Editorial: Vyasfaltovaný Sarden

Článek od: Martin Stručovský - 22.06.2014

Červen se nesl především ve znamení velkých veder a krátkých šortek. Naštěstí ale úmorné počasí nakladatelům nezabránilo vydat celou řadu knih – dočkali jsme se třeba úplně nového příběhu Batmana nebo westernové fantasy Jindřicha Rohlíka Země bez zákona. Filmové fanoušky potěšila jistě akční sci-fi Na hraně zítřka s Tomem Cruisem v hlavní roli. A seriáloví fanoušci pak zamáčkli slzu, protože skončila další řada Hry o trůny. Radují se ale oddaní čtenáři Zaklínače, protože nakladatelství Leonardo se snaží jít s dobou a začíná s elektronickou podobou tohohle miláčka. A berou to hezky od podlahy. Zkrátka kola fantastiky se točí vesele dál.

Ani na Sardenu jsme nezaháleli. Kromě tradiční kupy recenzí jsme vám nabídli sice jen jeden rozhovor, ale o to větší radost z něj mám. Protože považte – vyzpovídat spisovatele jako je Mark Hodder, to už je fakt úspěch. Ale abych neblbnul počty – už zítra se můžete těšit na rozhovor se zmíněným Jindřichem Rohlíkem. A pokud budete hodní, dočkáte se příští týden ještě jednoho rozhovoru. A soudě podle té úžasné čtenosti, kterou z vaší strany pozorujeme, usuzuji, že rozhovor skutečně dostanete. A když už jsem u té čtenosti – mám opravdu radost, že vás zaujaly i povídky, takže už teď vám mohu říct, že minimálně jedna ještě letos bude. Moc vám touto cestou děkuji, pro mě a především autory povídek to moc znamená a ukazuje to, že to má smysl.

A jelikož fantastikou žijeme každý den, každou minutu… prostě pořád, změnili jsme Sardenu po dlouhé době vzhled. Petr Šimčík ho pořádně vyasfaltoval, čímž upozorňujeme na blížící se třetí nakladatelský počin Walker & Volf audio vydavatelství. Řeč je samozřejmě o Asfaltu Štěpána Kopřivy, který už stačil za ty dlouhé roky od vydání mezi čtenáři pořádně zkultovnět. Pokud jste s tímto fenoménem ještě neměli tu čest, doporučujeme třeba zmíněnou audio knihu. Věřte mi, že v podání znamenitého narátora Ludvíka Krále má Asfalt úplně nový rozměr.

Když už jsem zmínil to, že žijeme fantastikou… dorazte na Festival Fantazie do Chotěboře. Poznáte spousty spřízněných lidí a budete moct pokecat o všem, s čím si s „normálními“ lidmi normálně nepokecáte. Třeba o Asfaltu nebo Hře o trůny.

My tam někde taky budeme. Kecat a vychutnávat si dobře vychlazené pivo.

Krásný zbytek června přeje

 

Martin Stručovský

Šéfredaktor

 

Komentáře

K Asfaltu mám zcela jedinečný vztah, protože to byla první kniha, která mě po dlooouhé, ale opravdu dloouhé době přinutila něco napsat. Na dnes již neexistujícím webu Pevnosti mi tuhle extra knihu někdo doporučil, respektive tam o ní kdekdo pořád mluvil v samých superlativech, až jsem nedokázala odolat. A to bytostně nesnáším násilí a vulgární mluvu!!! Ovšem ani to mi nezabránilo tu pekelnou jízdu dočíst až dokonce a náramně si to užít:-) Kdybych byla bývala věděla předem, do čeho jdu, asi bych si na to vůbec netroufla, takže bylo dobře, že jsem to nevěděla. Jestli vás dosud Asfalt míjel, tak do toho určitě jděte. Kniha je od sklepa po půdu sice narvaná hrůzou, násilím a bůhvíčím ještě, ale taky černočerným humorem a hláškami a celé to má ohromý drive. Koneckonců si to můžete přečíst zde, protože když mě vítr přivál na Sarden, byla to jedna z prvních věcí, které mi tu publikovali. Což je další důvod, proč je pro mě Asfalt zcela výjimečný, ačkoliv od té doby jsem si na žádnou další páně Kopřivovu knihu pořád netroufla. Asi to budu muset napravit:-)

Ostrou mysl i tužku všem, přeje M

Neboj, teď mám měsíc na to abych zase trochu vylepšil i to původní :) Resp zkoíroval si tohle a přebarvil na zelenou :)

Každý národ má takové politiky jaké si zaslouží -> Svůj svět si musíme zasloužit!

Muze mi pls nekdo vysvetlit, jak to bude vychazet? Kdy to ma vyjit? Vyjde to ve vice castech? Kdy si to budu moct koupit v obchode? Tohle info je docela nedostatkovy...

Asfalt je rozdělen na dvě části a zatím je k dispozici pouze elektronicky - tj. ke stažení. První část pojmenovaná Poslední tři týdny vyšla už včera a dá se koupit a stáhnout třeba na Palmknihách: http://palmknihy.cz/web/kniha/asfalt-i-posledni-tri-tydny-13758.1.htm?fraze=asfalt&isSearch Druhá část pojmenovaná Efektivní brutalita vychází opět elektronicky příští měsíc. Pokud ale dáváte přednost cédéčkům - budou, ale pouze limitovaná edice o 100 kusech. vychází v říjnu a předobjednat se dají na stránkách nakladatele: http://www.walkeravolf.cz/eshop/?3,asfalt-%28predobjednavka%29-kompletni-i-ii-dil-sberatelska-2cd-edice-%28pouze-100-ks-!!!%29

Je tohle info dostatečné? smiley

Přidat komentář