"Jakmile předvede Sherlock Holmes první karatistický kop, přepínám" – rozhovor s Richardem Podaným

Článek od: Jan Křeček - 28.10.2016

Česká republika je země překladu zaslíbená. Alespoň v tom, že u nás vychází obrovské množství knih na relativně malé množství obyvatel – a více než třetina jsou překlady. V každé profesi se najdou lidé šikovní a lidé, kteří... si měli raději najít jiné zaměstnání. A překladatelské hvězdy mají v českých zemích dlouhou tradici. Přinášíme rozhovor s jednou z nejzářivějších hvězd na českém překladatelském nebi. S Richardem Podaným.

UKÁZKA: Dan Simmons, Páté srdce

Článek od: Redakce - 20.10.2016

"Jediný román se Sherlockem Holmesem,

který si letos nesmíte nechat ujít!

·         Od autora bestsellerů Kantos Hyperionu,

Hladové hry a Terror.

·         Svérázná literární pocta Arthuru C. Doyleovi, duchovnímu otci Sherlocka Holmese…"

 

#SherlocksNotDead

Článek od: Martin Stručovský - 17.10.2016

#SherlockHolmesAlive!

Sherlock žije. Možná žádná literární postava se netěší takové oblibě u spisovatelů a filmařů jako právě slavný detektiv ovládající metodu dedukce. O tom ostatně svědčí nejen seriál z klávesnic Marka Gattise a Stevena Moffata, ale také nová dobrodružství, která se dostávají i na pulty českých knihkupectví. Jenom letos jich vyšlo několik. Pojďme se jim nyní na Sardenu chvíli věnovat.

HRA: Lady Alice

Článek od: frankie - 21.07.2014

Sherlock Holmes je díky seriálu BBC současný fenomén. Snad se tematických conů o něm dočkáme i v naší republice. Zatím si můžeme vystačit s deskovou hrou Lady Alice.

FILM: Seriál Sherlock Holmes se obrací v hrobě

Článek od: Ivo Fencl - 22.05.2013

Televizní seriál Sherlock Holmes se obrací v hrobě se původně jmenoval Sherlock Holmes se vrací k sobě, ale František Fuka pořídil titulky k české verzi. Série dosáhla dvou set jednoho dílu, nakonec ale bylo uvedeno pouze čtyřiadvacet dílů. Proberme nyní zásadní momenty.

RECENZE: Anthony Horowitz, Dům hedvábí

Článek od: elho_cid - 30.04.2013

Určitě není od věci psát na Sardenu o knize bez prvků fantastiky, zvlášť když jde o dobrodružství Sherlocka Holmese. Doylův slavný detektiv byl první popkulturní fiktivní postavou, která měla svoje fanouškovské kluby, jejíž fandové organizovali setkání a psali o svém hrdinovi fan fiction.

Stránky

Přihlásit se k odběru RSS - Sherlock Holmes