RECENZE: Juraj Červenák, Strážcovia Varadína (Dobrodružstvá kapitána Báthoryho) - SK vydanie

Článek od: Matej Vojtko - 03.06.2010

Tak, a je to tu. Po mnohých rokoch vyplnených napospol vynikajúcimi knihami v českom jazyku sa slovenskí fanúšikovia dočkali a po prvýkrát majú možnosť vychutnať si príbeh z pera Juraja Červenáka v podobe, v akej ho autor stvoril. A že to nie je hocijaký príbeh. Sága Dobrodružstvá kapitána Báthoryho, ktorej úvodnou kapitolou je práve román Strážcovia Varadína, je podľa autorových slov jeho vysnívaným dielom, príslovečným opusom magnum, ku ktorému smeroval od začiatku svojej spisovateľskej kariéry.

INTERVIEW: Rozhovor s Ďurem Červenákem

Článek od: Jan Pechanec - 02.06.2010

TOPlistNa tvůj další román jsme se v Česku netrpělivě třásli opravdu drahně měsíců (pominu-li reedici Conana). O Strážcích Varadínu respektive o Dobrodružstvích kapitána Báthoryho mluvíš jako o svém vysněném projektu. Kdy to snění začalo a co ho inspirovalo?

UKÁZKA: Juraj Červenák, Strážcové Varadínu - Báthory 1

Článek od: Anonym - 08.12.2009

Kapitán Kornelius Báthory, šermíř, rytíř a básník, už mnohokrát prokázal své vojenské kvality. Jako člověk však selhal, když po manželčině smrti zanevřel na svého syna a raději dal přednost vojenské kariéře. Dnes, kdy je Michalu Báthorymu dvanáct let, chce Kornel všechno napravit a opět se mu stát otcem.

Přihlásit se k odběru RSS - Strážové Varadína