat žánr moderní pohádky pro dospělé a rozsah 10 až 25 normostran, do 28. února tohoto roku. Nejlepších pět prvotin vyjde na jaře ve společné e-knize. Výtěžek z jejího prodeje věnuje Nakladatelství Fragment na konto Centra Paraple.

„Od soutěže si slibujeme objevení nových talentů. Hodně takových netuší, jak na sebe v branži upozornit. Projekt Hledá se autor bestselleru umožňuje každému porovnat se s konkurencí a získat zpětnou vazbu odborníků i čtenářů, kteří nepatří do kategorie rodina a přátelé,“míní Pavel Nýč, spolumajitel Nakladatelství Fragment. Jednou z cen pro pět vítězů je vydání elektronické publikace s jejich pěti nejvýše umístěnými příběhy. Některé účastníky soutěže však mnohem víc motivuje šance vstoupit do světa knižního trhu a navázat s nakladatelem delší spolupráci. Stejně, jako se to povedlo vítězi prvního ročníku soutěže Jiřímu Drašarovi, autorovi povídkové knihy Cesta ohněm.

Oproti minulým letům, kdy se hodnotily povídky, musí tentokrát soutěžní příspěvek splňovat kritérium žánru „moderní pohádka pro dospělé čtenáře“ a objemu textu 10 až 25 normostran.„Téma je libovolné, důležité je dodržení žánru a rozsahu. Při současném boomu sci-fi a fantasy jsme ve Fragmentu všichni moc zvědaví, jaké zajímavé náměty moderní dospělácké pohádky k nám dorazí. Pro mě je to třeba série Hvězdných válek,“dodal s úsměvem Pavel Nýč. Všechny důležité informace o soutěži včetně podrobných pravidel a přihlašovacího formuláře naleznou zájemci na www.hledaseautor.cz nebo facebookové stránce Hledá se autor bestselleru.

Během dvou týdnů po ukončení zasílání pohádek vybere Nakladatelství Fragment patnáct nejlepších příspěvků, jejichž první třetinu zveřejní na webu soutěže. Od té chvíle začne několikadenní hodnocení veřejnosti a odborné poroty, kterou tvoří kulturní redaktoři Kateřina Farná z Práva, Klára Kubíčková z Mladé fronty, Petr Fischer z České televize a Stanislav Šulc z E15.

U deseti nejoblíbenějších povídek bude následně odkryta druhá třetina textu. Opětovné hlasování novinářské poroty společně s míněním návštěvníků webu pak určí prvních pět soutěžících, jejichž příběhy vyjdou na jaře 2013 v souborné elektronické publikaci. „Hlasování na webu soutěže je veřejné, každý může z jedné IP adresy hlasovat pouze jednou, a to pro pět pohádek, které by rád viděl v knize. Není v našich silách zabránit hromadnému přísunu hlasů jedné pohádce od autorových přátel ze sociálních sítí, proto jsou hlasy veřejnosti a odborné poroty na stejné úrovni a vítěze určí až vážený průměr mínění obou táborů,“upřesnil průběh konečného hodnocení Pavel Nýč.

Přidat komentář