NEDĚLNÍK: Když robot píše…

Článek od: Martin Novák - 03.04.2022

V roce 1953 napsal Roald Dahl povídku Velký samočinný sepisovač. Vypráví o vědci, který tvrdí, že pravidla gramatiky se řídí fixními matematickými principy. Na základě poznání těchto principů sestaví stroj – samočinný sepisovač, pomocí kterého může jakýkoli člověk pouhým šlapáním pedálů a pohybem páček vyprodukovat libovolné množství té nejkvalitnější literatury. Nezávisle na vlastním spisovatelově talentu, samozřejmě.

AKCE: Robotický den - 8. 6. 2013

Článek od: Anonym - 07.06.2013

Do soutěží je přihlášeno 168 soutěžících ze 6 zemí se svými 112 roboty. Program bude probíhat po celý den od 10 do 17 hodin, dopoledne se odehrají kvalifikační zápasy, odpoledne pak postupně finálová utkání v jednotlivých soutěžích. Přijít i odejít je možné kdykoli, vstup je volný.

FILM: Ocelová pěst (Real Steel)

Článek od: Anonym - 20.11.2011

Blízká budoucnost. Hugh Jackman, kdysi úspěšný boxer, se živí jako majitel bojového boxujícího robota, kterého nasazuje do zápasů (o peníze) s jinými bojovými roboty. Nedaří se mu. Pak je nucen mít s sebou nějakou dobu svého malého syna (který ho nezajímá a radši by ho neviděl) a ten mu pomůže 1) najít sebe samého, 2) vycvičit nového robota outsidera, 3) profit.

Přihlásit se k odběru RSS - roboti