KOMIKS: Pavel Kosatík, Štěpánka Jislová, Češi 1938: Jak Beneš ustoupil Hitlerovi

Článek od: Tereza Kadečková - 09.02.2017

Píše se rok 1938 a Hitler je na vrcholu moci. Už se mu podařilo připojit ke své Říši Rakousko a teď si brousí zuby na české pohraničí. Ruku v ruce s ním jde Henleinova Sudetoněmecká strana, která Hitlerovy názory tlačí uvnitř republiky. Československo je připravené jednat, jenomže pod vidinou politiky appeasementu ho opouští všichni spojenci.

RECENZE: David Mitchell, Hybatelé

Článek od: veronikamah - 15.04.2016

Mladá fronta přináší čtenařům již druhé vydání románu Hybatelé, autora knižního opusu Atlas mraků, který je mnohým známý díky filmové podobě bratrů Wachovských. Je ale Mitchellova prvotina alespoň z poloviny tak dobrá jako její slavnější nástupce?

KOMIKS: Pavel Kosatík & Ticho 762, Češi 1918: Jak Masaryk vymyslel Československo

Článek od: Tereza Kadečková - 01.04.2014

Říká se, že mladá generace neví nic o dějinách a historických postavách. Jak jim tedy lépe přiblížit dějiny než formou komiksu? Nakladatelství Mladá Fronta se rozhodlo vydat devět komiksů zachycujících devět historických událostí Československých dějin. A začíná rokem 1918, kdy Masaryk vymyslel Československo.

RECENZE: Trevor Shane, Děti paranoie

Článek od: Renata Heitelová - 22.04.2013

Název prvotiny rodáka z New Jersey ti možná podsouvá, že budeš číst příběh o dětech či pro děti, jenže místo toho se ponoříš do vyprávění pětadvacetiletého vojáka o věky věků probíhající válce, jejíž konec je kdesi v nedohlednu jen proto, že lidé velice snadno podléhají paranoii a jen obtížně se vzdávají něčeho, čemu věří celý život a čemu věřily celé generace před nimi.

UKÁZKA: Trevor Shane, Děti paranoie

Článek od: Anonym - 11.03.2013

Vojáci této Války se skrývají mezi obyčejnými lidmi a jejich činy jsou vydávány za nehody nebo akty náhodného násilí, takže nic netušící normální lidé si ani neuvědomují brutalitu, kterou mají na očích. Zabíjení lidí je to jediné, co kdy Joseph poznal, a ve svém oboru patří k nejlepším. Ale...

RECENZE: David Mitchell, Atlas mraků

Článek od: Jan Žlebek - 07.01.2013

Promyšlený, hluboký, poutavý, chytrý... podobné přívlastky bych mohl za účelem zhodnocení Atlasu mraků a procvičení vlastní chabé slovní zásoby vršit na hromadu hodiny, jenže totéž za mne řeknou i oprávněné nominace na Booker Prize, Arthur C. Clarke Award, Nebulu či James Tait Black Memorial Prize. Postmoderní román s přesahem nabízí čtenáři F/SF ochutnávku literatury světové úrovně a samotné sci-fi podává pomocnou ruku na cestě z literárního ghetta. Co jiného by už mohlo někam vést než atlas? Haleluja!

RECENZE: Philip K. Dick, Minority Report a jiné povídky

Článek od: Martin Kochlica - 20.08.2012

Možno sa čudujete, čo tu robí recenzia na knihu, ktorá vyšla pred desiatimi rokmi. Okrem toho, že patrí k mojím obľúbeným je dôvodom aj to, že táto zbierka obsahuje poviedku Zapamätáme si to za vás zo zľavou. Ako vám to nič nehovorí, to preto, že u nás je známejšia pod názvom Total Recall.

RECENZE: Vlado Ríša, Zabij/zachraň svého mimozemšťana

Článek od: pagi - 25.11.2010

Vlado Ríša pokračuje v pořádání antologií českých autorů - tentokrát si jako spojující motiv vybral střet člověka a emzáka. Deset povídek od deseti autorů uvádí Slávek Švachouček, který publikuje sice velmi vzácně, ale vždy nabízí velmi propracovaný příběh, a ani tentokrát své ctitele nezklamal.

Literatura: IKARIE 11/2010

Článek od: Alča - 10.11.2010

Jsou mimozemšťané mezi námi? Vlado Ríša se zamýšlí nad tím, jak málo je pravděpodobné, že se ve Vesmíru potkají dvě stejně vyspělé civilizace. To je pohled vědecký; ten laický a zájmový má naprosté jasno v tom, že ke kontaktu dochází neustále. Zážitky Vlada Ríši z oblasti kultury v poslední době způsobily, že se on sám, ač vzdělán vědecky, přiklání k názoru, že ONI jsou tady a jsou lepší než my.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Mladá fronta