LITERATURA: Čtení na víkend 8

Článek od: Marta Novotná - 03.05.2013

Velký rozvod nebe a pekla -  C. S. Lewis 

Na začátek něco trochu složitějšího. Letopisy Narnie jistě nemusím představovat. Co takhle zkusit od jejich autora něco trochu jiného?! Vydejme se na pouť autobusem ze smutného, prázdného města k obrovské pláni, a pak dál až k horám. Kdo z cestujících cestu zvládne a kdo se radši vrátí do temného bezpečí opuštěného městského bludiště?!

Mort - Terry Pratchett

Příběhy z Úžasné Zeměplochy zná každý. Jaká jsou vaše nejoblíbenější? S Hlídkou, Mrakoplašem či snad Toničkou? U mě vede rozhodně Smrť. A tak vám doporučím ke čtení první knihu, která o něm vyšla. Seznámíte se s jeho říší, pomocníkem Mortem a adoptivní dcerou Ysabell. Díky učedníkovi Mortovi si Smrť může vzít dovolenou a pokusit se zapomenout alespoň něco, jelikož jinak si pamatuje vše, co se stalo nebo má stát. Ovšem ukáže se, že svěřit ukončování životů Mortovi, nebyl až tak dobrý nápad.

Věčný oheň  - Andrzej Sapkowski 

Uzounká knížečka, již zvládnete přečíst i mezi záplavami skript a maturitních otázek. Jedná se o první vydání povídek Hranice možností, Střípek ledu a Věčný oheň o zaklínači Geraltovi, čarodějce Yennefer a trubadúrovi Marigoldovi. V první potkáte zlatého draka, který chce vlastně jen přežít, v druhé nahlédnete na soužití Geralta a Yennefer a ve třetí se dozvíte, kdo je doppler, a jak vám může znepříjemnit život. Povídky jsou plné vtipu, ale i vážných okamžiků.  A všechny se čtou se čtou se zatajeným dechem.

Přidat komentář