Vydavatelství Mladá fronta vydává knihu Dobrodružství Sherlocka Holmese Umění v krvi

Článek od: Redakce - 23.04.2017

Ve vydavatelství Mladá fronta, divizi Knihy vychází nová kniha Dobrodružství Sherlocka Holmese Umění v krvi. Velkolepý návrat ikonické dvojice Holmes a Watson je dílem spisovatelky Bonnie MacBirdové.

Autorka dalšího příběhu slavného detektiva Sherlocka Holmese je Bonnie MacBirdová, která se narodila a vyrostla v San Francisku. Studovala na Stanfordově univerzitě, kde získala bakalářský titul z hudební vědy a magisterský z filmové vědy. Má za sebou dlouhou a úspěšnou hollywoodskou kariéru. Kromě toho vede oblíbený kurz scenáristiky, maluje akvarely a přednáší o psaní, tvůrčích schopnostech a samozřejmě o Sherlocku Holmesovi.

Více informací o knize naleznete zde: https://www.kniha.cz/umeni-v-krvi/


Anotace


Dobrodružství Sherlocka Holmese Londýn, chladný prosinec roku 1888. Sherlocku Holmesovi je 34 let a po katastrofálním vyšetřování případu Jacka Rozparovače se opět uchýlil ke kokainu. Watson nedokáže svého přítele ani utěšit, ani ho vytrhnout z letargie - když tu přijde z Pařížepodivně zašifrovaný dopis. Mademoiselle La Victoire, krásná francouzská kabaretní hvězda, píše, že se pohřešuje její nemanželský syn, jehož otcem je anglický šlechtic, a ji samotnou na ulicích Montmartru kdosi napadl. Poté co Holmes s Watsonem po boku vyrazí do Paříže, zjistí, že únos dítěte je pouze špičkou ledovce v mnohem spletitější aféře: v Marseilles byla uloupena nesmírně vzácná antická socha a v továrně na hedvábí v Lancashiru bylo zavražděno několik dětí. Stopy ve všech třech případech vedou k jedinému, nedotknutelnému člověku. Zotaví se Holmes včas, aby nalezl ztraceného chlapce a zarazil další vraždění? Pokud se mu to má podařit, musí se udržet o krok před nebezpečným francouzským soupeřem a vyhnout se intrikám svého bratra Mycrofta.

 

329 Kč | vázaná s přebalem| 256 stran| rozměry 140 x 210 

Přidat komentář