RECENZE: Martin Šust (ed.), Plnou parou

Článek od: Monika Slíva - 23.03.2014

Plnou parou rozhodně není první antologie, které se Martin Šust dopustil, a stejně jako jeho předchozí počiny v sestavování povídek zahraničních autorů je to opět velmi zajímavá a pro čtenáře přínosná záležitost. Jak už sám název napovídá, zaměřil se v tomto případě s výběrem povídek a autorů na retrofuturismus v mnoha podobách.

RECENZE: Jay Lake, Květinová zkouška

Článek od: Jan Žlebek - 15.01.2011

Vítejte v Nehynoucím městě! Projděte se po omšelém kamení a popřejte sluchu příběhům o uvadající dávné slávě metropole, pohlédněte na trpaslíky zmrzačené dospíváním v těsných růstových schránkách a vypravte se do přítmí úzkých uliček, kde najde uspokojení i sebezvrácenější touha. Nehynoucí město připomíná šílený cirkus plný atrakcí: po kamenné dlažbě mašírují bakchanální procesí, magie utržená z řetězu zabíjí v ulicích, nepřátelská vojska se každým dnem blíží a krátkozrací politici se snaží ještě narychlo něco uchvátit pro sebe, zatímco v šeru levných náleven se šeptá o revoluci... Letošní podzim se nebudou v hektické metropoli krátit jen dny a než sleze sníh, čeká obyvatele Nehynoucího města poznání, že když pohřbívali historii, vykopali příliš mělký hrob.

LITERATURA: Ikarie 5/2010

Článek od: Alča - 09.05.2010

Ikarie sice zdražila, ale nabídla o dost víc počtení, zejména pak to nejzajímavější ze zahraniční tvorby. O tom, že se stále jedná o jeden z našich nejšpičkovějších fantastických magazínů vás nemusí přesvěčovat jenom Alča...

RECENZE: Jay Lake, Srdce světa

Článek od: Jan Žlebek - 24.02.2010

Tik, tak. Tik, tak. Tik... tak. Slyšíte ten zvuk? To se mechanické srdce světa zadrhává, jeho tep slábne a běh Země v nebeském soukolí se opožďuje. Naštěstí je zde Hethor, hodinářský učeň a mládenec s citem pro čas. Když se mu jedné noci zjeví kovový anděl a uloží mu za úkol zemský stroj opravit, vyráží na dlouhou a strastiplnou pouť, která prověří sílu jeho víry.

Přihlásit se k odběru RSS - J. Lake