RECENZE: William Gibson, Všechny párty zejtřka

Článek od: Jan Žlebek - 08.03.2011

William Gibson patří k několika málo autorům, kteří mají to štěstí, že se svými knihami nesmazatelně vryli do dějin sci-fi, proměnili podobu žánru a v časech digitální revoluce přinesli pochodeň binárního rebelství i na stránky papírových knih. Zároveň Gibson (vyslovujeme jako „kyberpunk“) patří k několika málo autorům, kteří mají tu smůlu, že každá další jejich kniha je srovnávána s tvorbou o dekádu či dvě starší. Protože je to plus mínus deset let, jež dělí vydání velmi volné trilogie Sprawlu od neméně volného triptichu s názvem Bridge, jehož závěr nese jméno Všechny párty zejtřka.

PR+LITERATURA: Mejdlo s Gibsonem

Článek od: Jan Žlebek - 19.01.2011

Pozor, pozor! Vy všichni kyberkovbojové, samurajové ulice a pošuci od ultimátních počítacích mašin nažhavte linku, nastražte uši a kapírujte, co se bude dít. Je mi ukradený, jestli ste teďka sjetý nebo jen znuděně vejráte do monitoru, prostě se dejte dokupy a otevřete hlavu informacím. Sme přece v informačním věku, data sou všechno a slova sou víc než skutek, takže nechte bity šumět a připravte se na příjem. Chystá se totiž mejdan. Pozn. redakce: Připojte se do Soutěže recenzentů se Sardenem. Získate knihu k přečtení a ještě vám náš tým pomůže s překonáním prvních překážek při psaní recenze.

LITERATURA: Laser-books kompletuje Gibsona

Článek od: Jan Pechanec - 26.01.2010

Nakladatelství Laser-books se na sklonku minulého roku zaměřilo na kyberpunk v podobě dvou antologií - kyberpunkových reediovaných Zrcadlovek a "postkyberpunkových" Singularit. Začátek tohoto roku pak v edici Mistrovská díla science fiction vydá další román hlavního představitele subžánru zvaného kyberpunk.

Přihlásit se k odběru RSS - Všechny párty zejtřka